Skocz do zawartości
IGNORED

Laser w soniaku KSS 240 czy KSS 213 ???

adamiak

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prosbę , czy moglby ktos mi powiedziec ktory laser jest lepszy ?? Wiem ze w starszych maszynach SONEGO ES sa lasery KSS 240 spotkalem tez w SONYM CDP 920QS laser KSS 213. Mam tez pytanko odnosnie przetwornikow a dokladnie jakby mozznabylo je klasyfikowac w szeregu od slabszego do najjjjjj.... Spotkalem sie z: HYBRYDE PULSE D/A Converter , sa tez ADVANCED PULSE D/A CONVERTER no i mam tez w moim soniaku 920QS CURRENT PULSE D/A CONVERTER . Mam pytanko czy te przetworniki sa rozne i ktore przedstawiaja wysoka klase a ktore mierna lub srednia. ??????? Jezeli ktos moze mnie oswiecic to bardzo dziekuje za pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/24872-laser-w-soniaku-kss-240-czy-kss-213/

KSS240 to udany i znakomity laser długozywotny i solidny..KSS213 jest mniej udany czesto siada ..no i mniej tez kosztuje..

Nazwy przetworników ca stosowanych przez Sony w rzeczywistosci same przetworniki sie niewiele roznia choc najbardziej zaawansowany i wypasny jest ADVANCED pulse..Hybryd pulse to najsłabsza wersja a z kolejii Current pulse dac to wersja z driverem na wyjsciu(XA2es, 3es,5es, 50es, 20es, 30es)..w rzeczywistosci bardzo duzo elementów składa sie na dobry dzwiek z takiego daca te same scalaki roznie graja w cdp-xa2es a np xa7es...a są dokładnie te same!!

Piotrek608, 3 Mar 2006, 03:42

Czy mozesz doradzic gdzie albo kto moze sprzedac KSS273a do Sony XA7ES ? Szkoda mi tego CDP gdyz ma wiele zalet, ale z chorym laserem jest bardzo upierdliwy. Z gory dziekuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.