Skocz do zawartości
IGNORED

spalony glosnik wysokotonowy w Tannoy m3

p01i

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Tak sie nieszczesliwie zlozylo ze spalil mi sie glosnik wysokotonowy w kolumnie Tannoy M3:[:(;(:<

?Wiecie moze ile by kosztowal nowy (jesli jest do dostania)

?Gdzie mozna takowe dostac (najlepiej w Poznaniu)

?ew. jakis inny glosnik o podobnych parametrach ktory by pasowal do Tannoy'a M3

z góry dzieki za pomoc..

>p01i

W M3 wymieniałem, ale niskośredniotonowy.

W EIC za wymianę tego głośnika zapłaciłem niemało, bo 300 zł (nowy głośnik 250 + robocizna 50). Samego głośnika nie sprzedadzą, bo jak się dowiedziałem "nie hadlują częściami zamiennymi". Możesz spróbować, ale na pewno nie będzie tanio. Rozmawiaj z serwisem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Zdzierstwo!!! Za 300zł to można niemal kupić dwie Vify M18WH w Audiocomponents, i przy okazji sobie polepszyć brzmienie kolumn o dwie klasy.

Dwa Tweetery Vifa D26 też pewnie wyjdą taniej niż zakup jednego oryginalnego u zdzierców.

>McGyver

Święte słowa. Ja sprzedawałem swoje Tannoye, jak już kupiłem Dali 450. Miałem klienta i zależało mi na czasie, ale jak to sobie przeliczyłem to szkoda gadać. Wyszło na to, że za M3 wziąłem na rękę 500 zł :(

Było, minęło, niech sobie ładnie grają w Krakowie, gdzie pojechały ponad rok temu.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

dzieki za odzew

rozumiem ze na oryginalnego tweetera Tannoya (TW0266) nie mam co liczyc, bo sie zwyczajnie nie oplaca;/

?Moze da sie naprawic (obadam jeszcze)

?no i w takim razie co byscie polecali, cos rozsadnego (cena/jakość) co by pasowalo

Przetworniki dla Tannoya wykonuje tajwańska firma NMB. Nie da się ich kupić w detalu.

Na dobrą sprawę to nic nie będzie pasować mechanicznie, bo Tannoy wymyślił sobie chory kształt frontów. Pewnym wyjściem jest zakup tweeterów z magnesami neodymowymi (na przykład Peerlessa NDT53) i doklejenie ich do oryginalnych frontów (magnesy wraz z membrankami da się od nich odkręcić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.