Skocz do zawartości
IGNORED

dual-wkładka czy igła?

endriu

Rekomendowane odpowiedzi

witam,posiadam duala 617Q i ostatnio zauważyłem pogorszenie jakości dzwięku w jednym kanale.metodą przekładania okablowania przy wkładce stwierdziłem że wina leży po stronie wkładki -igły ale jak poznać który z tych elementów jest do wymiany?czytałem na jego temat na tym forum i wiem na czym polega problem z tym typem wkładki-ani oryginału ani zamienników.proszę o jakieś sugestie.pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/24670-dual-wk%C5%82adka-czy-ig%C5%82a/

Oto chyba najłatwiejsza droga do rozwiązania problemu. Nie wiem jak z jakością, podobno ta firma handluje w zdecydowanej większości zamiennikami, ale juz ktos z forum kupował u nich igły.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dla tego duala byly stosowane specjalne systemy TKS55, czyli nie ma mozliwosci bez przejsciowki zastosowac wkładki mocowane 1/2cala. Skontaktuj sie z NorthServis oni pewnie beda mieli zamiennik, a moze nawet sprowadza orginal. Albo poszukaj na E-bay'u niemieckim.

przewertowałem co się dało o dualu i obejrzałem połączenie wkładki z ramieniem-rzeczywiście to połaczenie nie jest pewne.podoginałem blaszki,poczyściłem styki i odczułem poprawę-jest wręcz dobrze ale posłucham jeszcze kilku płyt dla pewności.dodatkową igłę kupię bo należy mieć przynajmniej dwie.tak więc temat zamykam dziękując wszystkim którzy przyczynili się do rozwiązania problemu.

Cześć! Mam Duala 606 i podobny problem, znalazłem rozwiązane o którym wspomniano wcześniej, czyli przejściówka. Nazywa się to DUAL TURNTABLE PART--ULM ADAPTER i można to cudo kupic na Ebay-USA

Ukryta Zawartość

sprzedający nie wymienił tam twojego modelu, ale prawdopodobnie adapter będzie pasował.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.