Skocz do zawartości
IGNORED

DENON 1500AE- charakter , warty ceny?

sieko

Rekomendowane odpowiedzi

pisząc że efekciarsko miałem na myśli wyeksponowane skraje pasma...na pierwsze wrażenie waliło że aż miło ale dłużej tego słuchać się nie chciało:(

W Nadach średnica była z 1 strony głośna a z drugiej mało ekspresyjna i stłumiona...

pomieszczenie ma świetną akustykę i bardziej prawdopodobne będzie moja sugestia w kwestiach funkcjonalnych...mimo to żeby coś rzetelnie ocenić musiałbym mieć resztę komponentów podobnej jakości bo jak na razie to z moim DVD i kolumnami nie poszaleję a w żadne tuningi nie będę się bawił...Moim zdaniem jak na kwotę około 1000zł to M5 są super ale do Denonka potrzeba kolumn z przedziału 4-6kzł....właśnie, czy jest sens kupować DALI 6006??? Miałem JBL E90 ale nie doczekały się one Denonka więc nie sprawdziłem jak na nich zagra..obawiam się jednak że byłoby ostro i właśnie efekciarsko bo to w końcu dźejbiele i chyba 2 raz już w nie nie wejdę...

Jeśli tak to tylko E100 ale raczej nie mam zamiaru robić w domu remizy tylko odpoczywać przy słuchaniu:)

POZDRAWIAM

P.S. SORY za off topic z kolumnami

SCZEGÓLNIE POZDRAWIAM ELFANA ( RÓWNYŚ CHŁOP-wiesz o co chodzi:)

właśnie które??

Jedne i drugie festyn??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-2567-100004935 1170287778_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a poradźcie jaki kolor wykładziny by pasował do koloru ścian w pomieszczeniu ze zdjęcia po prawej??

To już całkowity off topic ale może ktoś ma jakąś propozycję bo planuję położyć 2 wykładzinę co poprawi jeszcze akustykę oraz zmieni ten badziewny wygląd pokoju:)

Co do kolumn JBL to został jeszcze kolor wiśniowy:)))) więc kto wie?? A może ktoś ma JBL z serii E i mieszka w okolicach WAWY i chciałby wpaść do mnie na odsłuch wzmacniacza>???

Pozdrawiam

mzawek

Podobno też mam blisko do formalnej siedziby AUDIONOVA ale jak raz podjechałem to zobaczyłem jakiś prywatny domek i nic....:)

Ciekawe gdzie mają siedzibę??

Mógłbym sobie wypożyczyć i okazałoby się wtedy co warte te kable bo recenzje są głośne...

Miczq ---->

Mam swojego Proteusa i zostanie u mnie, miałem głośnikowego Lunatica i będę nim kablował w środku kolumny. Jutro będę miał Moonwalka i Phobosa MkII. Później kolejne z oferty.

Generalnie powiem, że w tych cenach są bardzo ok, choć Proteus jest raczej jasny. Więcej nie będę pisał dlatego, żeby nie zarzucono mi kumoterstwa, klakierstwa, kryptoreklamy i podobnych...

Witam,

A ja z chęcią posłucham przy najbliższej okazji w/w DENONka z Bowers'ami 603 S3.

Od jakiegoś czasu szukam do nich wzmaka STEREO, ale te które przesłuchiwałem (przedział do 5 000 zł) nie zrobiły na mnie wrażenia wartego wydania kolejnych pieniędzy - jedynie urzekł mnie MF 3.2 (tylko ta cena).

Wiele dobrego słyszałem i czytałem o wspomnianym DENONie. Myślę więc, że warto choćby posłuchać. Poza tym cena 2 500zł (import) wydaje się rozsądną za wzmak - pod warunkiem, że jest tak dobry jak o nim szepczą :)

Hmm.. Norwidos.. ciekawy jestem, na ile ożywiłeś wspomnianego ASW 1000. Sam posiadam ten sub i bardzo go lubię. Szczególnie za kino i koncerty w DTSie. Na co dzień do muzyki raczej nie używam.. ale to ze względu na wielkość pomieszczenia. Niestety do przeprowadzki jeszcze troszkę czasu.. a tam.. jeśli starczy mi sił i chęci.. znajdę dla niego odpowiednie miejsce. Myślę, że warto, bo to naprawdę kawał dobrego sub'a.

Pozdrawiam i życzę niekończącego się entuzjazmu z nowego zakupu.

Pixeel

Milczg ----> mam w domu jak napisałem swojego Proteusa, miałem z metra cięte Lunatica, teraz mam Phobos mk II i głośnikowy Illuminator. Posłucham trochę to jak chcesz napisz na priwa to podziele się uwagami. Na razie powiem tylko tyle, że Illuminator to całkiem inna klasa brzmienia jak tanie kable tej firmy. Ale jeszcze za krótko go słucham by uczciwie ocenić.

Witam!

Kupiłem sobie dziś AudioQuest Copperhead i jestem z niego strasznie zadowolony...właśnie co przesłuchałem parę płyt i w porównaniu do moich poprzednich kabli typu no name jest SENSACYJNA POPRAWA i chyba stanę się kablarzem...bas przestał buczeć a instrumenty zaczęły się wyodrębniać...zaczynam rozumieć co oznacza analityczność i selektywność:)

Pozdrawiam

norwidos ---> po swoich doświadczeniach z AQ wiem, że "bezpieczniejszy" w brzmieniu jest Cardas (niestety i często droższy). Z AQ trzeba trafić i jest tak, że przeważnie na początku cieszy bo jest diabelnie szczegółowy a później potrafi męczyć. Oczywiście zależy od systemu. Ten jest całkiem fajny:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kupiłbym też chętnie ten z linku ale pod warunkiem że mi już ktoś go zakonfekcjonuje bo ja nie mam daru od boga do lutowania itp...

