Skocz do zawartości
IGNORED

b&w 309 czy asw cantius IV?

bananowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Na wstępie przepraszam,że zakładam temat bez wstępnego szukania podobnych,ale musze podją szybką decyzję na ostatnią chwilę w sprawie wyboru kolumn.Wybaczcie :)

Proszę o wasze opinie w sprawie tych kolumn.Wlaśnie ich słucham i nie mogę się zdecydowac.

B&W są nowe niewygrzane, więc nie wiem jaka będzie różnica po paruset godzinach sluchania.

Jak na razie podoba mi sie czystośc brzmienia ASW lecz mają trochę mało wysokich tonów.Natomiast w b&w podoba mi się zsynchronizowanie całosci i brzmienie średnicy.

A może wy macie jakieś ciekawe propozycje?

Za kolumny mogę dac max 2500 polskich dukatów.

https://www.audiostereo.pl/topic/24712-bw-309-czy-asw-cantius-iv/

Mysle ze jezeli chcesz wydac na kolumny 2500, to nie powinnienes ograniczac sie do wyboru miedzy tymi dwiema kolumnami. To wbrew pozorom ,,kawal grosz''. Swaja droga za 2500 to mysle ze w przypadku b&w mozna wejsc chyba na wyzszy poziom niz 300.

pozdrawiam kaszanka7

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Nie ograniczam się :) B&W 309 porównywałem z:triangle antal xs,jm lab chorus 715,oraz monitorami b&w 302 i 302,5 ale niestety żadne nie powaliły mnie na kolana :/ Bowersy 309 wypadły z tych wszystkich zdecydowanie najlepiej.Myślałem też o hyperionach III i paradigm monitor 7 ale nie miałem możliwości ich posłuchac.

Natomiast wyższe modele b&w takie jak 603 s3 i 604 kosztują trochę więcej niż 2500zł-przynajmniej w audioklanie :)

Może jeszce jakieś propozycje? :P

Moze cos naszego np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dziękuje kaszanka7 za zainteresowanie i propozycję :)

A wiesz gdzie można posłuchac lub ewentualnie wypozyczyc coś z Audioacademy we Wrocławiu?

Ogólnie zależy mi na kolumnach z głębokim,mocnym,miękkim,niskim basem ładną nie przygaszoną średnicą i nie "sycząco-świszczącą" i zapiaszczoną wysokością :)

Pozdrawiam bananowiec

>kaszanka7

Już znalazłem sklepik we Wrocławiu ktory ma w ofercie produkty firmy Audioacademy.Posłuchamy zobaczymy :)

No chyba,że nie mają studia odsłuchowego :)

A może jeszcze jakieś propozycje w tej cenie? :P

Prosze bardzo:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tomku - z tego co wiem to moze i ta cena jest fajna, ale jak posledzisz forum to sie dowiesz ze na koncu kabelkow glosnikowych do tych kolumn trzeba podlaczyc cos calkiem dobrego by to ladnie gralo. Co do gwarancji - ciezko mi powiedziec, ale mysle ze to sprawa do dogadania z osoba ktora to sprowadza z zachodu. poprosilem jednego z forumowiczow o kilka slow na temat jego kolumienek AAcaddemy - moze cos napisze bo je ma chyba wlasnie za 2500.

• Redaktorzy

Ja również sugeruję zapoznanie się z produktami Harpia Acoustic i RLSa. Z marek krajowych trochę mniej popularnych warto posłuchać Audiowave (tylko, że będą to tylko podstawkowce np. 141, 171 i ich wersje SE)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Z checia podlacze te kolumny z czyms calkiem dobrym,ale w rozsadnej cenie tzn. do 1500zl.Moze jakies sugestie?Jesli wymagalyby duzo drozszego wzmacniacza zeby ladnie zagraly to chyba poszukam innych.

bananowiec, 22 Lut 2006, 19:42

>Z checia podlacze te kolumny z czyms calkiem dobrym,ale w rozsadnej cenie tzn. do 1500zl.Moze

>jakies sugestie?Jesli wymagalyby duzo drozszego wzmacniacza zeby ladnie zagraly to chyba poszukam

>innych.

Miałem oczywiście na myśli bowersy 603 s3.

BARDZO polecam:

Ukryta Zawartość

dla mnie w porównaniu do DM309 - bez porównania (zresztą już dzisiaj o tym pisałem w innym wątku) i najprawdopodobniej do posłuchania we Wrocławiu.

Ukryta Zawartość

Dziekuje wam wszystkim za pomoc i propozycje.

Po wypożyczeniu do domu i bezpośrednim porównaniu kolumn zdecydowałem się na zakup b&w 309.

Po prostu ich brzmienie najbardziej mi odpowiadało :)

Teraz pozostaje tylko dobranie do nich jakiegoś wzmacniacza.

pozdrawiam wszystkich biorących udział w temacie.

bananowiec

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.