Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kabelki do NAD-a ?

Kazio

Rekomendowane odpowiedzi

Kaziu

To nie twoje Cable Talk 3.1 sa winne braku kontroli niskich rejestrów tylko wzmacniacz . Takze nowy interkonekt nie bedzie remedium na twoje niezadowolenie z rozmiarow sceny dzwiekowej. W watku 2427 toczy sie b.ciekawa dyskusja na interesujacy temat.

Mam również nad-a (c320,541i) do tego AE aegis evo 1 . Po odsłuchach mam głośnikowe : monster z1 , który daje dużo basu ale w ryzach trzyma go interkonekt ixos1002. Bas jest niski i sprężysty. Dodam tylko , że mam cięzkie standy na kolcach.

pzdr

• Redaktorzy

Masz system okablowany drutami ogolnie uwazanymi za miekkie i z duzym basem. Zanim zmienisz wzmacniacz, jak ci dobrzy koledzy radza, wyprobuj jednak zestawienie Nordost Flatline Black Knight (interkonekt) i tej samej firmy Super Gold (glosnikowy). Zakladajac ze kable wplywaja na dzwiek systemu, to przy takiej wymienie powinienes uslyszec naprawde duza roznice.

tylko przy odsłuchu nie koncentruj się na basie - u mnie czarny rycerz w połączeniu z gadającym kablem faktycznie robił ładny dół i ciepły środek, ale góra zupełnie straciła drapieżność.

i uważaj na siedzącego byka!

Ale zanim zmienisz kable czy wzmak poeksperymentuj z dobrymi kolcami ( np Soundcare Superspikes ) , odstawianiem kolumn od scian i innych duzych powierzchni odbijajacych. Jezeli sytuacja sie nie poprawi po zastosowaniu kolcow ani po przestawianiu glosnikow to tym bardziej nie poprawi sie po zmianie wzmaka czy kabli.

romek p

osobiscie nie porównywalem ale czytalem wiele dobrego na ich temat na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

gdzie recenzent pisze m.in. o poprawie kontroli basu oraz na bodajze na audioasylum i bylem doslownie o wlos od ich zakupu.

koszt najtanszego kompletu samoprzylepnego SS to 240 zl - taniej niz interkonekt .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli recenzent porównywał zestaw na "superkolcach" z zestawem bez kolców, to nie dziwię się, że było lepiej. Idę jednak o zakład, że inne kolce dałyby identyczny efekt, co testowane. Superspikes to zręczny chwyt marketingowy, i prócz przewagi użytkowej (można bezproblemowo przestawiać kolumny) sonicznie niczym nie różnią się, tak się obawiam, od "zwykłego proszku".

Kolce polecam zamówić u tokarza - zrobi zgodnie z wszelkimi sennymi fantazjami właściciela, i za spoooro mniej niż sklepowe kilkaset złotych / komplet ;) Jakby co, to wygodnymi warszawskimi namiarami mogę służyć.

Teo, też tak właśnie myślę, choć chętnie usłyszał bym opinię kogoś, kto to sprawdzał. Inne tanie rozwiązanie nazywa się pion murarski :) Sam nabyłem superspiki do kolumn i faktycznie są cholernie wygodne, szczególnie w porównaniu do przestawiania monitorków na podstawkach z kolcami i z ogumionymi podstawkami... szukanie właściwego położenia na nierównej podłodze - koszmar...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.