Skocz do zawartości
IGNORED

UHERY CR- I REPORT MIT I RZECZYWISTOŚĆ

Korwin

Rekomendowane odpowiedzi

Temat zamknięty z powodu braku zaintersowania przez zakładającego, nikt już nie zajmuje się nagrywaniem w terenie przy pomocy przenośnego sprzętu.

Pozdrawiam

Zbyszek

Wybacz Korwin to otwieranie tematu, ale tak mi się kliknęło ...

Widzieliście taki mikrofon?

Holophone H4 Surround

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

po lewej można wybrać jeszcze inne typy/modele wykorzystujące tą technologię.

Słyszeliście kiedyś efekt generowany przez tego typu mikrofon?

post-4300-100002490 1192392014_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 x 10 złp + transport 6 = 26 przewody baterie i znajomy technik dentysta aby zrobić z wypożyczonego modelu gipsowego odcisk a następnie odlew replikę z gumowymi małżowinami trąbką i innymi elementami ucha wewnętrznego a w miejscu błony bębenkowej umieszczamy elektret jest to trzeci typ stereofonii pierwszy AB, drugi Stereofonia XY [natężeniowa] trzeci stereofonia sztucznej głowy. I i II słuchawki i Kolumny III wyłącznie słuchawkii

Pozdrawiam

Zbyszek

Nagrywałem żaden cud uznaję wyłącznie XY [X sygnał ze żródła Y sygnał odbity od tylnej ściany za nagrywającym

• 2 tygodnie później...

Nie mam takiego doświadczenia a właściwie nie mam żadnego doświadczenia z reporterami ale to nie lekki chleb

Korwinowi siły , zdrowia , i najlepszego nosnika

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

Dziękuję serdecznie ale co to za cudo na zdjęciu szpule conajmniej tak na pierwszy rzut oka 15-tki [całe życie człowiek się uczy a i tak w ostatecznym rozliczeniu g..... wie.

Pozdrawiam

Zbyszek

A co powiesz na reportera Boosey and Hawkes, UK w wersji ekologicznej? Napęd korbkowy ... przesów 19 cm/sekundę. Maszyna chodziła 7 minut po jednorazowym nakręceniu ... Waga ok 6 kg - przewijanie taśmy manualne. Slogan reklamowy 'In direct touch wherever you may be' - (w bezpośrednim kontakcie, gdziekolwiek możesz być).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wszystko co obecnie studiuje to Tandberg

Model Arrivox 1 może nie tak piekny jak Uher ale zawsze coś pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

1951 Grundig Reporter tape recorder ... i jeszcze jedna fotka Boosey'a

Ukryta Zawartość

post-4300-100001356 1193435759_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A i jest na prawdę nie zły

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

Wagę robił nie tyle napęd sprężynowy ile baterie do zasilania żarzenia i anodowa ale to i tak był już cud techniki cywilnej bo mała EMI reporterska pracowała na drucie stalowym. Dziękuję i pozdrawiam

Zbyszek

Jest to coś naprawdę dobrego pytanie stereo dwuślad czy mono cena i waga ostatnio mam Rubensowskie podejście do piękna uroda magnetofonu i kobiety muszą swoje ważyć

pozdrawiam

Zbyszek

Dobranoc

Panie Zbyszku

Są to maszyny wiekowe czytam o nich i jest ich kilka modli ale nie ma ani jednego stereo a myślałem że taka firma coś z reporterskich ma stereofonicznego jak będe miał możliwość to kupie z ciekawości

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

Pytanie proste orientacyjnie takie mono reporteskie Tanenberga ile kosztuje w Skandynawii kupić nie kupić ale pomyśleć można z kilku tygodniowej mojej pracy przypuszczalnie będzie g... nie jestem w specjalnie dobrym nastroju znowu zaufałem i znowu się sparzyłem.

Pozdrawiam

Zbyszek.

Jestem tu i poluję jestem i dalej nie jest to takie proste:)

Dla Pana Zbyszka wklejam to ustrojstwo z ta przemiłą pania jak pieknie ona nam wycina taśmy do naszych zabawek pozdrawiam

Drugi raz wklejam tutaj bo w dziale piekne kasety Panowie sa zajeci swoimi zbiorami:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

Nie chcę ci zaśmiecać wąku - ale takiej ilości mikromagnetofonów na jednej stronie www jeszcze nie widziałem - naprawdę cacka mechaniki - aż miło popatrzeć ...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (tape recorder gallery)

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

Ożywię trochę wątek za sprawą tak ciekawych prototypów UHER a Wspaniałe gdyby weszły do produkcji byłby szał zobaczcie sami.

Panie Zbyszku pozdrawiam dlaczego tego nie produkowali ???

Ukryta Zawartość

post-4738-100008879 1195841925_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiomagia.blogspot.com

Bo byli durni, pomijając bardzo ciekawą formę asymetrycznego i symetrycznego prowadzenie taśmy tuż przy szpulach i w części centralnej proste a skuteczne przy samych głowicach wręcz genialne bez układu omega uzyskano idealny docisk taśmy. Mam w tej chwili inne zmartwienia i zapotrzebowania stare magnetofony szpulowe idealne do przeróbki na takie cudo wynoszę w niedzielę pod Hale Targową na Grzegórzkach.

