Skocz do zawartości
IGNORED

Płyta Fadeovera

maleo

Rekomendowane odpowiedzi

=>maleo

forum czytam regularnie, tylko czasami nie mam nic do powiedzenia, a uczestnictwo w dyskusjach na temat "mam Sony, czy myślicie, że jest dobry, bo mi sie podoba" mnie męczy. od czasu wprowadzenia logowania poznikały różne typki i troche mi brakuje żywiołowych dyskusji. do tego dochodzi ten nieszczęsny modem, który mnie ogranicza czasowo. miło mi jednak, że mnie zauważasz. pozdrawiam Cię serdecznie!!

=> do forumowiczów z Poznania i okolic

może my też utworzymy taką małą grupkę inicjatywną i urządzimy spotkanie integracyjne? do Warszawki troche daleko i nie zawsze jest czas jechać. załatwi się lokal. odezwijcie się! Arek!!!!!

Obiecałem sobie, że nie będę już komentował tej sytuacji ale...

romekp zobligował mnie w pewien sposób do zajęcia stanowiska.

Będzie ono krótkie:

Nad płytą pracowałem wiele godzin i zanim ją skończę , spędzę jeszcze pewnie tyle samo. Propozycja niektórych abym poświęcił jeszcze 150 godzin na wypalanie bo tu się rozprowadza wszystko towarzysko i należy robić to jak najtaniej - jest wobec mnie nieuczciwa. To nie jest kabel , który można pociąć i wysłać kilku osobom. Koszty czasu są rzeczywiście duże, w moim przypadku już za duże - naprawdę wolę zamiast siedzieć przy wypalarce - pojechać na ryby. Plyta jest moją wartością intelektualną i chcąc się nią z Wami podzielić postawiłem pewne warunki - swego rodzaju umowę - takie jest moje prawo. Jesli ktoś idzie na to to w porządku.

Jeśli ktoś uważa inaczej - nikogo nie zmuszam.Takie jest jego prawo.

Pewne osoby na tym forum - uważam - z powodów podanych wyżej i w innych wątkach - przekroczyły wielokrotnie zasadę przyzwoitości, dlatego moim prawem jest nie dzielenie się z nimi owocami mojej pracy .

Nie życzę sobie aby ludzie pokroju maleo czy glizdy oraz ich otoczka korzystali z mojej płyty. To wszystko , więcej się na ten temat nie odezwę.

Z pokrewnej beczki: ostateczny kształt płyty nie jest jeszcze spójny

( chodzi o problem praw autorskich - który wyjaśniam) tak więc płyta będzie gotowa - sądzę max za 10 dni.

>Fadeover zawsze trafią się jakieś oszołomy!!! Jak mówi starozytne przyslowie:psy szczekają karawana idzie dalej!

Do wszelakiej maści oszolomów:Fadeover mógł zrobić płytkę po cichu dla zaprzyjaźnionych fili i bylby spokój!A tak jest jak jest!POZDRAWIAM

Gość podejrzliwy

(Konto usunięte)

Jeszcze w kwestii praw autorskich - czy można zastrzec sobie prawa do utworu (chodzi o mix), w którym umieszczono materiały będące własnością 'strony trzeciej' (w tym wypadku chyba NASA)?

>Podejrzliwy

Można - materiały NASA nie są muzyką. Ja zastrzegam sobie tylko prawa do muzyki która jest w tle w pierwszej części oraz do kompozycji całości jako takiej. W historii muzyki znane są utwory wykorzystujące np przemówienia np Hitlera itd..a posiadają prawa autorskie.

A nawet gdyby NASA zastrzegło sobie kiedyś prawa do tych fragmentów, to już są nie ważne .

( minęło 25 lat )

Koledzy, wydaje mi się, że Maleo wyciągnął rękę do zgody i przeprosił. Dlatego nazywanie go oszołomem nie jest korekt. To, że ma on swoje zdanie, to należy uszanować. U nas w Kraju często są napady zbiorowej histerii i szczucie na każdego, kto odważy się powiedzieć swoje zdanie w stosunku do uznanej osoby lub instytucji. Chcę zauważyć, że są także inne miejsca w sieci, gdzie admin usuwa jakąkolwiek wzmiankę mogącą tylko sugerować iż, nie chodzi o działalność non profit. Od tego są na tych forach miejsca na ogłoszenia. Dlatego Maleo miał prawo mieć wątpliwości.

Ja osobiście nic nie mam do inicjatywy Fadovera i do ceny, którą zaproponował. Aby nie musiał się napracować (patrz 150 godzin przy wypalaniu) zaproponowałem nawet umieszczenie obrazu płytki na serwerze FTP i dobrowolne wpłaty na jego rzecz. Taką formę stosują ludzie zajmujący się znacznie poważniejszymi sprawami, np. programy do rozliczania rocznych PIT-ów, gdzie dostęp jest wolny, a ludzie płacą sami z siebie na konto wskazane przez autorów. Nie ma tam żadnych zabezpieczeń, oprócz odwołania się do uczciwości.

Tak też traktuję wszystkich uczestników tego forum (jako uczciwych) oprócz pewnego gościa, który kiedyś postąpił nie fair i jeszcze się chwalił na tym forum. Jego Nick niech okrywa zasłona milczenia.

Wracając do Maleo i Fadeovera, to przypominam, że - o ile dobrze pamiętam - to nie Maleo zaczął używać "wyrazów". Kwestie "sp***dalaj" nie były bardzo hm... Sądzę, że pewne słowa lub gesty należą się także od Fadeovera, który nie musi oczywiście sprzedawać swojej pracy każdemu, ale ...

