Skocz do zawartości
IGNORED

Rubicon kontra Wharfedale

talkus

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

talkus - no to zapraszamy do zakładki obok. A wpis w "O tobie" baardzo dużo mówi zarówno o posiadanym zestawie muzycznym jak i pomieszczeniu w którym miałoby toto grać :o

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• 2 tygodnie później...

Witam

Odsłuchałem Rubiki RP26 oraz RP36.

Te pierwsze (rp26) nie zrobiły na mnie wrażenia.Bardzo wyeksponowana góra (czasami wręcz natarczywa), środek mało obecny, a bas rozłaził się, był płytki i mało dynamiczny.

RP 36 w porównaniu z rp26 to uczta dla uszu.Wszystko na miejscu , w odpowiednich proporcjach, świetna głebia sceny, po prostu super.Niestety cena ponad dwukrotnie wyższa.

Nie udało mi się odsłuchać RP16. Pewnie to jest coś pomiedzy wyżej wymienionymi modelami, tylko którego modelu są bliżej?Jeżeli idą w stronę RP36 to może być ciekawe brzmienie.

Może ktoś słyszał Rubiki RP16

Odsłuchałem też Wharfedale Crystal 30.Niestety sprzęt był zupełnie nierozgrzany i nie było czego posłuchać (nie wziąłem swoich płyt).Zagrały bardzo spokojniutko, mało wyraziście, brakowało mi środka. Może to wszystko wina nierozgrzanego sprzętu.?

Ciekaw jestem Crystali 40? Może to jest to czego szukam.Jeżeli mieliście okazję porównać 30 z 40-ami to podzielcie się wrażeniami.

Pozdrawiam

Witam

A co sądzicie o Tannoy Fusion 4 ?

Znalazłem je w niezłej cenie (1500-1600zł) - za zestaw 5.0.

Jak wypadają w porównaniu z Rubicon RP26(ewent.RP16) oraz z Crystalami 40 ?

Czy nie będą za duże do pokoju ok.20-21m2

Pozdrawiam

Za dobrą cenę też możesz znaleźć zestaw na waflach Dimond 8.x poszukaj po sieci. Grają bardzo fajnie.

Co mogę z czystym sercem powiedzieć do kina spokojnie wystarczą monitorki + sub, ważna aby wybrać pożądny centralny. Sprawdzone w pokoju 20m2 i monitorkami wafla 9.1

Te minitorki naprawdę mają power. Porównywałem je także z 9.4 na wzmacniaczu stereo Marantz 350. I z czystym sercem mogę powiedzieć że 9.1 dorównóją kroku podłogówkom 9.4. Wcale się nie dziwię że dostały sporo nagród.

A u mnie grają jako surroundy, aż ich żal !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.