Ten który kupiłem mogę podłączyć jako złączka między wyjściami Pre-Out amplitunera a wejściem na końcówkę mocy wzmacniacza, natomiast mogę kupić inny jako złączka między DVD a wzmacniaczem stereo.

Pozdrawiam

jaro4444, 17 Mar 2006, 22:50

>Ten jest całkiem

>fajny:

>

Ukryta Zawartość

Nie jest całkiem fajny, tylko bardzo fajny. Gram na nim parę dni, ale już go zdążyłem docenić. Lutowanie trochę upierdliwe ale da się przeźyć. Godny polecenia.

Ukryta Zawartość

jaro4444

"że przeważnie na początku cieszy bo jest diabelnie szczegółowy a później potrafi męczyć"

Przesłuchałem /też miałem/ kilka tańszych IC AQ do Jaguara włącznie , ale szczegółowości ani dynamiki w tych kablach doszukać się nie mogłem.

Ot takie pospolite zamulacze jakich wiele. Szczegółowy kabel wcale nie musi być męczący :-)

mam ostatnio mało czasu ale ten który mam przeznaczyłem na zabawę z nowym amplitunerem Denon 2106...obecnie PMA 1500AE robi za końcówkę mocy. Dziś będę do późna słuchał ale chyba się jeszcze nie wygrzała:)

MIałeś szczęście z tym wzmakiem. Teraz jeśli chciesz kupić to trzeba niestety czekać, sprzedawcy narzekają że nie ma tego sprzetu :(( czyżby był taki popyt (pyt.retoryczne)

ja miałem najpierw kupić amplituner a dopiero potem się zastanowić czy dokupić ten wzmacniacz jednak człowiek u którego zamawiałem uprzedził mnie że będzie problem z dostępnością i dokładnie tak jak mówił sytuacja wygląda bo zrobiła się lista oczekujących a do tego przez to co piszemy na tym forum możliwe że się wydłuża:))

Amplituner też już kupiłem, dokładnie tydzień po wzmaku i nie było najmniejszych problemów go dostać czyli jednym słowem zdążyłem w czas:) Wczoraj ( dzisiaj) słuchałem w nocy i wzmacniacz się ewidentnie rozgrzewa bo staje się coraz bardziej łagodny w brzmieniu, nie ma natarczywych dźwięków za to jest aksamit nawet na AQ Copperhead:) Zobaczymy za tydzień...ważne żeby dobrać do niego dobre kabelki bo przełączyłem wczoraj ze zwykłych miedziaków na IXOS 603 i poprawiło się prawie wszystko...:)

Uwierz mi że na prawdę warto choć jego klasę poczuć można dopiero z porządnymi kolumnami...ciekawe kiedy ja się dorobię czegoś z wyższej półki...:( na razie męczę Tannoy M5....

Witam!

Wczoraj wieczorem przywiozłem sobie pma 1500AE, muszę przyznać, że wygląd zewnętrzny budzi uznanie. Niestety nie zdążyłem go za dużo posłuchać więc na razie o dźwięku nie napiszę. Postaram się jutro dołączyć fotki. To dla kontrastu bo ja mam srebrnego a tutaj są fotki czarnego.

Pozdrawiam

Po kilku godzinnym odsłuchu mogę trochę opisać brzmienie tego wzmacniacza. Wzmacniacz jest używany z tym samym systemem, który jest w "o mnie". Brzmienie porównuję do PMA 1080R ponieważ obydwa wzmacniacze grały w tym samym torze.

Bas w 1500AE jest bardziej sprężysty, zwarty i zróżnicowany i generalnie niskie tony są bardziej wypełnione, wcześniej było słychać i stopę perkusji i gitarę basową ale brzmienie obydwu było podobne teraz jest wyraźna różnica, stopa brzmi jak stopa bas jak bas. Tony wysokie w porównaniu do 1080R są przygaszone. Jest ich mniej. Dlatego pewnie są delikatniejsze mniej natarczywe a zarazem dobrze słyszalne i świetnie zróżnicowane. Średnica jest wygładzona w stosunku do 1080R brzmienie średnicy jest bardziej spójne jest ogólnie lepiej wypełniona. Reasumując Pma 1808R to wzmacniacz szybki dokładny analityczny lekko ostry w brzmieniu. 1500AE jest natomiast szybki dokładny i pełen finezji, muzyka z niego odtwarzana potrafi wciągać.

Jeżeli maiałbym odpowiedzieć na pytanie, które jest w tytule tego postu to moja odpowiedź brzmi TAK zdecydowanie, charakter wart ceny. Tym bardziej, że można go dostać już w cenie poniżej 3000 zł.

To jest moje zdanie, ja tak odebrałem te dwa wzmacniacze i nie każdy musi się z tym zgadzać. To jest mój pierwszy taki opis więc proszę o wyrozumiałość jeżeli znajdzie się w tym tekście jakaś wpadka. :)Pozdrawiam Grzegorz

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.