Skocz do zawartości
IGNORED

Na co zmienić cd.?

.Walery.

Rekomendowane odpowiedzi

Na jaki odtwarzacz warto zmienić CD Sony po modyfikacjach i kupie grzebaniny w nim by zagrało "prawdziwym" dzwiękiem? Kolumny JMlab Profil8 i wzmak G.C. Na Sony jest bezdusznie, sucho, sterylnie. Brzmienie męczące aczkolwiek szybkie. Odchudzona część basowa jedynie subiektywnie sprawia, że bas jest kontrolowany. Jego po prosu nie ma więc i kontrola jest niepotrzebna.

https://www.audiostereo.pl/topic/24896-na-co-zmieni%C4%87-cd/

Jezeli nie lubisz suchotnikow poszukaj np Denona DCD-2560 - mily dla ucha lampowy dzwiek (z wszsytkimi zaletami niestety wadami takiej prezentacji) albo Pioneera PD-75. Wysokie Kenwoody maja rowniez dobry dzwiek (DP-7060, 7090). Zalozylem oczywiscie zakres budzertowy i budzetowy plus ;-)

>>Czyli wniosek z tego taki ze atenuator typu SHUNT brzmi najlepiej. W Placette z tego co wiem jest właśnie taki układ - szeregowy stały rezystor plus dopinany shunt , który jest kombinajcą kilku rezystorów (jesli dobrze pamietam). Wstawienie więc szeregowego rezystora i przełaczanie rezystora shunt o ktorym piszesz jest powieleniem tego układu i oczywiscie jeśli bedzie to dobry switch, te same rezystory i będzie to dobrze polutowano, odpowiednia cyną i dobrze okablowane jesli potrzeba to efekt na pewno bedzie ciut lepszy. >Placette nie jest jakims magicznym pudełkiem bo sam układ ściszajacy jest dokładnie taki sam jaki mozna zrobić ze switchem Elma bądź nawet z lepszym lub gorszym skutkiem z potencjometrem. Co jest zaletą Placette to regulacja w duzej liczbie skoków, sterowanie z pilota oraz mała liczba rezystorów co pozwala zastosowac rezystory bardzo wysokiej jakości. Placette jest po prostu pasywką.>Rozróżnijmy PASYWKA i REGULACJA GLOSNOSCI.Drabinka rezystorowa wstawiona do preampa jest regulacją głośności, a drabinka rezystorowa wstawiona w system zamiast prampa jest pasywką. Kazda pasywka ma swoje wady w porównaniu do przedwzmacniacza aktywnego. >Twój Gain Clon też oferuje wyśmienite brzmienie tylko z dobrym przedwzmacniaczem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pifa? szśwy jesem jak świnia...

nick nickiem, przecież każdy może sobie tak wpisać... zbieżność z tym sony to faktycznie podejrzane ale też w sumie możliwe.

tak tylko sobie gdybam, pewnie ma rację. 7 dni od rejestracji, w "o mnie" same kropki. styl zydelkopodobny.

mógłby Lukar powy...ć wszystkie konta bez opisu w "o mnie". byłoby ciekawiej.

peperoni-> nie mam nic, czym można się pochwalić jeśli chodzi o sprzęt. Jak coś poważniejszego skompletuję, to sie pochwalę. Na razie układam w głowie co mozna by o sobie napisać. Nie jest chyba grzechem nie napisanie niczego. Po sprawdzałem. Jest sporo osób prócz mnie. Postaram się jednak jkoś to nadrobić.

Walery. nie tłumacz się. Chłopcy mają kompleks, że nie zostali detektywami. Komuna za wcześnie się skończyła. Inaczej kazdy byłby por. Borewiczem:):)

Sony sprzedaj. Kup coś np. z Marantza i do tego NOS DACa od Petera. Z G.C. stanowi całośc i będzie miodzio.

>>.Walery. (piszę do tego z kropkami!)

Przecież nie musisz się chwalić sprzętem, sam tego nie robię bo nie lubię.