Pozdrawiam kolegów.

Do Maciekw. Maćku chyba cały pic przedsięwzięcia polega no tym że będzie produkcja z maksymalna do osiągnięcia i dostępną jakością a ściąganie (przegrywanie) tej płyty godzi w idę jej powstania - traci to wszystko sens. Co do ceny oczywiście można kupić albo nie ale jak ktoś chce na je temat dyskutować niech poda alternatywną kalkulacje. Proponowałem to już wczoraj ale obawiam się, że takiej nie doczekamy.

Chyba raczej nie będzie to płyta tłoczona. A więc nie ma znaczenia (oprócz użytego sprzętu i oprogramowania), gdzie będzie wypalona. Ale nie ma sprawy. Mi chodziło o to żeby odciążyć Fadeovera, o nic więcej.

Natomiast pozostaje sprawa nagonki na Maleo.

Maćku

Przejrzyj dokładnie historię postów. Tłumaczyłem co niektórym jak dzieciom

wszystko w szczegółach , kilka razy.

Nie wytrzymałem dopiero po zagrywce i insynuacji typu PS.....

To było bezczelne bo insynuowało moją nieuczciwość w poprzednich postach. Wybacz jeśli ktoś mi mówi,że jestem nieuczciwy ,to dostaje w mordę i tyle. Moja cierpilwość się już wtedy skończyła. Stąd moja reakcja - uważam - i tak wyważona.

Co do umieszczenia obrazu na FTP: pewnie do tego i kiedyś dojdzie.

Tylko jaki jest sens robienia takiej płyty na prędkości x48 oraz na CD o wartości 0,3 PLN ? Żadna . Robimy płytę testową i jak na razie to ja chcę mieć decydujące zdanie o jej jakości - a Wierzcie będzie najlepsza na jaką stać mnie oraz nowoczesna technikę.

hmm, hmm... w kwesti nagonki na maleo zgadzam się z maćkiem... maleo zrobił błąd, przeprosił i dla mnie sprawy nie było... jednak nie zamierzam nikomu mówić co ma robić, proszę tylko o odrobinę rozsądku... :-)

Pzdr.

Tak was czytam i wiecie co? Cieszę się, że już nie biorę od jakiegoś czasu udziału w dyskusjach na forum. Myślałem, że znajdę tu ludzi, którzy mają coś pod kopułą. Oczywiście są pozytywne wyjątki. Generalnie żenujące.

Do Fadeover. Maciek poruszył ciekawy problem - może warto go rozszerzyć. Mam w domu (uczestniczyłem w produkcji) kilka płyt "surowych" zgranych z bezpośrednio z "konsoli" ich tłoczone wersje (sklepowe) brzmią gorzej - nie jest to może duża różnica ale jakby tracą rozmach (impet, dynamikę?) i ostrość. Masz takie doświadczenia?

> Borek

Tak mam takie spostrzeżenia. Różnice są nawet w obrębie rodzaju płyty

oraz nagrywaczki. To jest niestety zjawisko trudne do wyeliminowania.

A najgorszy jest ból kiedy pracujemy na 24 bitach i potem musimy zrobic bounce na dysk - potem odsłuch , potem znowu poprawki ...ręce opadają .....- ale póżniej człowiek się przyzwyczaja, trzeba zacząć tolerowac tę " gorszą " 16 bitowa jakość.

A jakie to były produkcje ?

Fadeover. Proszę wybacz ale o swojej pracy nie chcę pisać. Natomiast pragnął bym uczulić forumowiczów że "tłoczenie" końcowy etap produkcji a każdy wcześniejszy może wiązać się ze spadkiem jakości. Dlatego forma nagrania/kopiowania którą proponujesz wydaje się najbliższa idei audiofilizmu i nie jest obarczona wadami masowych produkcji.

> Borek

Maszyna do kopiowania którą będę "tłoczył" plyty jest naprawdę niezła.

Do samej maszyny wtłoczony będzie image jako dane czyli zero błędów.

A po wypaleniu ustawiona będzie jeszcze weryfikacja.

Poza tym chciałbym jeszcze poeksperymentować z mocą lasera.

> Hiena

Jeszcze nie wiem , rozważam 6 typów i najlepszy wybiorę po eksperymentach.

Nie wchodzą w grę badziewia do danych typu trax data lub V metal azo.

Kopiować będe na audio.

Byłem kiedyś z mamą na zakupach - kupiła dziadkowi za urodzinki złoty zegarek a potem nakupiliśmy dwie torby żarcia, które oczywiscie niosłem ja. Dochodzimy już do domu, a mama: "Co tak stękasz? Ty niesiesz tylko 40 zlotych a ja 300 i jakoś nie narzekam!" :-)

> Kornik

dobre !!!

to all

Spoko . Ja jestem z tych przedwojennych.

Będę składał płytke przez całą sobotę i niedzielę, napiszę listę traków

i wstępny komentarz do traków.

Pierwsze egzemplarze wyślę już w poniedziałek wieczorem.

pawiowy: a bo ja wiem ?

20zł+ koszt przekazu=4,50zł = chyba coś k. 24zł.

To podzieliłem na kalkulatorze przez 4zł/1$ i wyskoczyło 6 : )))

A po ile teraz $ ? (bo nie sprawdzałem, tylko tak se założyłem ; )))

Pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.