Skocz do zawartości
IGNORED

Wynalazek z Ameryki zadziwia melomanow.

nazarus

Rekomendowane odpowiedzi

Wy sobie chłopcy robicie jaja z cegieł, a to jest zupełnie poważnie! A jak się wam wydaje, na jakiej zasadzie działa tulejka lub pierścień ferrytowy nałożony na kabel? Na bardzo podobnej: nie jest galwanicznie połączony, a tłumi zakłócenia em w zakresie (zależnie od materiału) od ok. 500kHz do 600MHz. MOŻNA sobie wyobrazić, że obwody w tej cegle (piszą coś o takich) dizałąją podobnie.

Inna sprawa, że skuteczność czegoś takiego wydaje mi się mizerna, o ile w ogóle mierzalna, bo sprzężenie między "chronionym" urządzeniem a cegłą jest minimalne. Zapewne największy wpływ ma rzeczona cegła na psychikę włściciela, a na następnym miejscu postawił bym wpływ masy cegły: to tak jak dociążenie kolumn piaskiem czy przywalenie CD płytą granitową.

A żyletki umieszczone w piramidach na odpowiedniej wysokośći ostrzą się same , jak donosila kiedyś poważna prasa łącznie z GW.

Rozwiązanie - zaopatrzyc sie w pomieszczenie odsluchowe o ksztalcie piramidy zbudowane z audiofilskich cegieł - pewnie im więcej tym lepiej -, a przed każdym odsłuchem wzywac różdżkaża, żeby sprawdził czy w pobliżu nie ma złych bioprądów. :)

Zainteresownych różdżkażem polecamswoje usługi , mam na koncie dwie znalezione studnie.

maciej - ale te studnie, które znalazłeś, były już wykopane? ;)

Kiedyś pokazywali w TV goscia który zbudował piramidę i w niej przechowywał jedzenie i spał. W jakimś filmie Kondratiuka tez budowali piramidę do zamieszkania.

Te wszystkie "wynalazki" (cegły, stożki itp.) jakoś działają - tylko prawie nie wpływają - na tym polega audiofilskie woodo.

pozdr.

Studnie to jest autentyk - jestem w stanie z odpowiednim sprzetem znaleźć najlepsze miejsce na studnie - jak widać magii nie brakuje :D.

Zdaje sobie sprawe że to wszystko jakiś wpływ może mieć, ale tak jak mówisz "audiofilski" czyli na granicy słyszalności. Dochodzi tutaj jeszcze efekt placebo - zresztą nie ukrywam ze gdybym mial mozliwosc wypozyczenia takiej cegly za darmo to bym z przyjemnością spróbował - ale 1300 wole zainwestwować w lepsze kolumny, choc moze bede mniejszym audiofilem przez to :D.

pozdrawiam

Cwiczenie umyslowe - proba oceny zmiany dzwieku w pokoju 15m2 przez:

1. Polozenie cegly na odtwarzaczu - zaznacze,ze dzialajacym;

2. Otwarcie drzwi i okien na osciez.

Kto da wiecej - proponuje wlaczyc to pytanie do testu na audiofilizm - w zaleznosci od odpowiedzi:

1. audiofil

2 zwykly smiertelnik - pewnie nawet nie potrafi chodzic po wodzie ;-)

Znam jeszcze jeden sposob na pozbycie sie szumow z plytki CD - to przycisk STOP - probowalem - od razu wrocila rownowaga tonalna a neutralnosc dzwiekow ktore docieraly do mnie zza okna byla wrecz wzorowa :-)))

oglądam debatę polytyczną w telewizorni i czytam z zainteresowaniem ceglasty wątek (emocje podobne-ale dlaczego taki brak wiary w skuteczność ???) , ja wam zające pokażę-jutro załatwiam wypożyczenie cegły, będę ustawiał na czym się da i wnioski przekażę szanownym...

Ja znam człowieka, który też znajduje wodę, ale za pomocą różdżki z rozwidlonej gałązki. Tez działa. Ale wykrył, że na mojej działce żyły i cieki są wszędzie i domu nie ma gdzie postawić. I teraz nie wiem, czy mu wierzyć... :(

Inżynier

Słuchaj ja wiem jak to brzmi :) Ale wiesz mi 2 studnie działają , woda płynie ludzie żyją i mają się dobrze. Niestety próbowałem znaleźć jakieś źródła jak to jest możliwe, ale są tylko wydawnichtwa typu: Daniken, Vilcacora, Filipinscy uzdrowiciele itd. Więc nie wiem jakim cudem to sie udało. Dałem ten przykład różdzkarza tylko bo wyjątkowo co pasował do tego tematu - wszyscy starają się racjonalizować cegły ( i pisaki ) , a ciekawy jestem czy ktos nie próbował po cichu w domu. Jakby to nie zabrzmiało nie zawsze mozna wszystko racjonalnie wytłumaczyć.

Ale i tak uważam że 1300 zł za cegłe to wygórowana cena.:)

Pozdrawiam

• 3 miesiące później...

Może ktoś wie gdzie w W-wa można nabyć dammarową żywicę.

R.u.s.t rozumiem że w Poznaniu problemów z nią nie ma. Jakie głośniki powlekałeś?

Czy macie doświadczenia z płynem Visatona?

Borek

Nie wiem, gdzie w Warszawie można kupić żywicę damarową :-(

Spróbuj poszukać w sklepach - specjalistycznych, dla malarzy (artystów).

Różne żywice, używa się w szkołach plastycznych, stanowią ważną część skladową werniksu.

Może tam?, malą ilość, dostaniesz pewnie gratis, za jeden uśmiech :-)

Z płynem Visatona, nie mam żadnego doświadczenia :-(

O żywicach, werniksie,...:

Alchemia malarstwa

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Media i werniksy w malarstwie olejnym

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słuchajcie czy moglibyście rozwinąć temat tego pustaka, kolega mówił że podobno jest rewelacyjny, w hipermarketach mają być poniżej 1kzł. Nic tylko brać, tylko czy scena wyjdzie mi na balkon, to nie będę tam instalował dodatkowych głosników i czy będzie przenikała przez zamkniete drzwi balkonowe. Jesli dobrze się nad tym popracuje to podobno mozna uzyskać niezłe efekty juz na klatce schodowej, tylko czy iść trzymając się poręczy czy raczej na 4 łapach ?

Pozdrawiam i czekam na opinie (tylko pozytywne) o pustakach.

PS- że też ludzie nie mają się już z czego smiać tylko z audiofili, a może ktoś po drodze przesadził z tą wyzszością drutu od lampki nad kablem od żelazka ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.