Masz jakieś zainteresowania i preferencje muzyczne, prawda?

Jeśli i tego jeszcze nie skompletowałeś to napewno znalazłoby się coś co mógłbyś powiedzieć o sobie w 2-3 zdaniach. Nawet troglodyta to potrafi, a skoro masz "grzebanego" soniaka to wnioskuję że stoisz wyżej w rozwoju.

Nie dziw się. Tak się porobiło.

A co do Zydelka - ja go nigdy nie ścigałem, nie wyśledzałem, nie wypowiadam się w jego sprawie.

Czytywałem jego wpisy i dyskusję z forumowiczami. Polecam lekturę. Zrozumiesz wtedy niechęć niektórych uczestników forum do niego.

>.walery.

Z czystej ciekawości jedynie:

1. Co to za Sony?

2. Po jakich modyfikacjach, że nadal tak nędznie?

3. Ile na to wydałeś i ile teraz zamierzasz?

3. Skąd taki wyrafinowany nick?

zwolennik łagodności

1.-2. Sony 30es. Kupiony na allegro. Jestem jego 3 lub 4 właścicielem. W środku nad oryginalna płytką jest jakaś płytka dorabiana. Wg. sprzedawcy miałbyć to jakiś tam ulepszacz. Kodensatory z napisami Black Gate. Jednak działa to jak pisałem.

3. Zapłaciłem 1600zł- chyba nie dużo. Miałem wrażenie, ze to okazja.

4.Mam kolegę ukraińca Walerego. Logując się ta nazwa była zajęta. Dodałem kropki dla rozróżnienia.

Czy coś jest nie tak? Sprawdzacie mnie jak bym przystępował do konspiracji.

>Czy coś jest nie tak? Sprawdzacie mnie jak bym przystępował do konspiracji.

Może masz rację. Sory.

Na temat: jeśli chcesz przeznaczyć kwotę ca 2000 to ostatnio moja koleżanka słuchała Denona 1500AE. Grał fajnie, tylko trafiła zonka bo się zacinał. Ale dżwiękowo jak dla mnie naprawdę przyzwoicie. Na pewno nie sucho i bezdusznie, bas raczej mięsisty choć nie schodził super nisko. Czyste wysokie tony. Posłuchaj. Może będzie ci odpowiadał.

Walery, 4 Mar 2006, 22:13

Czy jesteś jakiś detektywem czy audiofilem. Czytam któryś z kolei Twój wpis i nic nie kumam.

Przecież zadałem pytanie o audio! Jak będę potrzebował detektywa, to zwrócę się do p.Rutkowskiego.

Jak narazie odbieram Cię jako czarny charakter. żmień się, bo nie będę Cię lubił.

.Walery., 4 Mar 2006, 22:13

>1.-2. Sony 30es. Kupiony na allegro. Jestem jego 3 lub 4 właścicielem. W środku nad oryginalna

>płytką jest jakaś płytka dorabiana. Wg. sprzedawcy miałbyć to jakiś tam ulepszacz. Kodensatory z

>napisami Black Gate. Jednak działa to jak pisałem.

Ha, wiem co może być przyczyną. Niejaki Zydelek z forum sprzedawał właśnie 30ES na allegro, mocno modyfikowany wg jego zapewnień, rozpiewał się nad nim na forum ale pewnie dlatego że chciał sprzedać. Słuchy chodzą że jeden z modyfikatorów wlutował mu odwrotnie rezystory - a ten się nieświadomy zachwycał. Jak sprawa się wydała to szybko się go pozbywał i pewnie trafił do Ciebie, a w ramach zemsty założył wątek w którym szkalował tunera.

MIałeś pecha, gdybyś trafił na forum wcześniej to wiedziałbyś co to za jegomość, wyjątkowo niesłowny - kiedyś żegnał się z forum i zapowiadał że nie wróci a jak widać pisze. Potrafi robić z gęby cholewę, ale w końcu jest szewcem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.