Skocz do zawartości
IGNORED

Małe aktywne głośniki ? Jakie ???

Koolo

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym kupić małe (kobieta nie zgadza się na postawienie jakiegokolwiek sprzętu w sypialni a czasem lubię sobie posłuchać leżąc) aktywne głośniki takie jak do komputera tylko grające w miarę przyzwoicie za przyzwoitą cenę czy coś takiego w ogóle istnieje ? Gdzie tego szukać ?

Najtańsze sensowne komputerowe pierdziawki jakie słyszałem jak dotąd to Logitech X-210 z małą modyfikacją subwoofera. Tak jak pisano, zależy ile chcesz wydać, moja propozycja to jakies 120zł i dochodzi do nich spory WAF ;-)

a ja proponuje małe monitory aktywne, coś z rolanda/edirola albo behringera

raz że ładne (roland) to i apewno gra lepiej niż te komputerowe coś

kiedyś zeresztą był wątek o takich mini mini monitorach

kapelli : a możesz podać link do sensownych monitorków w cenie powiedzmy do 400zł ? Bo Behringer nie ma nic ciekawego (albo 10W albo przetwornik 3,5 cala i pasmo od 80Hz ;-)), Reloop tylko jedne, reszta to albo jednodrożne albo droższe

jedynie ten Roland

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zresztą chyba się nie łudzisz zę dostaniesz cośdobrego i aktywnego z łosnickiem 6,5 cala za 400zł

no a 10W to jest naprawdę dużo.

prawdziwych 10W.

myśle że do odsłuchu przy kompie wystarczy.

ale bardzo ciekawą propozycją jest

Ukryta Zawartość

to to samo co jeden z podstawowych moedli NADA, tyle że o połowe tańszy.

i ma głośnik 6,5"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słyszałem o tych podróbach, miałem je kupić nawet. I nie, ja się nie łudzę że za 400zł dostane coś z głośnikiem 6,5cala, napisałem coś wręcz odwrotnego. Specjalnie zapytałem o to bo wiedziałem że nic nie znajdziesz :-) Dlatego twierdze że w cenie poniżej 300-400zł to albo jakiś wysłużony second hand, albo komputerowe pierdziawki które często i tak zagrają lepiej niż monitorki z drugiej ręki za 200zł, a do tego są na gwarancji, nowe i czasem nawet estetyczne.

Ale komputerowe mają subwooferki i mówię Ci z doświadczenia że to często lepiej działa niż te najtańsze monitorki (właśnie coś takiego mi za plecami plumka) :-) Cały czas mówię o cenie do 400zł, nie wiadomo o co pytał pytający, może jeszcze wpadnie pogadać ;-)

w komputerowych basu jest duzo ale srednica strasznie zmulona

jezeli moglby mi ktos doradzic dobra wyrazna srednica , bas zaznaczony i szybki przede wszystkim

czy te tanie aktywne spelniaja moje wymagania?

Tanie Creativy tak mają, Logitech zresztą też ale trochę maty i sporo wytłumienia praktycznie minimalizuje dudnienie. Aktywne kolumny z reguły nie wymagają przedwzmacniacza, chociaż są takie do których trzeba zastosować pasywny kontroler, ale to z reguły stare konstrukcje i nie ten przedział cenowy ;-)

fotoarkady : idealne wydają się te które tutaj wkleił kapelli (te za 699zł), to są kopie całkiem sympatycznych monitorów studyjnych więc o zamuleniu średnicy raczej mówić nie można ;-)

a jak to laczyc z kompem ew cd

przez chinch albo gniazdo sluchawkowe + przejsciowki?

jak i na czym ustawiac te monitory , na biurku do sciany , na kamieniu?

rzeczywiscie w swojej cenie sa ok?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tu widać czym można podłączyć, jak widać najlepiej byłoby mieć CD z wyjściami symetrycznymi :-) ale chyba i dużym jackiem się da. Zasady ustawiania są takie same jak w normalnym audio bo jako takie mają służyć ;-). One mają regulację z tyłu i oddzielną dla każdego kanału więc najlepiej byłoby podłączyć jakiś pasywny kontroler przed i ustawić je na max. W tej cenie ciężko znaleźć konkurencję, choć da się, np to :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , albo nowszy model

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , albo często polecany

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (choć bardzo awaryjny i dla niektórych ma zbyt duż basu).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i tak zaraz dojdziemy do ADAM-ów za kilka kzł o_O

a więc wyjście z CD to kupujesz kabel dwużyłowy i z jednej strony masz chinche a z drugiej wtyk TS

czyli tzw. duży jack mono,

ale tam z tyłu pisze TRS ale to jest oznaczenie racej dla XLR-a.

sam nie wiem :|

chyba sprawdze ten l

bardzo blisko mojego miejsca zamieszkania

mam nadzieje ze nie reprezentuja szkoly otwockiej bo ja raczej falenicka preferuje:-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z wpisów bardziej doświadczonych osób na forum eis wynika raczej jednoznacznie że najlepszym wyjściem w tej cenie są te niebieskie podróby NADY za 699zł

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>a jak poprzeczka max 1000zl

>to co wybierac ?

alesis m1 mk2, obecnie na allegro doszly do 850 pln, jesli bedzie to cena ostateczna to poniezej 1000 nie kupisz nic lepszego. Nadmiar basu to nie problem, wystarczy zatkac jeden (albo) 2 bass reflexy i po klopocie.

Nowe alesisy kosztuja ok 1400-1500 pln. Jak wchopdzily na rynek ich cena wynosila prawie 3000 i gdyby nie spora awaryjnosc to pewnie by niewiele spadala bo odpowiadala jakosc ich dzwieku ale nie jakosci wykonania :/

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.