Skocz do zawartości
IGNORED

MOREL MTD29 + MOREL HU9.1 - jak to zagra

gk101380

Rekomendowane odpowiedzi

13 Lut 2006, 17:15

Witam,

Od długiego czasu noszę sie z zamiarem budowy kolumn. Chciałbym uzyskać coś , co zagr lepiej, niż np bw 604 s3 - mam nadzieję , ze to możliwe:) Co siądzice o takim zestawieniu - MOREL MTD29 + HU9.1 podział przy 800Hz. Nie wiem jednak, czystosowac zwrotnicę 2 czy trzeciego rzędu - nie mam pojęcia, czym się to różni.

apiszcie, czy moze lepiej wziąść MORELA MTD33S? Kolumny mają pracować bez suba a przy koncertach np DIRE STRAITS chcę czuć, ze gosc ma w swoim zestawie perkusyjnym stopę:)

Głośniki serii HU są dość drogie, ale są bardzo liniowe i dobrze odtwarzają dół - tak wyniki z harakterystyki przynajmniej. Moze zaproponujecie zwrotnice - i czy warto inwestować w cewki taśmowe?

Pozdro i dzęki za odpoweidź

Grzesiek

https://www.audiostereo.pl/topic/24505-morel-mtd29-morel-hu91-jak-to-zagra/

gk101380:

MDT-29 pracujący od 800Hz? Czyżbyś chciał bawić się w "przeminęło z dymem"? Nie mówiąc już o zniekształceniach nawet przy cichym słuchaniu.

Tweetery rzadko zdolne są do zejścia poniżej 2kHz - od 1.5kHz pracować mogą Seasy 27TBFC/G i 27TDFC a także Morel MDT-33. MDT-29 nie wgląda na zdolnego do pracy poniżej 2.5kHz bez filtru wysokiego rzędu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.