Skocz do zawartości
IGNORED

Potrzebna pomoc w konfiguracji

zorro102

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dość długo juz tu nie zaglądałem ale do rzeczy.

Zakpuiłem po naprawdę okazyjnych cenach kolumny Avance Dana 670 AV (nowe) + Creek-a 4330. Kupione bez odsłuchu i w .... ciemno (wiem wiem tak się nie robi ale w tym przypadku zadecydowała naprawdę atrakcyjna cena)

Chciałbym do tego zestawu dokupić dość tani odtwarzacz CD (max 500-1000zł) który uzupełnił by ten zestaw. Preferencje to głównie muzykalność stereofonia "analogowe brzmienie" - co byście mi doradzili ?

Druga rzecz to okablowanie - na razie jakieś tanie - ale które uwypukiło by moje preferencje dzwiękowe a później jak pojawią sie $ cóśik droższego tak do 1000zł w sumie (inkorekt +głośnikowe)

Prosiłbym o porady

z góry dziękuję

Ps. Mam nadzieję że ten totalny przypadek zagra....

https://www.audiostereo.pl/topic/24342-potrzebna-pomoc-w-konfiguracji/

Nie wiem jak z Avance'ami, ale moje Dali 606 Creek uciągnął bez większego problemu (inna sprawa ze maja skutecznosc ponoć 92dB). To swietny klocek, ale trzeba go wpasowac w system, najlepiej spisze się z monitorami, wtedy pokaże klasę. Swoją drogą mam takiego wzmaka na sprzedaż :) Żeby nie było że reklamuję to potwierdzam, że największy jego problem to wydajność prądowa.

Po drugie fakt, że na CD chcesz przeznaczyć 500-1000 złotych, a na kabelki w przyszłości 1000 złotych (w zestawie gdzie wzmak też jest wart 1000 zł) pozostawię bez komentarza, bo niechciałbym nikogo urazić :)

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

Do Misfita - Cześć, nie ma w "o mnie" żadnego innego namiaru na Ciebie muszę więc tutaj - przepraszam wszystkich "wwątkowanych"

Możesz mi coś o tym Creeku napisać na priva ([email protected]). Istnieje duże prawdopodobieństwo, że byłbym zainteresowany.

Dzięki

Tak Pampek zdegradowałem się z Exposure (niestety czasami tak bywa w życiu A pięknie grało z Harbethami)

Co do Kabli sorry miało być max 500-100

Co do okazji to mnie nic z tira nie spada i bez takich tekstów proszę - bo to już się chamstwo nazywa. Miałem okazję kupiłem ot co proste nawet do dalszej odsprzedaży - na wszystko mam dokumenty, gwarancję etc... ( może na e-maila przesłać skany >???)

Co do creeka zgodzę się po pierwszych odsłuchach raczej słabiusi on jest Dana ma niską efektywność -ale tu też decydowała cena

Nie jest to mój docelowy zestaw - trafiła sie okazja to ją poprostu wykorzystałem ... i chciałbym troszkę przyjemności zaczrpnąć przy tej okazji... Dlatego szukam taniego dobrego CD i taniego wzmacniacza z którym by to zagrało dosyć przyjemnie a przy tym nie nadwyrężając mojego portfela.

Nie mam takiej orientacji w rynku audio jak wy drodzy forumowicze dlatego proszę o poradę a nie o wypisywanie głupot

Ps. Mam nadzieję że jescze Exposur z Harbethami u mnie zagra - boże jak to cudnie grało

-> zorro102: Dokup CD Creeka, to starsze, najtańsze - z II ręki, posłuchaj trochę, a potem pomyśll o kablach. Możliwe, że najlepiej będę pasowały te z oferty Audio Systemu. (No, może nie Black Rhodium ;) -Te sobie odpuść.

Jak chcesz się wykosztować na kable, a mieć świetne, Fadel'e są b. dobre. Moja rada: wypróbuj przedtem jakieś DIY. (Może dojdziesz do wniosku, że nie warto przepłacać.)

* * *

Pamiętam z AS zestaw budżetowego Creeka, spiętego IC Fadela (IC coś koło 1,8kzł) z podstawkowymi Avance'ami - grało cudnie. Chyba 910mkII (już dokładnie nie pamiętam oznaczenia, tylko wygląd) -świetne recenzjaw HiFi iM - znajdziesz je na pewno, coś ok. 2350zł /para.

Z Twoimi podłogowcami ten zestaw też powinien zagrać - przed zakupem sprawdź.

zorro102

To nie było złośliwe pytanie, tylko lekkie zdziwienie. Ale co tam. Nie ma się co martwić.

Andrea sensownie radzi. Z nowych CD to chyba Cambridge na Allegro. Albo uniwersalny odtwarzacz Samsunga z SACD.

Brzmienie analogowe to bedzie z winyli :)

Powodzenia

Tez mnie sie wydaje że dokupienie CD Creeka było by najrozsądniejsze ale jest problem z dostępnością tych CD.

Może jest coś co "pasowałoby" do Creeka ale łatwiej było by je zdobyć ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.