Skocz do zawartości
IGNORED

Płyta DVD-AUDIO

domino

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem, kupiłem sobie wkońcu płytke dvd-audio konkretnie The Corrs .

Mam dvd Panasonica ra61 i amlituner yamahy 630stke po wrzuceniu plytki pokazuje sie komunikta ze to dvdaudio ale dźwięk mam stereo.

Jak musi byc podłaczone dvd z amlpitunerem zeby miec 5.1?

Obenie mam toslinkiem ale te dvd ma dekodery i wyjscie analogowe 5.1 moze ktos ma instrukje do tego dvd po polsku? Będę wdzęczny za szybką odpowiedź pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/25132-p%C5%82yta-dvd-audio/

Sorki za podpięcie sie do tematu. 8-)

Czy można z materiału DVD "wydłubać" sam dźwięk w celu nagrania na CD? Chciałem wypalić sobie płytkę, z koncertem Watersa , do samochodu. Nie bardzo wiem jak ugryźć temat.

Pozdrawiam.

BRob

domino, 15 Mar 2006, 22:51

>jesteś pewny,że mówisz o dvd-audio? bo shrink w ogóle nie widzi ścieżek audio, tylko teledysk, tak

>samo i nero

domino,

sprawdze dzisiaj, ktoryms na pewno kopiowalem DVD-Audio.

do wylapywania sciezki dzwiekowej z np.koncertow DVD swietny jest A1 DVD Audio Ripper

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

moze jednak czegos nie kopiuje :( to sorry znajdziemy cos lepszego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wiem co ptrzegrałeś ale raczej nie dvd-audio, ten program nie widzi nic poza teledyskiem.

Próbowałem tez dvd derypterem, obraz zrzuił, nagrał płytke, objętościowo tyle co oryginał, wsadzam do dvd widzi ja jako dvd-audio ale nic wieej, nie idzie nie ma obrazu i dźwięku.

Tak więc szukam dalej.

kopiowalem jakas badziewne bonjovi ale masz racje, skopiowalem tylko teledyski.

oto czego sie dowiedzialem:

"Forget it. You cannot do this digitally, it is not possible. The copy protection on DVDA is uncracked, and will probably remain so.

DVDshrink and similar apps will only decode the Video_TS folder of the disc, which is there for backwards compatibility with DVDA. The Audio_TS folder, where the high resolution stuff is, cannot be digitally ripped.

FYI, CSS is DVD-Video protection, not DVD-Audio. That uses CPPM."

a i tu jeszcze jedna notka, wynka z tego, ze szkoda czasu i atlasu :-)

"DVD-Audio's copy protection was overcome in 2005 by tools which allow data to be decrypted or converted to 6 channel .WAV files without going through lossy digital-to-analogue conversion. Previously that conversion had required expensive equipment to retain all 6 channels of audio rather than having it downmixed to stereo. In the digital method, the decryption is done by a commercial software player which has been patched to allow access to the unprotected audio. The method is still in early stages, for example having problems with watermarked disks. As the DVD-A format has not gained wide commercial interest or acceptance, decryption tools are still very primitive."

Poszukajcie DVDATools (Google, na eMule tez sa). W polaczeniu z WinDVD pozwala zgrywac cyfrowo plyte Audio-DVD. (Instrukcje znajdziecie w sieci). Trzeba tylko dorwac jakis starszy release WinDVD, bo od czasu pojawienie sie tych toolsow odgrywanie DVD-Audio nie wchodzi w sklad pakietu WinDVD. (Prawdopodobnie CPPM). Jesli macie karte creative'a to wyrzuccie przed operacja Creative DVD-Audio Plug-in. Aha. Max to 24bit/96 kHz - WinDVD nie pozwala na odgrywanie 24bit/192kHz na karcie innej niz Audigy z driverami Creative (na kX nie dziala). Pozniej mozna to nagrac na DVD programem do authoringu (Discwelder Chrome). Jesli jedna plyta jest chroniona przez watermark to nie da sie nagranego DVD odtworzyc w stacjonarnym odtwarzaczu. (w procesie rippowania omijany jest CPPM. Nagrywana plyta jest wiec ze znakiem wodnym ale bez CPPM i uznawana za pirata przez odtwarzacz). Milego rippowania:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.