Skocz do zawartości
IGNORED

przyjemna miniwieża do ok 2000zł?

asiaidaniel

Rekomendowane odpowiedzi

mzawek, 3 Lut 2006, 14:46

>No to tylko chyba jednak ten Piano Craft pozostaje.

-------------------------------------

Bezdyskusyjnie potwierdzam !

Pianocraft jest najlepiej grajacym mini sysytemem jaki osobiscie znam.

Polecam Piano E400 !

Jako uzytkownik od ponad trzech lat pianocrafta szczerze go polecam.

Gdybym nie mial duzo wiekszej kwoty (4-5kzl) to nie zastanawialbym sie dlugo i jeszcze raz kupil yamaszke. Po wymianie elementow zwrotnicy gra to na prawde bardzo dobrze.

Jedyna rzecza ktorej zaluje jest to, ze przyjrzalem sie zwrotnicy dopiero dwa lata po zakupie. Banalna wymiana kilku elementow i doklejenie mat bitumicznych przenosi brzmienie w zupelnie inne rejony:)

A cena, za ktora pianocraft jest dostepny na allegro to poprostu okazja (za to brzmienie)!

W cenie z Allegro faktycznie Pianocraft jest bezkonkurencyjny, może zawstydzić niejeden zestaw budżetowy, nie mówiąc już o amplitunerach, ale jak będziecie mogli posłuchajcie też tego JVC-a - kupić nie kupić posłuchać zawsze warto, a nóż widelec znajdą się jakieś rezerwy w budżecie ;-)

potwierdzam że PianoC w cenie z allegro nie ma konkurekcji. Ostatnio był u mnie kolega który słucha muzyki na znacznie droższym kinie domowym(prawdziwym,nie z pudełka) i po posłuchaniu yamaszki stwierdził coś w rodzaju : " no tak, gra inaczej niż u mnie..." . Był pod dużym wrażeniem jakości dźwięku.

A kolumny to są jak dla mnie dosłownie sexsowne zarówno wizualnie jak i w dotyku ;))

aha co do składania używanych klocków to już kwestia przekonań. Ja bym używanych kolumn nie kupił wiedząc co niektórzy ludzie mogą z nimi robić np. przecieranie membran Pronto przeciw kurzowi w obfitej ilości...

Jest jeszcze jedna ciekawa propozycja - Kenwood R-K701

Według sprzedawcy z MM, który to chwalił mi się, że napisal parę recenzji do czasopism o tematyce audio, gra to lepiej niż PianoCraft E600 MK2. Osobiście nie mogę tego potwierdzić, gdyż nie miałem czasu na odsłuch...

Może ktoś słyszał ten zestaw i wypowie się co on prezentuje względem PianoCrafta?

>> Kenwood R-K701:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

post-5177-100007139 1170284361_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

witam

sluchalem ostatnio tego jvc, wyglada dosc ciekawie, ale jesli chodzi o dzwiek, to w porownaniu z denonem D-M33 i pianocraftem, jest duzo slabszy,

uwazam, ze obie te wiezyczki daja duzo wiecej satysfakcji odnosnie dzwieku niz jvc,

dosc ciekawa propozycja jest tez marantz eclipse 36

pozdrawiam

Tak prawdę mówiąc jak wczoraj słuchałem tego JVC-a w MM w K-cach to grał beznadziejnie, 2 tygodnie temu nawet na stacjach radiowych wymiatał - chyba coś było nie tak podłączone, albo ustawione, gdyż 2 tygodnie temu jego dźwięk odebrałem bardzo pozytywnie. Denon DM 33 to też ciekawa propozycja, wygrywa z Pianocraftem głównie lepszym basem, całościowo jednak moim zdaniem Pianocraft jest bardziej muzykalny.

A czy ktos probowal ktorys z tych modeli TEAC-a załączam linka

pierwsze 3 od góry co myślicie. Mam ten sam dylemat zakupowy i wacham się pomiędzy Craftem a czymś innym.

I tak w ogóle to witam wszystkich serdecznie od tego powinienem zacząć ;) Jestem tu nowy.

Pozdrawiam serdecznie

a ja przymierzam się do takiego miksu...

wzmak:

Ukryta Zawartość

źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (kolumienki pójdą do innych zastosowań)

kolumny mam takie:

Ukryta Zawartość

tak sobie myślę, że może wyjść z tego niezły zestawik

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.