Skocz do zawartości
IGNORED

CD ~ 10 kzl #2

Gość BlueMax

Rekomendowane odpowiedzi

zildjian -- >

to fakt, troszkę ospały jest i do tego napęd kapryśny jak mało gdzie :)

W wątkach KAIM pastwimy ;) się nad Lectorkiem ... do plumkającego jazzu to rewelacyjne źródło :)

zdezintegrowany_3PO

BlueMax,

Za komentaż niech posłuży mój i mojego audiofilskiego przyjaciela przypadek.

On dawno temu sprzedał Wadie 850 i kupił w zamian Lektora III,dzisiaj gra na Lektor Grand.

Ja tydzień temu sprzedałem L IV przyjacielowi, wybitnemu Polskiemu muzykowi Jazzowemu.

Złożyłem już zamówienie u Pana Jaromira Waszczyszyna na model wyższy CD, powtarzając jego cytat "Jak szaleć

to szaleć".

Nic Ci nie radzę,musisz wszystki CD sam spokojnie sprawdzić w domowym systemie.

Pozdrawiam.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Witam

>Marcin (g)

Sądzisz, że mogę spalić końcówkę mocy podłączając 2 urządzenia (preamp i CD) do 2 wejść w końcówce mocy ? Końcówka ma z tyłu przełącznik BAL/UNBAL, ale faktycznie korzystając ze sprzętu na co dzień przez parę lat może się zdarzyć sytuacja, że sygnał popłynie z obu urządzeń naraz... Hmmmm

> Zdezintegrowany

Końcówka Moona, powiadasz. Słuchałem, jest to doskonałe urządzenie, faktycznie znacznie przewyższa mojego NAD-a S200. Ale kosztuje 25 kzł :) Poza tym, to tylko końcówka, więc i tak CEC musiałby iść na sprzedaż, bo nie ma wyjścia regulowanego, a na transport nadaje się średnio (kaprysi z odczytem płytek).

Ktoś jeszcze podpowiedział, że Lektor też kaprysi z płytkami. Można się czegoś więcej dowiedzieć ? Czy chodzi o CD-R, czy też o różne płytki ?

BlueMax:

Nie znając budowy końcówki trudno wyrokować, choć spalić to ona się raczej nie powinna. Obawiałbym się raczej przeciążenia podłączonych źródeł, obciążonych nie tylko wejściem wzmaka, ale i wyjściem drugiego źródła. A przełącznik bal/unbal może np. zwierać wejście odwracające do masy.

BlueMax -->

wymieniając CEC na inne źródło w zasadzie niewiele zyskasz ... przecież to porównywalna klasa :)

może lepiej właśnie pokombinować ze zmianą wzmacniacza ... dla mnie ten NAD to zdecydowanie wąskie gardło Twojego systemu :)

Totem pięknie gra z Moonem :) ... ale niestety ta końcówka dużo kosztuje,

masz już 10 kPLN... w tej cenie można już znaleść coś ciekawego :)

Może dzielony NAIM :) ...

Moim zdaniem... zmień lepiej tego NAD-a :)

zdezintegrowany_3PO

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

> zdezintegrowany

Totem z S200 i Opusem gra naprawdę b. dobrze - pełnym, bardzo czytelnym i czystym, ale przy tym kulturalnym i nie męczącym dźwiękiem. Wiem, że z Moonem jest lepiej, ale... Cena jest tak wysoka, że prędzej pomyślałbym o końcówce Ushera.

Co powiesz o płytowych kaprysach Lektora, czy jest to poziom kapryśności, który utrudnia normalne użytkowanie ?

A juz widze.

Moj Lektor jest karmiony wszystkim. Plytami oryginalnymi, starymi, nowymi, porysowanymi, przegrywanymi itp.

Nigdy niezakaprysil. A moj ma naped oczko nizej niz Lektor IV

W klubie tez nie pamietam zeby byly jakies problemy.

Chyba, ze o czyms nie wiem :)

larson3 --> Klubowy Lector IV czasami troszkę pokazuje pazurki :)

A to odczutuje jakieś ścieżki gdy jest na stand-by bez płyty... a to znowu nie wybierze ścieżki czasami przy ręcznym wybieraniu :) ... wiesz jak jest w Klubie :) jeden pilot obsługuje wszystko ;) hahah

co do cd-r ... łyka wszytsko i nie grymasi :)

zdezintegrowany_3PO

A o tym jest mowa :)

To u mnie jest odwrotnie. Pilot Lektora czasem zmienia zrodlo w moim wzmacniaczu. Ale to sa inne problemy. Pilot od Telewizora tez to czasem robi Baltlabowi.

Ale nie kwalifikuje sie to do problemow z komfortem sluchania.

W klubie fakt czasem sa wariactwa z przelaczaniem :) zwlaszcza jak pojawi sie wiecej odtwarzaczy i pilotow:))))

a co powiecie Panowie na studyjny cd player Studer D732 z serii CDS, pojawiła się oferta m.in. na giełdzie www.hifi.pl; na ebayu widziałem taki, który poszedł za 1126 USD, czyli cena powinna być grubo poniżej 10 kzł

warto się zainteresować? Sprzęt powinien być superneutralny i "nie do zajechania".

Jak myślicie?

pozdr.

graaf

A to ciekawe pytanie. Bezpośrednio nie porównywaliśmy - CECa z Lektorem i innymi napędami słuchaliśmy już kilka miesięcy temu, a NOSa dzieki Jarowi słuchamy teraz. Ale gdy próbuje przywolac dzwiek CECa to wydaje sie ze byl troche bardziej dynamiczny, blachy mocniejsze, moze bardziej bezposredni? Za to NOS jest niezwykle muzykalny, czysty, ciekawe wybrzmienia. Musimy też wziąć pod uwagę że NOS jeszcze jest/niedawno był w trakcie wygrzewania, co zmieniało jego dźwięk diametralnie.

Ale swoja droga moze to jest pomysl, warto byloby sprobowac porownac bezposrednio.

BlueMax:

Co to oznacza użytkowo... chyba niewiele. Chociaż z pewnością nie zwierałbym wyjścia odwracającego (sygnał - wychodzący z pre) do masy. Licho wie, jak to jest zrobione, może dymek poleci...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.