Skocz do zawartości
IGNORED

UHERY CR- I REPORT MIT I RZECZYWISTOŚĆ

Korwin

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj

Uwaga zasadnicza odtwarzać można korzystając z zasilacza nagrywać ze względu na zaśmiecenie sieci enargetycznej tylko z zasilaniem bateryjnym

Pozdrawiam

Zbyszek

Witam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Polecam i sprzęt i sprzedającego

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Trzeba

qurwa mieć w zapasach a nie qurwa m... biadolić i nie jest to klawisz tylko wajcha, pytanie od serca i rozsądne a futerału na 4000 nie masz. Zebrałem w swojej okolicy wszelki możliwy złom z Reportów i CR-ów i gonię za nim bez przerwy. Z ciekawostek przyrodniczych na eBay Artikelnummer 170128812180njest UHER 1000 REPORT PILOT [15.50 EUR] od którego w 1966 zabawa się zaczęła jest także Artikelnummer 270142933672 UHER REPORT 4400 MONITOR [29.62 EUR] und Artikelnummer 180136929726 Top UHER TAPEDECK REPORT CR-16A, BANDMASCHINE.

Z mojej strony tyle dobrego na dzień dzisiejszy

Pozdrawiam

Zbyszek

PS.

I nieszczęścia i to co dobre zawsze chadza parami mam na okres bandoski Znajomego za Wielką Wodą trochę profesjonalnego sprzętu.

Wiesz Korwin, tak sobie od rana biadole, moje prawo futerał mam ale nie na sprzedaż a i brakuje czerwonej podkładki pod selektor rodzaju taśmy - ergo grzebany czyli pewnie padaka. Czasem śmieszy mnie to czołobitne podejście do Uherów - sam dopiero za 3 razem nabyłem w stanie idealnym - trzeba być cierpliwym. Pozdrawiam.

Do Momoka

To nie jest podejście czołobitne, firma UHER po połknięciu przez Harman-Kardon robiła takie gówno w ramach uprzednio produkowanych doskonale serii i typów oraz nowych modeli, że mózg dosłownie staje w poprzek są to szpulowy UHER REPORT 6000 UNIVERSAL i dwa kasetowe UHER CR-1600 i UHER CR-1601 [ten ostatni to Monitor].

Wychodzę z założenia jeśli ja mając 73 lata potrafię ciągnąć kilkanaście godzin non stop to dotyczy to także sprzętu o ponad połowę młodszego ma pracować tak jak do tego został stworzony a nie służyć jedynie w charakterze ekspresu do parzenia kawy

Pozdrawiam

Zbyszek

Mam na sprzedaż CR 240 stan idealny, z torbą i zasilaczem firmowym, oraz 4000 IC stan idealny torba na ramie, zasilacz mikrofon M517 w pokrowcu, nie chciałbym by poszły do jakiegoś gamonia. Wieczorem beda na alle.... Pozdrawiam.

Widziałem podziwiam i ponawiam prośbę jak trafisz u Helmutów tanio futerał na 4000 to pamiętaj o mnie. Cenna uwaga jest takie świństwo na którym napisano rozpuszczalnik ekstrakcyjny producent OFO Zalesie Barcińskie cena det. 4.8 złp idealnie myje i matuje na półprzeźroczystą satynę pudełka na kasety magnetofonowe. Fascynacja szpulą przy korekcie OK, ale przy orce w jednego konia pod górkę o kasetach pamiętać należy, zmywa gnoje i kleje benzyna apteczna nie matując przy tym powierzchni, mnie jednak ten rodzaj i tempo renowacji odpowiada

Pozdrawiam

Zbyszek

PS

OKo za oko ząb za ząb Pan Leszek sprzedał mojego 210 z dodatkami przysłal mi pieniądze i jeszcze ciepłe posłałem je do właściciela 4200 Monitor jedem Uher przybywa jeden Uher ubywa.

