Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z Marantzem 2230

mag99

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zakupiłem niedawno, a dziś do mnie dotarł amplituner Marantz 2230...niby wszystko jest ok, ale zauważyłem niepokojący obiaw przy włączaniu i wyłączaniu...kolumny mają dwa średnio-nisko tonowe głośniki i na raz wykonuja mocny ruch do tyłu i do przodu(ale taki naprawde widoczny), jednba i druga kolumny, to samo dzieje sie przy włączeniu(ruch ten jest mniejszy) i wyłączeniu, podpięty Marantz jest pod listwe, zwykła to zwykła ale jest, robi się tak niezależnie czy cokolwiek innego jest podłączone czy tylko same kolumny...mam pytanie co może być tego przyczyną?jak to naprawić?no i czy nie spiernicze tym kolumn dopóki nie usune tej usterki (chyba że ten typ tak ma, poza tym słychać dość głośne pyknięcie w głośnikach

https://www.audiostereo.pl/topic/25193-problem-z-marantzem-2230/

no to moze inne pytanie, czy w stolicy lub powiedzmy w promieniu 50km od niej znacie kogos kto zajmuje sie odrestaurowywaniem sprzetu????wiadomo ile lat to ma i taka kosmetyka mysle ze mu dobrze zrobi, no a przy okazji sprobuje mi to naprawic, prosze o namiar na takie osoby..

pozdr...

• Redaktorzy

jak dla mnie jest to brak układu miękkiego startu. W sprzęcie w tym wieku na pewno warto przeczyścić potki i powymieniać kondensatory. P takich zabiegach kosmetycznych powinno być OK.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.