Skocz do zawartości
IGNORED

jaki laser do PD-8500?

bojaco

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem , że tłuklismy to wiele razy. Ale problem jest nabrzmiały, wg. forum ten model posiada PEA 1030. Otóż serwis do którego oddałęm swój egzemplarz twierdzi, że nie i że to model taki sam jak w PD-9300. Koszty nowego lasera dzięki ich pomocy są...wysokie. Panowie, nie ukrywam, otwieram dyskusję prowadzącą do tylko jednego, konstruktywnego wniosku - jaki model lasera jest w PD-8500? Jeżli macie serwisówki, zmienialiscie laser w tym modelu, byliście serwisantami, proszę napiszcie. Tylko, nie że wiem, bo "X powiedział..." Mój Pionek potrzebuje nowy laser. PEA 1030 jest do dostania za rozsadną cenę. Ale czy to ten? Jeżeli nie, zostaję na jakiś czas bez cedeka, a szkoda. Obecny kręci w miarę OK, czyta ładnie na starcie, tracki przeskuje też bez problemu. ale na paru dotkniętych zębem czasu płytach się potyka, a ktoś już kiedys sobie w nim grzebał no i doigrał się. Zbyt wysokie napięcie na laserze skróciło jego żywot. Pomóżcie.

Pzdr!

https://www.audiostereo.pl/topic/24552-jaki-laser-do-pd-8500/

Ostatnio robiłem zwiad szukając informacji jaki laser siedzi w PD73 i dowiedziałem się, że siedzi w nim PWY1011 taki jak w PD8500.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Damn! To więcej niż dałem za cały cedek. A miało byc tak pięknie, PEA 1030 za 200 zeta... Szkoda, ale on tak fajnie gra, no nic, trzeba bedzie wrzucać do świnki... Dziękuję wam, wiem przynajmniej na czym stoję.

Powiesiłem ten dodatek na WWW:

Ukryta Zawartość

Jest tam sporo o modyfikacjach Pioneera i inne ciekawe rzeczy, niestety w języku niemieckim.

Ukryta Zawartość

czy ktoś z użytkownkików (licze najbardziej na Arczi35 :):)) mógłby opisać dokładnie gdzie znajdjue się i jak się dostać do wyłącznika krańcowego szuflady bo ostatnio potrafi się po wysunięciu zaraz wsuwać a podobno problem leży w tym wyłączniku, rozebrałem ostatnio oprócz pokrywy górnej tylną scianke żeby podejzeć ale za nic nie mogłem skumać gdzie ten wyłącznik jest umieszczony, z góry dzięki za pomoc

• 5 miesięcy później...

dzisiaj nabylem ten cd i przez moment czytal plyte, ale bardzo slabo. Po kilku min. wogole przestal czytac :) Jak podkrecic laser?? czyszczenie soczewki nic nie daje... Moze pomocne okaza sie zdjecia

Ukryta Zawartość

Na tasmie polaczoniowej jest taki malutki potek (fotka2)

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.