Skocz do zawartości
IGNORED

Musical Technology Kestrel

Rookie

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie kupilem kolumny firmy Musical Technology model Kestrel. Sa to kolumny angielskie, model ten byl sprzedawany pare lat temu za ok. 650 - 700 Euro. Widzialem uzywane w ogloszeniach za 450 (w Austrii ). Niestety nie moge znalzc zadnych dodatkowych informacji. Czy ktos zetknal sie z ta firma, slyszal jakis ich sprzet? Wiem tylko ze przetworniki sa ich wlasnej produkcji. Bede wdzieczny za wszelkie informacje i z gory dziekuje.

https://www.audiostereo.pl/topic/24902-musical-technology-kestrel/
  • Redaktorzy

ich recenzję za 3,50 funta znajdziesz:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a tu za free:

Ukryta Zawartość

ps. sugeruję zainteresować się google

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

Mam nadzieję, że kupiłeś po uprzednim odsłuchu, bo jak to poetycko napisali

"Thin, lightweight and dynamically disappointing sound." - to nie brzmi jak rekomendacja :o

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Dzieki za zainteresowanie Frantz. Przekopalem google, tez znalazlem te recenzje w HiFi Choice, jednak dotyczy ona wersji SE. O poprzedniku ktorego nabylem, pisza juz w troche cieplejszych slowach ;) "The Kestrel was tested and rated a Best Buy two years ago in its original form(...)" oraz "(model SE) proved rather less satisfactory than the standard model under our conditions".

Rzeczywiscie, moze sie okazac ze to niewypal ale kupilem je za rownowartosc 325 zl wiec, biorac pod uwage cene wyjsciowa, chyba warto bylo zaryzykowac. Mam teraz na oku Arcama Alpha 7 za 630 zl, mam nadzieje ze napedzi te kolumny bo wydaja sie byc trudne: 6 Ohm i tylko 84dB... Po odsluchach zamelduje wrazenia ;)

Frantz, czy myslisz, ze moglbym Cie prosic o skan tego artykulu z Audio jesli masz do niego dostep?

Jeszcze raz dzieki, pozdrowienia!

• Redaktorzy

niestety dostępu do artykułu z Audio nie mam, ale poszperaj na ich stronie. Większość recenzji jest dostępna na SMS-a (kilka złotych za chyba 10 artykułów). A do tego Arcama to w razie czego poszukaj końcówki

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.