a może coś do uherowego kompletu ... ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dobrych rzeczy nigdy nie za wiele, na eBay aktualnie jest CR-240 AV z dodatkami a pośród nich jak widać na załączonym obrazku oprócz innego dobra znajduje się świetny mikrofon sterefoniczny Uher-M640 i potężne słuchawki eBay (artikel nummer 300130096583

Pozdrawiam

Zbyszek

Dla Korwina, ostatnia fotka już nie mojego CR 240, mam nadzieje iż nowy właściciel doceni jego zalety- na pewno po wakacjach przygrucham sobie kolejnego. Przepiękna maszyna.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do Momoka dziękuję

Jest to absolutnie piękne urządzenie i wyjątkowo mądre tylko tak jak z dynamitem lub dziewicą trzeba na chama i ostrożnie Jakikolwiek mikrofon podepnę do niego jakimi słuchawkami obarczę [chyba nikt we wsi nie posiada magnetofonu reporterskiego, który wytrzyma 2 X 4 Ohmy przez n+1 h pod rząd] rezultat jest zawsze ten sam konkurencję rzuca na kolana. Ostatnie doświadczenie to były 2 Tesla AMD 410 N lepsze od Shure'a Beta 58A nie wiem co przywlokę jutro a mam nadzieję, że będzie to coś sakramenckomembranowe za całą dychę czyli 10 złp czyli około 2$ + hak [maleńki]. Podpinam AOI ECM-1016, AOI ECM-1096, MKE- 271 i w dalszym ciągu absolutna bomba.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS A taśma każda jest dobra poza sraczową, izolacyjną i do klejenia przesyłek pocztowych.

Do Momoka niewiele bo niewiele ale smaczne: AGFA CrII-S SUPERCHROM HDX 60 [1 szt 0.5złp] BASF chromdioxid II SM cassette 90 [132 m 2 szt 2 x 1 złp] za 2.5złp 4 godziny nagrania idealnej jakości.[ na CR-240 oczywiście]

Pozdrawiam

Zbyszek

Do Rafaela Discomaniaka 71 i Innych z Krakowa oraz Momoka po sąsdiedzku

Poszalałem w szmaciarni lekki ciemnogranatowy prawie czerń ze sztucznego mocnego jedwabiu jak szyty na miarę solidny futerał na UHERA REPORT 4200 MONITOR za 14 złp baterie świerze taśma nowa mikrofony i słuchawki OK . 28 bm będą udawali, że śpiewają moje piosenki a ja oświadczam uprzejmie że olewam takie na ramię broń nie wyraziłem ani nie wyrażam zgody na ich odmiauczenie. Jak ktoś z Was będzie chciał tracić czas w sobotę w Staromiejskim Ośrodku Kultury przy ul Mikołajskiej w Krakowie to niech tam potupta i nagra na bele cyfrowem MP3

Pozdrawiam

Zbyszek

Pozdrawiam

Nr aukcji 219482676 UHER REPORT 4000 L Start 50 złp magnetofon + futerał + pasek na ramię

Pozdrawiam

Zbyszek

[1/4" dwie głowice mono A/B 2.4,4.76, 9.5, 19.05 cm/sek]

• 2 tygodnie później...

Wpis

Reanimacyjny

Z Wrocławia przyjedzie do mnie UHER 4000 IC z mikrofonem niekompletny albo do reanimacji albo na dawcę organów.

Gdyby nie Rafallster nawet nie zauważyłbym, że coś takiego wystawiono.

Mam zamiar co nie co ten wątek ożywić ponieważ UHER-y są chyba jedynym sprzętem reporterskim na służbie, maszynerie od nich droższe stanowią obecnie jedynie ozdobę gabinetów figur woskowych.

Pozdrawiam

Zbyszek

==> Zbyszku

Mój UHER 4200 IC dzisiaj przemówił. Niestety jeden wskaźnik wymaga reanimacji - odpadła wskazówka. Jeżeli masz takowy na zbyciu będę b. wdzięczny. Zastanawiam się czy może jakiś zegarmistrz by to naprawił. Nagrywa i odtwarza jak burza

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.