Skocz do zawartości
IGNORED

Z-Zultra analog-kto chętny potestować?

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Pewien poziom został osiągnięty.

Ja jednak "celuję", by kable z pod znaku Z-Z były alternatywą dla osób chcących wydać powiedzmy 1000-1500zł. osiągajac poziom dzwięku kabli za wyższe kwoty.

-> Zydelek

wiadomość już do Ciebie poszła.

Rozumiem że wybór wtyczek zostawiasz dla klienta.

A może robiłeś próby-odsłuchy na których wtykach Z-Zultra najlepiej gra, he he he ;-))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - z wyglądu przynajmniej ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co wy z tymi recenzjami - na priva ?Zydelek ogłaszjąc się na forum musi mieć świadomość że komus się ten kabelek nie spodoba.Jak wszyscy będziecie wszystko pisać na priva to co tu inni forumowicze mają czytać.Istotą forum jest wymiana poglądów... NA FORUM .Kto jest za ?? :)

Ja tam jakiś niedzisiejszy jestem: czego tu się bać ? Boicie się opisać własne wrażenia we własnym systemie wg swojego doświadczenia i systemu wartości ? ;) Ludzie, no przecież to jest śmieszne (i żałosne niestety :(

no jestem po 3 dniach odsłuchów i stwierdzam że nie za bardzo się u mnie sprawdził Z-Zultra, tzn nie wiem jak to się ma do kabli z przedziału cenowego jaki ma oferować ten kabel, natomiast miałem porównanie jedynie z moim DIY.

Brakowało mi góry i wybrzmień a co za tym idzie namacalności i otwartości dźwięku, trochę dźwięk był uwiężiony, również rozdzielczość trochę szwankowała, średnica bardzo miła, basik spoko, mruczał ale nie schodził tak nisko jak się spodziewałem.

Napewno jest to przewód poprawny, lecz po tym jak miałem Cardasa Golden Referenca u siebie to mi interkonekty nie grają ;)) i poszukuję rozwiązań które mnie zbliżą do tego poziomu (a może nawet uda się go przekroczyć kiedyś)

PS. Zydelek, w pn bym dał przewód Acousticowi na 2 - 3 dni ...

Pozdrawiam

Matt

Szkoda,że Zydelek nie udostępnia swoich wyższych modeli.

Prezentują dużo lepszy dzwięk,wysokie tony są bardziej namacalne ,obecne,bas również jest głębszy i zarazem szybszy.Scena w najtańszym modelu jest całkiem niezle zaznaczona,ale z tym który obecnie testuję nie ma żadnego porównania,separacja instrumentów i ich umiejscowienie w przestrzeni robi wrażenie ( i to spore ).

W znacznym stopniu poprawiły się również wokale,w stosunku do tańszego bardziej plastyczne i sugestywniejsze.

Jestem bardzo ciekaw jak wysoki pułap jakościowy osiągnie Zydel,obecnie skręca coś nowego w innej geometrii i jakieś zmiany w izolacji,ale nic nie chce powiedzieć na ten temat. :-))

pawiowy, 13 Maj 2006, 20:50

Pisałem malutko (->wyszukiwarka...) na t.t. Mnie zdecydowanie spodobał się węglowy IC (dostałem do porównania i "robi karierę" w moim systemie :)) Co ciekawe ten koszmarnie brzydki (łączenie z wtykami - a fuj :( IC /produkcji ponoć A.R. Electronics/ pochlebnie oceniło jeszcze 2. innych forumowiczów, których uważam za osłuchanych.

* * *

A co wart w Twoim - możesz sam się przekonać, kiedy przywiozę na próbę (~2h). /Obaj wiemy, że różnie bywa. Pamiętam sznurówkę Bodo_z - w Twoim systemie niewypał. U mnie z kolei ciepły Cardas, na którego tak się napaliłem po odsłuchu u Ciebie - nie sprawdził się, bo rozmywał kontury dźwięków w całym paśmie - pamiętam dokładnie. Myślę, że - z tego co napisali w AV - lepszym u mnie mógłby okazać się... podstawowy Cardas ale nie wiem. (Tak tylko sobie dywaguję.)

