Skocz do zawartości
IGNORED

Z-Zultra analog-kto chętny potestować?

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów serdecznie

Miałem przyjemność obcować trzema kompletami kabelków w pewnych odstępach czasu.

I tak w moim systemie 2 pierwsze srebrne komplety zagrały podobnie do siebie,aczkolwiek

Zagrały minimalnie inaczej to różnice między nimi były w ilości w nasyceniu – wagi dźwięku przesuniętej w stronę srednio-niskiego, basu, lecz nie najniższego, przez co miało się wrażenie ze częściowo maskują inne części pasma akustycznego. Ponieważ kable nie miały znaczników, które by je rozróżniały dodam, że kabel z neutrkiami, miał ciut większe nasycenie względem drugiego, A oba sporo większe niż u sznurówki. Jeżeli chodzi o resztę pasma wydaje się, że było Ok., lecz jak napisałem nasycenie basu dawało wrażenie przysłonięcia, które znikało w momencie, gdy słuchało się nagrań, w których ta część pasma nagrana była, że tak powiem po macoszemu cicho. Polecałbym te kable dla tych systemów, które maję braki w tej części pasma.

Jeżeli chodzi o kabelek węglowy to zagrał bardzo dobrze i gdybym nie przełączył na sznurówkę to – mógłbym z tym kabelkiem obcować za jego analogowość i zrównoważone pasmo, lecz sznurówka wprowadziła więcej ekspresji w dźwięk i dynamiki – otwarcia.

Oczywiście zaznaczam, że te wszystkie objawy wystąpiły w moim systemie, niewykluczone, że w innym systemie kabelki spiszą się lepiej lub gorzej. {:o)}.

Bodo_z swoim wpisem przypomniał mi o fakcie, który zapomniałem podać. Otóż w moim systemie IC ZZ też maskowały/gubiły część informacji zawartej w basie. I nie było to bynajmniej "na pograniczu percepcji", tylko zwyczajnie - po chamsku.

Płyta na której słychać to ewidentnie to "The Best Of Holly Cole"- polecam gorąco, ze wzgledu na m.in. referencyjną jakosć nagrania i realizacji - patrz moje wypociny w wątku "co nam w duszy gra".

No to wsiadłem już na te IC zupełnie. Zydelek mnie zabije... ;)

Siemka !

:):) Andrea29-> nie tak strasznie:) W każdym systemie drut musi sie wpasować. Przykładem b. dobrym i rzetelną oceną są Twoje i Bodo-z wpisy. Zobaczymy jak wypadną odsłuchy w Gdańsku.

Kolegów z południa Polski proszę o kilka dni cierpliwości. W kirunku Waszym również kabelki zostaną wysłane.

Ciekaw jestem jak w swoim systemie po pewnym czasie użytkowania Z-Z Ultra ocenia Frank? Może będzie uprzejmy coś wypocić od siebie?

Jestem użytkownikiem tych kabli, jednym z pierwszych. I te kabelki w moim systemie grają dobrze. Zanim Zydelek je pokazał Światu, była okazja zapoznać się bliżej z tymi drutami.

Czym poszczegolne wersje (6,4) sie roznia? chodzi o przekroj kabla?

Nie wiem czy dobrze rozumiem, czytajac posty. Zydelek proponuje 2 kable :

ZZ - srebrowy

analog - weglowy

obydwa kabelki to kable IC

Pytam dla pewnosci bo temat nie czytelny, a testuja koledzy 2 typy kabelkow.

Czy mozna podac przyblizona cene kabelkow na priv jesli nie tutaj ? (kontakt w o mnie)

Andrea : sa rozne ceny, i rozumiem ze w stosunku cena/jakosc moze byc atrakcyjna, ale nie zawsze dla kazdego budzetu :-)

Pytam o cene, bo jesli kabelki przekraczaja moje mozliwosci finansowe, z gory sobie odpuszcze

co by sobie i wam nie zawracac glowy ;-)

Pozdrawiam

Były w Olsztynie 3 pary kabelków: dwie pary srebrnych - ZZ i jedna para węglowa.

