Skocz do zawartości
IGNORED

MADE IN JAPAN ten sprzęt jest lepszy

nicko

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio w gronie kolegów wybuchła dyskusja na temat poniższy

Czy sprzęt mający napis MADE IN JAPAN rzeczywiście jest lepszy

czy ten sprzęt jest produkowany w japonii

czy sprzet jest produkowany w chinach tylko z lepszą starannością

Przypomina mi się mój młodszy brat, kiedy mnie pytał czym się różni Conan Barbarzyńca od Conana Niszczyciela! :)))

A odpowiadając na Twoje pytanie :

1/ Jak pisze Japan to jest Japan.

2/ Sprzęt Made in Japan jest lepszy :)

3/ pkt drugi z roku na rok jest coraz mniej pewny. Ja w swojej cyfrówce Sony (made in Japan) wymieniałem obiektyw - nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie forum internetowe posiadaczy tego modelu. Całe mnóstwo ludzi tam wspominało o wymianie obiektywu. Więc przychylam się do coraz częstszej opinii, że Made in Japan to już nie jest to co kiedyś.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

to że jest lepszy jest to oczywiste wystarczy rozkręcić urządzenie i widać

ale jeżeli np. na nagrywarce komputerowej pisze made in japan jest produkowane w japoni

raczej mało prawdopodobne gdyż 100 % podzespołów komputerowych jest robione w Azjii wyłączając japonię

ja Wam powiem trochę enigmatycznie. Made in Japan jest najlepsze ale niestety czasami aby sprostać konkurencji ostatnio trochę się spieszą i popełniają błędy. Ale tak naprawdę to początek produkcji japan niech kupują inni a my trochę później. Fakt, że w mojej firmie też produkują w chinach ale rygor jakości jest taki, że najważniejszy komponent jest robiny w japanie! A reszta ma drugorzędne znaczenie ale jest pod nadzorem japanów i teoretycznie ok. praktycznie skuteczność to 99,99% a więc ktoś kurczę (znow grypa) trafi na te 0,01%.

Z drugiej strony są podróbki chińskie (już wszystko mojej firmy jest podrabiane!) i one wytrzymują 1% no może 10% czasu tego co oryginał. OK, są tańsze 2 albo nawet 3 razy. Wybór należy do klienta.

Resume: kupujmy produkcję Made in Poland, potem może być Europe lub Japan. Nie dasz zarobić sąsiadowi nie dasz zarobić sobie.

Pozdro, gregowal

Sprzęt jest coraz tańszy przy podobnych parametrach, niż kilka lat temu. Spowodowane jest to między innyni tańszymi podzespołami, i łaściwie nie ma obecnie, aż tak znaczącej różnicy, w którym kraju znajduje się fabryka danej firmy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.