U mnie gra węglowiec i S. HDSE. Węgiel lepiej się sprawdził między cedekiem i pre. A skoro go zatrzymałem - ... :)))

* * *

Dodam - w odniesieniu co wyżej napisał Frank - że słuchałem b. udanego modelu IC popełnionego p. zydelka, w zydelkowym systemie. (Było nas 4 obstukańców.) Wypadł znakomicie i jego bym wybrał spośród jeszcze 3. znakomitych konkurentów. (Różnice były minimalne, bo wszystkie IC reprezentowały odpowiednio wysoki poziom.) Z czym porównywaliśmy - poszukaj.

Dodam, że mnie i zydelkowi jego IC podobały się wtedy najbardziej. Zydelkowi - zrozumiałe ;) ale ja - wolny strzelec jestem ;) Sam oceniam i nikt nie narzuci mi swojej opinii, bo tak mam od urodzenia :)

Zdania pozostałych 2. słuchaczy były - o ile pamiętam - podzielone. (Szanuję.)

Do zobaczenia.

Matthew- przekazuj dalej, bo bardzo mnie interesuje jak w róznych systemach sie sprawdzi, zresztą tego chyba nie musze tłumaczyć:):). Kabelek "trioda" na gotowo nabywcy to koszt 300zł. Myślę, że ..... dzwięk jaki prezentuje jest bez wątpienia wart takiego wydatku.

Natomiast opracowałem nowe kable pod wzgledem geometrii i użytej izolacji. Są to trzy nowe modele. Obecnie przeprowadzam testy. Jak dotychczas w 100% spełniają się moje oczekiwania. Jeden z tych modeli na stałe zajął miejsce 1 w moim systemie. Obecnie jestem równiez na etapie testów najodpowiedniejszych wtyków do swych kabli. Obecnie testuję Eichmana Bullet plug ze srebra (320zł) za komplet wtyków. Za godzinkę wpada do mnie paru kolegów audiofili i będziemy robić test porównawczy tego samego kabla na wtykach Neutrika i Eichmana.

Jeśli chodzi o Z-z trioda. Brzmienie i proporcje pomiędzy zakresami jak i ogólny jego charakter prezentacji był zamierzony!!! Kabel brzmi tak jak chciałem. Takie było moje założenie. Ten model taki ma właśnie być i pasować do konkretnego systemu. Łatwiej z kabla wydobyć górę niż dobry bas. Nacisk swych prac kładłem na zakres średnio-niskotonowy. W moim osobistym systemie zagrał na 2/3 "gwizdka" :):)

Nowe konstrukcje są bardziej uniwersalne, bardziej otwarte, namacalne ogólnie mówiąc transparentne.

Udało mi się osiągnąć lepszą scenę niż w Argentum, S.O. i Stereovoxie, lepsze wypełnienie i masę o ładnej analogowej barwie, odpowiedniej ilości szczegułów, z powietrzem i nieograniczonych wybrzmieniach. To tyle na teraz. Przyszedł właśnie Frank, więc zmuszony jestem do opuszczenia forum na czas odsłuchów :):)

jaro4444, 14 Maj 2006, 11:25

>Jak ten IC krąży po Wawie to z chęcią bym go posłuchał. Jest taka możliwość?

Skontaktuj sie z jego posiadaczem w danej chwili.

Ponieważ mam wykonanych parę par I.C. testowych z wcześniejszej produkcji, które muszę sprzedać, dlatego nie pokazuje światu swoich nowych konstrukcji- to wpis dotyczący pytania Franka.

Jesteśmy po odsłuchach przy ŻUBERKU. Moje druty wypadły b. dobrze przy konkurencji z przedziału 1000-1500zł skromnie mówiąc:):). Przy kosztach za nie 400-720zł nawet wręcz wspaniale:):)

Zydelek z jakimi porównywaliście Twoje przewody? chodzi mi o te z tego przedziału 1000zł - 1500zł, wiem że mogą być super kable kupne za tę cenę a szczególnie second-hand ale mogą i być równie kiepskie...

Siltech, Nordost, Tara, najwyższy Argentum, Stereovox, Audioquest ....

Nie chcą zakładać nowego wątku mam pytanie, czy ktoś używa srebrnych bulletów Eichmana? Wg. dotychczasowej oceny chyba potrzebują sporej rozgrzewki by nabrać gładkości. Jako wtyki surowe są za szorstkie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.