Kable srebrne (ZZ) były na Neutrikach (jedna para ) i druga - na Profigoldach. Czym i czy się różniły budową to już pytanie do zydelka. (Zaglądałem tylko do tej na Profigoldach.)

Ceny węglowych (u mnie "zagrały") nie znam do tej pory.

Jak widać kalkulacja ceny zabiera sporo czasu. Nic to. Wrzuci się ją w koszty... ;)

Hybryd-> generalnie brzmienie tych I.C. nosi w sobie pewne cechy wspólne. Poszczególne modele niestety sie różnią między sobą. Są modele z mocniej zaznaczonych basem średnim i są bardziej nastawione na wybrzmienia i jasność. To co jest wspólne, to szybkość, scena, plany i brak metaliczności- typowe analogowe brzmienie. Kabel może urzec lub zrobić bee z muzyki, jak każdy element toru. Ceny uważam za atrakcyjne. Zależne są od modelu, czyli ile jest zużytego srebra i od rodzaju wtyczek. Ceny średnio kształtują się od 200 do 520zł. Czy to mało czy duzo niech każdy osądzi sam, tym bardziej, że można te kable testować bez zobowiązań:):)

Przed odsłuchami kolegów z Olsztyna słuchali tychże modeli moi znajomi audiofil-a(ka). Myślę, ze pomału osoby które zetknęły się z tym okablowaniem coś napiszą.

Ad. I.C. węglowego egzemplarz jaki jest obecnie u Andrea29 jest jak na razie ostatnim z powodu braku włókna.

Dysponuję natomiast nieograniczoną ilością perfekcyjnego srebra i ilością 5-ciu rodzajów łączówek od szczegółowych do eksponujących bas. Wszytkie są megaszybkie.

Jesli kabelki trafia do Wawy to chetnie poslucham - mimo braku materialu na weglowy tez chetnie sie zalapie :) - a w zamian przy nastepnej wizycie na Slasku moze szufle czy dwie wągielka przywiesc :-)

pal55, 27 Lut 2006, 19:28

W najbliższą niedzielę ma być u mnie ktoś z okolic Wa-wy. Może sam będzie chciał posłuchać tych węglaków w swoim systemie ? -Wtedy byłyby one bliżej Ciebie...

Zapytam zydelka czy się zgadza no i - w niedzielę - gościa, czy zabrałby je ze sobą.

Jak coś, mogę ostatecznie wysłać je pocztą w poniedziałek. /Ech, żal wypuszczać./

Pozdrawiam.

pal55, 28 Lut 2006, 23:15

Mogę zagadać. Ale wydawało mi się, że S. HDSE nie byłeś zachwycony ? /Grają podobnie. Bodowy to 95% S.HDSE. Przynajmniej w moim systemie nie słyszę znaczącego dyskomfortu, natomiast właściwościami użytkowymi (jest super elastyczny, mój niechętnie wyginam) bije HDSE na głowę ;) (Że o cenie nie wspomnę, bo i po co ;)

Zydelek - bardzo chetnie - dzieki, acz czas ma tu spore znaczenie - w przyszlym tygodniu bede mial CD na XLRach wlasnie w celu przetestowania polaczenia zbalansowanego - pozniej bede mogl potestowac "jedynie" miedzy phonostagem a wzmakiem.

Andrea - HDSE sluchalem podczas odsluchu zbiorowego przez kilkanascie minut - to ze nie rzucil mnie na kolana przy pierwszym kontakcie nie wyklucza dalszych odsluchow. A co do kabelka Boda - to jak pisalem - jesli uda sie przy okazji to swietnie, ale nie chodzi o to, zeby ktokolwiek sie "zabijal" zeby go tez dostarczyc - beda inne okazje.

A.R. Electronics czy Z-Zultra ?

Z pierwszego wpisu, założyciela wątku wynika, iż jest on producentem kabli, wytwarzanych ręcznie.

