Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw głośników KODA + Harman Kardon

The_Crow

Rekomendowane odpowiedzi

jak bym wzioł JBL to dał bym w tym momęcie za całoś z 4000zł, a nie pogieło mnie aż tak bardzo, więc jesli masz jakąś lepszą alternatywe zamiast KODA tak żeby całośc (z HK) kosztowała około 2000 to z chęcią posłucham.

wiem, że to nie dział ogłoszeń, ale właśnie sprzedaję to (bez suba)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

grało to u mnie z Harmanem 130 rewelacyjnie.polecam.

więcej na privie.

Ukryta Zawartość

no masz racje to nie ten dział i szczerze to mnie nie interesują takie kolumny, tylko zestawy z subem w cenie koda av 710. jeśli ktoś ma zestaw Koda AV 710 to z chęcią przeczytam recenzję(opinię).

powiem szczerze ze z tego co pamiętam to słyszalem te kody i ...... no nie bardzo do takiego harmana. popatrz na przedział cenowy tych głośników - 850 zł z subem, to daje do myślenia. jak juz to kody 702 ale nie 701. lepiej jest dołożyć bo po paru tygodniach stwierdzisz ze to nie jest to czego bys oczekiwał. dla mnie sub kody o oznaczeniu SW 1000 buczał a co dopiero SW550. to już moje głosniki quadrala z niskotonowym 170mm daje lepszy bas. posłuchaj tej kody i dobrze sie zastanów. tylko niech ci włączą jakąś muzyke a nie ich efektownie nagrane płyty DVD.

Ignac - nie wiem, jak Koda, bo nie jadam chińszczyzny ale słuchałem suba Paradigma PS-1200 i to dopiero buczało. :) A na Allegro on jest 4x droższy od tej Kody nieszczęsnej... jesteś pewien że ona gra 4x gorzej? ;)

Zgoda, że bas zabija i do kina taki Paradigm nie ma sobie równych ale jeśli ktoś chciałby słuchać na swoich zestawach 5.1 także muzyki to bym suba Paradigma raczej nie polecał. Za wolny. Natomiast świetnym i uniwersalnym pomysłem będzie seria Monitor tegoż producenta lub Studio (jeśli kogoś stać). W mniejszych pomieszczeniach subwoofer będzie zbędny.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

wy mnie nie słuchacie. nie interesują mnie głośniki po 2000zł, 6000zł tylko zestaw dobrych głośników do 1000zł. co do suba, to raczej jest mi potrzebny, bo będę tego urzywał w pomieszczenieu 22m kwadratowe.

a może takie coś, słyszał ktoś coś o tej firmie??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zestaw dobrych głośników do tysiąca złotych tylko w Erze Ci złożą... ;)

Dobre głośniki są po 1000 złotych ale za parę używanych podstawkowców.

Za 1000 złotych - powiedzmy to sobie jasno i wyraźnie - nie dostaniesz NIC, co pasowałoby klasą do tego Harmana, sprzętu poniekąd przyzwoitego. Biorąc pod uwagę, że zasługuje on na równie przyzwoite kolumny - szykuje Ci się porażka.

Można zmniejszyć jej rozmiary kupując ten zestaw (Harman podobno "lubi się" z JBL):

Ukryta Zawartość

i to jest aktualnie najlepsza oferta na komplet kolumn jeśli mówimy o stosunku cena/jakość.

Możesz też poszukać zestawu podstawkowych Jamo E3 (bardzo trudno je teraz dostać) - chyba są wycofywane z rynku ale ostatnia cena była 850 PLN za zestaw z subwooferem.

Z kompletów na podłogówkach (choć nie wiem po co podłogówki na 22 metrach) warto się zainteresować Jamo PJ - są różne modele w cenie 500-800 złotych, trzeba jednak dokupić suba.

Okazyjnie w sklepie widziałem za 1000 złotych bardzo fajnie grający zestaw 5.0 Magnat Monitor 990 - naprawdę z czystym sumieniem polecam. Magnat to firma kojarząca mi się z łysolami w Golfach II i łupu-cupu a wyszedł im zestawik o zaskakująco wyrównanym dźwięku. Ponoć przy projektowaniu korzystali z zaawansowanych technologii jak interferometria laserowa i takie tam... tyle wyczytałem z reklamowej ulotki - bełkotki, co leżała przy głośnikach. Sub z kompletu do niego dostaniesz za ok 500 zeta. Szczerze polecam Magnata bo gra zaskakująco dobrze. Żadne mistrzostwo świata ale nie przegina w żadną stronę.

Ja bym spróbował Magnata i zakupił, jeśłi dźwięk się spodoba a suba sobie kupił później.

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Witam.

Planuje podobny zakup w najbliższej przyszłości w dość podobnym budżecie (no, nieco wyższym bo do 3000zł), aczkolwiek przynajmniej jeśli o ampli chodzi z tej samej chyba półki cenowej, choć na dzień dzisiejszy moimi faworytami są Denon 1906 i Onkyo 503, aczkolwiek nikogo nie wykluczam, i najchętniej odsłuchałbym każdego z każdymi potencjalnymi kolumnami...;) (tylko kiedy znaleźć na to czas?:( ). Co do kolumn....

Z początku nastawiony byłem na JAMO E370+E3CEN+E3SUR (kiedyś miałem studio 180 i baardzo mi się podobały). Jednak idąc coraz dalej pojawiało się coraz więcej alternatyw;) z tanich zestawów zainteresowało mnie ostatnio coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - za 699zł albo 1299zł z subem (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

Kusi, również design'em taki zestawik, również JAMO, ale już E6 -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (na innej aukcji są po 1399zł).

Ale najbardziej kusi mnie to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) narazie tylko fronty. Niedawno wszedłem do MM celem znalezienia pewnej płyty CD, usłyszałem w rogu sali grających kilka zestawów, i jeden który rzucił mnie na ziemie;) Denon 1706 z Wharfedale Diamond 9.4. To co dopiero modele o stopień wyżej;)

A w późniejszym czasie bym pewnie dokupywał żeby uzbierać coś takiego:

Ukryta Zawartość

Choć w przypadku stereo ciekawy jestem też samych kolumn JAMO E680 które są w podobnej cenie.

Jakieś za i przeciw?:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.