Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

=>rekin,

z1 nigdy nie uzywalem. natomiast co do Psylo. Ujezdzalem go calkiem ostro (w moim sztywniaku) zjazdy, skoki itp. zero klopotow. wielu mowi, ze psylo to kiepski i watly widelec. bzdura, chodzil i dziala (teraz uzywa go moja zona) znakomicie.

>netboy

O to to właśnie chodzi. Moja ramka była pomarańczowa i jednozawiasowa z ze zwykłym wahaczem. Damper mocowany do rury podsiodłowej.

>dartman

No właśnie taką obiegową opinię o Psylo słyszałem, ale również nigdy nie miałem okazji przetestować. Nie wiem czy cena 550zł za 3 letni bodajże amorek to okazja?

>netboy

Red Bull ten od energetycznych napojów a ten z katalogu Rose Versand to dwie różne marki tylko z nazwy mające ze sobą coś wspólnego. Red Bull rowerowy to marka "nazwijmy" to katalogowa. W katalogu wysyłkowym Rose jest tych rowerów całkiem sporo i nie wykluczone, że za tą marką stoi wydawca katalogu.

>>

Apropos płci pięknej i jej słabości do bohaterów słyszałem kiedyś motto jednego mało znanego snowboardera (po zaistnieniu na tym forum będzie już dużo sławniejszy).

"Ból kształtuje charakter......a laski lecą na blizny".

Pozdrower

Rekin, to my zostaniemy z paniami i bedziemy robic zdjecia, poniewaz ja tez mam brzuch i potrzebuje turbine i lopaty nad soba zeby fajnie zleciec w dol. No nic, pojde go teraz polozyc z wlasnie otrzymanym nowym wydaniem Stereophile'a.

>netboy

Red Bull ten od energetycznych napojów a ten z katalogu Rose Versand to dwie różne marki tylko z nazwy mające ze sobą coś wspólnego. Red Bull rowerowy to marka "nazwijmy" to katalogowa. W katalogu wysyłkowym Rose jest tych rowerów całkiem sporo i nie wykluczone, że za tą marką stoi wydawca katalogu.

>>

Apropos płci pięknej i jej słabości do bohaterów słyszałem kiedyś motto jednego mało znanego snowboardera (po zaistnieniu na tym forum będzie już dużo sławniejszy).

"Ból kształtuje charakter......a laski lecą na blizny".

Pozdrower

Czy lepszy? Chyba nie.....ale w pewnej materii może szczęśliwszy? Jam mam kilka blizn na sobie (m.in z pierwszego tygodnia korzystania z SPD-ów) ale jak na tą chwilę to splendoru u niewiast mi one nie przyniosły.

Pozdrower

Wrzucę fotkę z zeszłego roku. Jak ktoś podejmuje się zjechać z tego szlaku, to chyba kastę wódki postawię.

Na fotce początek podjazdu :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

rekin, 18 Maj 2006, 00:49

>Wrzucę fotkę z zeszłego roku. Jak ktoś podejmuje się zjechać z tego szlaku, to chyba kastę wódki

>postawię.

>Na fotce początek podjazdu :)

A nuz zgadne...zolty szlak w Karkonoszach do schroniska nad Lomniczka?

rekin, 18 Maj 2006, 00:49

>Wrzucę fotkę z zeszłego roku. Jak ktoś podejmuje się zjechać z tego szlaku, to chyba kastę wódki

>postawię.

Tak sie niesmialo zastanawiam, moze ja? :-)

Witam wszystkich zapaleńców rowerowego maniactwa :)

Mam pytanko:Czy opona o wymiarze 1.95 i 2.10 rożnią się znacznie średnicą?

Kupiłem sobie na tył oponkę maxxis kraken o wymiarze właśnie 1.95 z przodu mam tą 2.10 i obawiam się,że będzie to wygładało komicznie ;) Z przodu wielki rozdmuchany balon,a z tyłu malutki wąski kapciuszek ;)

Wymienic, czy zakładac i śmigac?

Kurcze może to jest prozaiczny problem,ale ja bardzo zwracam uwage na takie szczególiki.

Pozdrawiam bananowiec.

bananowiec

Ja bym wymienil moze nawet nie z powodu wygladu ale dlatego ze z ciensza z przodu bedzie sie latwiej skrecac a szersza lepiej napedzac.

A co do wygladu to roznica jest i to zauwazalna ale dokladnie w mm to ci nie powiem :)

michal

netboy--->

Dzięki za rade :) Więc jutro lece do sklepu i wymieniam na szerszą.Znasz jakieś kapcie godne polecenia?

alt_77--->

Z reguły opony rozróznia się na przednie i tylnie i właśnie tak trzeba je zakładac.Po za tym przełożenie zjechanej tylnej oponki na przód spowoduje, że rowerem nie będzie się łatwo sterowac-przy poślizgu przedniego koła gleba na pyszczek murowana ;)

bananowiec

bananowiec

z twojego wpisu wynika ze poprostu XC, wiec moze zainteresuj sie Panaracer Fire XC Pro

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moja zona ma takie w rowerku i jest zadowolona ,ja natomiast smigam drugi sezon na Bontrager-ach i jest OK ale moze jak sie zjezdza to moze tez "wloze" Panaracki

michal

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

bananowiec

No to sie miesci bo w najtanszej wersji 54pln

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

bananowiec

jeszcze pytanie uzupelniajace:

czy wiecej po asfalcie i chodnikach ?

czy wiecej po "leśne błotko,szuter lub piasek" ?

bo moze potrzebne sa dla Ciebie SemiSlick-i ?

w takim razie albo Ritchey albo Schwalbe, tutaj nie zawiele mam do powiedzenia bo nie uzywam ale mowi sie ze te dwie firmy robia dobre oponki SemiSlick.

najlepiej spytaj sie Olek-o1 chyba sie na tym zna.

Pozdrawiam

michal

Musze wam obydwu zwrocic uwage. Jak juz do jasnej cholery kupicie sobie te oponki do tych rowerkow i poprosicie o rachuneczek i zaplacicie pieniazkami, po czym pojdziecie na lunchyk i w koncu w blotko, skonczcie z tym matolkowatym zdrabnianiem. Nie jestescie 13-sto letnimi laskami.

Ja trzeci sezon ujeżdżam opony Schwalbe Racing Ralph w rozmiarze 2,35. Opony te świetnie się spisują w terenie, ale przez swój rozmiar mają duże opory toczenia co słychać na asfalcie jakbym napędzał w ten sposób małą elektrownię. Są to opony bardzo popularne w XC i niesamowicie trwałe.

Pozdrower

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.