Skocz do zawartości
IGNORED

pomoc przy doborze kina domowego

D-O-C

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

przymierzam się do zakupu kina domowego od jakiegoś czasu i mam nadzieje, że uda się :) przynajmniej zacząć kompletować

Obecnie posiadam:

-telewizor 32-calowy Tv panoramiczny z Pixel Plus

32PW9309/12

-dvd manta emperor 2 - bede zmienial za jakis czas na 3

na stronce

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - od razu mam pytanie w jakim programiku najlepiej zrobić sobie szkic pokoju, by poźniej rozmieszczać sobie kolumny ?

sa fotki mojego duzego pokoju gdzie to kino bedzie sobie gralo.

ogolnie z przeznaczeniem raczej do divx - mam ponad 1500 filmow, troche dvd, bez jakis udziwnien. Nie chce kupowac w media itp, wole sie doradzic fachowcow. Myslalem o kinie philipsa jako kompletu z tv.

Byla tez opcja glosniki eltaxa i yamaha.

opcja też :

amplituner :harman kardon 235

głośniki: JBL Balboa

kable: OFC 2x4mm na przód i 2x2mm na tył

dvd: HK DVD 22 + manta 3

czekam na porady forumowiczow - chce wydac kolo 1500 na to wszystko

z góry dziekuje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/24419-pomoc-przy-doborze-kina-domowego/

Przecież tylko Balboa to wydatek pod 3000. A gdzie ampli, gdzie kabelki? A po co Ci Harman do DIVX - przecież one rzadko kiedy są 5.1...

W założonym budżecie proponuję używany amplituner Yamaha (od RX-V430 w górę) lub inny firmowy z Allegro i zestaw kolumn JAMO lub JAMO PJ np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (to tylko przykład - nie słuchałem tego zestawu. Po prostu wpisz "jamo" w wyszukiwarkę Allegro i wybierz coś dla siebie). Do tego subwoofer Koda S-1000. Jak dobrze poszukasz to złożysz sobie zestawik za około 1800 z dźwiękiem nieporównywalnym z badziejstwem "z jednego pudełka".

Pozdrówka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

....kino domowe do divx ??? 1 na 20 filmów divx to 5.1 reszta to tylko stereo (co prawda amplituner robi niezły efekt nawet ze zwykłego stereo puszczonego na 5 głośników ale to i tak nic w porównaniu z DD5.1) Zrób tak jak ja wyrzuć wszystkie filmy akcji divx (komedyje mozesz zostawić) i zacznij kolekcjonować dvd . Dvd troche dużo ważą ale z neta tez sie da w miare szybko zassać ....Co do kina za 3000zł ja mam KENWOODA z kolumnami i subwooferem MAGNATA ---zestaw teraz w media kosztuje 2600---moim zdaniem b.dobre kino za przystępną cene...

hmm

w sumie racja, zbieram juz pare lat filmy divx, bardzo powoli sie przerzucam na dvd - wiadomo kwestia szybkosci sciagania z neta.

Staram sie wybrac optymalny zestaw do pomieszczenia, wiadomo radio, muzyka i oczywiscie filmy.Ogladalem ten zestaw w media i mysle o nim. Z regoly osoby proponuja yamahe+ eltaxy, ale to zestaw podstawowy, chcialbym kupic cos bardziej porzadnego.

Byla tez opcja kody, moze yamaha plus niezle glosniki, caly czas szukam i dowiaduje sie.

Mam tez pytanie odnosnie umieszczenia kolumn na scianie, czy moga byc tyly podwieszone na scianie w rogu, czy musi byc odstep od sciany bocznej ?tak by stykalysie ze sciana tylko z tylu. Co daje nachylenie ich ku dolowi?

zamiescilem paer fotek pokoju,moze ktos ma jakies ciekawe rozwiazania ustawienia glosnikow ?

z gory dziekuje za odpowiedz.

P.S.

moze ktos czyta ten post ze Szczecina i poleci jakis dobry sklep z mozliwoscia odsluchu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.