Skocz do zawartości
IGNORED

Najstraszniejszy HORROR ]:-> (film)

himera

Rekomendowane odpowiedzi

Rekomendacji c.d.

"Man behind the sun"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pseudo-dokumentalny film o japońskiej specgrupie d/s produkcji broni biologicznej w czasie II wojny światowej. Pokazano zdarzenia z obozu, w którym wykonywano eksperymenty medyczne na ludziach (konkretnie Chińczykach). Syf i malaria (chodzi mi o rzeczywistość filmową, sam film jest zrealizowany poprawnie). Tylko dla koneserów mocnego kina.

"Una pura formalita" / "Czysta formalność"

Ukryta Zawartość

Raczej thriller niż horror. Ekstra klimat: noc, chałupa w środku lasu, cały czas pada deszcz i dłuuuuga męska dyskusja R.Polański vs G.Depardieu o sprawach zasadniczych.

"Innocent blood"

Ukryta Zawartość

Lekki i zabawny horror o seksownej wampirzycy (aktorka znana z roli "Nikity") lubującej się w krwi bossów lokalnej mafii.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dario Argento - "Suspira", "Tenebra" z rewelacyjną muzyką The Goblins. Pięknie sfilmowane, z niesamowitą atmosferą.

Poza tym "The Beyond" (nie mylić z innym horrorem pt. "Beyond"). Logiki tu niewiele, ale atmosfera pierwsza klasa.

Lt_Bri, 15 Paź 2006, 14:23

Niektóre materiały mówią , że oparte na faktach. Inne , że autorka powieści na której oparto film miała bardzo sugestywny styl pisania.

Reasumując. Twoje informacje są najbardziej wiarygodne :-)

P.S. ...a na wstępie "Gwiezdnych Wojen" wyraźnie było napisane "Dawno, dawno temu. W odległej galaktyce .......". Czyli film historyczny ? ;-)

pozdrawiam

Gustaw

Wczoraj obejrzałem "Hostel" Tarantino - masakra. A czy jest to dobry czy też zły film...Hmm?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

jeden z najstraszniejszych filmow (coprawda nie horror) to "Cool as Ice" z Vanilla Ice w roli glownej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Ten film to ukoronowanie ludzkiej (przepraszam, AMERYKANSKIEJ) glupoty. Chyba tylko w stanach robia taki chlam

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...

Polecam Amityville Horror z 2005 (jest jeszcze jakiś z lat 70. ale nie oglądałem). Zazwyczaj horrory nie robią na mnie większego wrażenia (a lubię je oglądać) ale ten mnie naprawdę przeraził...

Ukryta Zawartość

Poza tym "Gothica" - ale nie wiem czy go mogę polecić - obejrzałem jakieś pierwsze 30min, potem robiło mi się niedobrze ;-)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.