Natomiast w poniższym wątku, producent stwierdza, że zakupił kable w innej firmie

("węglówki i srebrne"):

Temat nr 12400

jaki interkonekt do 250 zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zydelek

10 Kwi 2005, 16:46

W cenie do 250zł całą "konkurencję" rozkładają sygnałówki AR elektroniks. W ofercie są: węglówki i srebrne. Brzmienie oceniam na 3-4 krotnie większy poziom niż kosztują. Ceny kabli są w przedziale 150-250zł. Polecam.

annawroc

10 Kwi 2005, 22:32

Zydelek-a czy Ty ich czasem nie sprzedajesz?w znaczeniu nie handlujesz nimi

Zydelek 11 Kwi 2005, 19:06

Anaw.... wcale tego nie kryję:):):)

Zakupiłem duże ilości pewnych kabli otrzymując tym samym dobrą cene. Teraz masz do wyboru! Zakup u mnie lub u producenta. U mnie nawet z moim zyskiem jest trochę taniej:):) zwłaszcza dla braci forumowej. Natomiast brzmienie za tą kasę jest nie podważalne i nie do pobicia.

---------------------

Przepraszam annawroc, osobę nie związaną ze sprawą, za wykorzystanie jej wpisu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z tego wynika ze Zydelek tylko handluje gotowymi juz wyrobami. Mozemy poznac nazwy firm tych kabelkow? Oczywiscie jestem nadal za odsluchem gdyby zawerdowaly kabelki do Wroclawia. Interesuja mnie kabelki max 250 zl.

Jesli Zydelek handluje kabelkami mam nadzieje, ze ceny rzeczywiscie sa atrakcyjniesze niz u producenta- w koncu dla braci forumowej :-)

Pozdr

R.u.s.t. -> śmiecisz :):)

Już prostuję. Faktycznie kiedyś miałem kable od Aera. Nawet jeszcze leżą dwie pary srebrnych. Węglówka która jest u Andrea29 jest od AR. Nie podszywam się pod nią:):)Natomiast gdybym miał włókno, to czemu miałbym nie zrobić z niego kabelka?

Natomiast kable Z-Z są całkowicie od początku do końca wykonywane przez moją osobę. Również w tym wątku nikomu nie proponuję ich kupna! Zaoferowałem jedynie możliwość odsłuchu i zapoznania sie z nimi w celu ich oceny w poszczególnych systemach.

Przejrzałem własnie teraz dział ogłoszeń. W dniu 27 stycznia zamieściłem ogłoszenie wyszczególniając różne kable jakie mam na zbyciu. Wyraźnie TAM ZAZNACZYŁEM co jest od kogo. Wszelkie powyższe zarzuty mają na celu jedno.... i są celem zamierzonym. Sprawy więc powyższej z Twej strony nie uważam za załatwioną. Istnieje bowiem w języku polskim pewne słowo:):)

Pomyliłeś się więc. Proszę zatem by nie wprowadzać ludzi w błędny tok myślenia.

Pozdr.

Do Towarzystwa Zzzzzzzzz(agadkowego) Zzzzzzzz(alotnika) Wieczornego

Za-rzuty (karne) ne mają na celu .... i .... oraz ....

"Wyraźnie TAM ZAZNACZYŁEM" - swoją nazwę na startej firmowej? :-)

paniEZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

W języku polskim, istnieje niejedno slowo, opisujące również "błędny tok myślenia" (tłok?, natłok?) :-)

Także na pańską działalność, jako "naganiacza" I ........,, w zapewne pamu znanej........ sprawie.

etc, etc, ....

PSPSPSssssss

Handelek coś nie za bardzo rozkwita? :-)

Dalsze próby nawiązania romansu z pańskiej strony, uważam za nieekonomiczne.

Księgę Siorbania, niniejszym uważam za zamkniętą.

Z wyrazami......zzzzZZZZZZZZzzzzzzzzZZZZzzzz..........

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.