Pozdrawiam

Zbyszek

• 1 miesiąc później...

Wszystkim Przyjaciołom i Kolegom z tego działu , dziękuję za wspaniałą wymianę poglądów , szanujmy się i rozmawiajmy tak dalej jak to miało miejsce (mogę już powiedzieć miało ) w starym roku , także i w Nowym i życząc Zdrowia a dopiero potem więcej dobra , w postaci jakiej sobie wymarzycie .

Jeden może ma marzenie mieć coś bardziej przyziemnego inny aby mieć więcej zdrowia a jeszcze ktoś zdrowszy z większym zasobem portfela wymarzy sobie coś specjalnego , niech się spełnią wszystkie Wasze marzenia

Nie klasyfikuje Ludzi , nigdy im nie zazdroszczę , cieszę się z tego jak ktoś ma i się cieszy

Bardzo wiele w życiu można osiągnąć , sam tego dowiodłem , że cele w cale nie muszą być odległe a jeśli są to tylko pozornie musimy sami sprawić aby je do siebie przybliżyć , nie jestem poetą i piszę może zawile ale to szczere i proste.

Marzenia to motor życia ......tak to jest moje motto

Z Serdecznymi Pozdrowieniami MAG

audiomagia.blogspot.com

• 3 tygodnie później...

Do Samych Swoich Silnej Grupy Pod Wezwaniem

Wymieniłem w CR-240 cały blok zasilania, mogę obecnie korzystać z sieci magnetofon odtwarza idealnie, z nagrywaniem mam kłopoty dotyczy to szczególnie kanału lewego. Usiłuję czyszcząc i usztywniając zaciski w wielostykach na kartach usunąć awarię ale przy mojej niewiedzy elektronicznej jest to zabawa w ciemno. Pozdrawiam

Zbyszek

PS. Chyba w wątkach specjalistycznych poświęconym konkretnej grupie magnetofonów szpulowych przestanę się udzielać popilnuję wyłącznie Kasjelowy, Uhery i Duplikatora.

Gdy jedno się polepszy to drugie popiepszy, muszę wybrać po wyjątkowo kompletną serwisówkę [uHER Service]

dla Compact Report stereo 124 [niemiecki, angielski, francuski] podobno wyjątkowo szczegółowa.

Ale do UHER-a CR-240 mam jedynie instrukcję obsługi od Darka Kuleszy [23 strony] i schemat [2006.10.02] i od Miłosza Grajewskiego Uher i kasety i uher 2 [2007.09.17]. Od dDarka otworzyłem i wydrukowałem od Miłosza mam z otwarciem i drukiem trudności [uher.rar(4,10 MB) i Uher. 2 rar(5,08 MB) . Zaczyna trochę magnetofon ruszać sumienie ale to jeszcze zbyt mało, gdyby były zdjęcia druku i połączeń na płycie Matce oraz kartach byłbym w domu sprawdza się na mnie w paskudny sposób przysłowie, że szewc bez butów chodzi. Proszę o pomoc Tych w Kraju i tych na Obczyźnie

Pozdrawiam

Zbyszek

Co chcecie od Uhera ? Mój pierwszy cd to własnie Uher za 300 DM ( majatek ! w swoich czasach ) kupiony 20 lat temu ( sic!) A tak apropos czy ktos pamieta ze to była firma należaca do Harmana Kardona.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

To była Firma w okresie swojej świetności należąca do samej siebie i sprzęt w owym czasie robiła świetny, w momencie wchłonięcia przez Harman-Kardona zaczęła robić szmelc taki jak UHER CR-1600 i CR-1601 oraz UHER REPORT 6000 Uniwersal.

Pozdrawiam

Zbyszek

Ponawiam pytanie czy ktoś z Państwa ma serwisówkę do CR-240

Dotarł do mnie schemat i serwisówka UHER-a CR- 240 jest OK ale w serwisówce brak podobizn druku na płycie głównej i kartach

Pozdrawiam

Zbyszek

Dziękuję serdecznie Irkowi350 rozpakowałem i wydrukowałem, mam już z czym iść do kumpla, który będzie magnetofon reanimował

Pozdrawiam

Zbyszek

..I nie będziesz na dzień dobry obsrywał bliźniego swego ani żony ani dzieci ani czegokolwiek które Jego jest, a dobrze na tym wyjdziesz bo w biedzie podratuje ciebie

Amen

witajcie

może ktoś z was umiałby mi pomóc w uruchomieniu końcówki UHER Z-140 , takiej jak z tego kompletu

Ukryta Zawartość

Sterowanie zestawem odbywa się wyłącznie za pomocą preampu którego nie posiadam.

Końcówka mocy zacna, ale cały czas śpi na stand by, potrzebuje jakiegoś impulsu aby się obudzić. Może trzeba jakieś piny zewrzeć lub podać napięcie typu 15v i w które miejsce.

będę wdzięczny

artur

Ukryta Zawartość

Po pierwsze szukaj schematu tej końcówki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Warszawa Radość ul. Ślimaka 15 albo odpytaj Gardenusa lub JaroMiego a ten zestaw z 240 i rewelacyjnym tunerem to moje marzenie. Dzisiaj swoją CR-240 zanoszę do reanimacji wredne uczucie to tak jakbym sam siebie zawoził na operację nie będąc pewnym czy się ona uda

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.