Skocz do zawartości
IGNORED

Integry: A-757,PMA-1560,AX-596,PM66 -itp

Noru

Rekomendowane odpowiedzi

Noru tak sobie czytam i zastanwiam się co trzeba zrobić żeby dotrzeć do Ciebie logicznymi argumentami? Pytasz się o coś o później i tak inaczej postanawiasz czynić.

Teraz zmartwię Zyzia i nie dam mu podstaw do przyczepiania się ;)

Bierz z tych co wymieniłeś w takiej kolejności:

1. NAD 370!!!

2. Denon PMA1560 ale nie od handlarza z Allegro bo mozesz trafić reanimowany złom, tak samo jak PMA1560 polecam PM7000 ale tylko z tuningiem. Efekt niezły, charakter dźwięku inny ale miły.

3. Cała reszta - nie znam więc nie oceniam i nie polecam.

A przede wszystkim te 3 wzmacniacze zasługują na lepsze kolumny.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Pioneera A 757 sobie daruj. Zamuli Ci Tannoye. Konstrukcje ma niezla ale dzwiek cieply i momentami kluchowaty. Uwazam ze PMA 1560 jest lepszy od NAD'a C 370. Jednak wybor nalezy do Ciebie. Denona mialem 3 lata a NAD'a slyszalem u znajomego. Marantze PM 7000 PM 8000 i PM 80 odpadaja. PM 75 tez odpada bo potrzebuje jasnych kolumn. Dobrze zakladasz ze opierasz sie na odsluchach ludzi ktorzy slyszeli a nie tylko pisza opinie. Zyzio i elfan maja uprzedzenie do starych klockow wiec raczej zaufaj McGyverowi. Pozdrawiam.

nie bierz nada ,nie bierz nada, nie bierz nada

bo to cienas jest straszny :)

to pisałem ja jarząbek .....

a na powaznie posłuchaj jakiegoś zeby za chwile nie było ze góra ci muli hłe, hłe

potarguj sie moze jeszcze 100 zejdzie wkońcu to poznaniak nie liczy kasy :)

jeśli by ci sie udało wynegocjować to mozesz myśleć że limit szczęscia na rok masz w dużej mierze wyczerpany :)

jak ktos wyżej pisał stanął bym na głowie "zeby ,aby"

żaden bankomat w twej okolicy nie powinien czuć się bezpieczny :)

a ogólnie nie bierz mnie powaznie bo ja tam zostałem uwarunkowany na tę markę :)

pozdr.

"Uwazam ze PMA 1560 jest lepszy od NAD'a C 370.Denona mialem 3 lata a NAD'a slyszalem u znajomego."

"a swistak siedział i zawijał je w te sreberka" :D:D

"Dobrze zakladasz ze opierasz sie na odsluchach ludzi ktorzy slyszeli a nie tylko pisza opinie. Zyzio i elfan maja uprzedzenie do starych klockow wiec raczej zaufaj McGyverowi."

A niby o kim mówisz?? o mnie i zyzio?? ja nie słuchałem denona?? a zyzio pm75?? to ja tez absolutnie nie wieze ze słuchałes C370....i co ty na to??Panie domnienalezyostatniesłowo71??:D

discomaniak......

no to mnie zmartwiłes troszke bo nastawiłem sie na tego Pioneera A-757 i myślalem że jak dam za niego 600zł to wtedy sprzedam M2 dolorze 200zl i kupie np JBL E30 :)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

elfan nie powtarzaj za zyziem madrosci bo to jest smieszne i niesmaczne - zachowujesz sie jak dzieciak zreszta twoje zachowanie caly czas to potwierdza

skoro McGyver tak radzi to cos w tym jest - jak napisalem decyzja jest kwestia indywidualna na pewno warto posluchac C 370 i podjac ja samodzielnie - gdybys zyzio zamiast szukac zaczepki zechcial czytac co pisze - ja tylko podzielilem sie wlasnym zdaniem na ten temat ktorego zreszta nie zmieniam

Norbert z JBL-ami Pioneer zagra znacznie lepiej za to nie bardzo nadaje sie do nich PMA 1560 - wszystko jest kwestia doboru odpowiedniej konfiguracji

disco ma rację ze Pioneer 757 z JBL zagra miodzio:) JA miałem 656 z JBL E90 i disco przepowiedział że zagra dobrze i zagrało:)))

Nie jestem pewien co chcesz osiągnąć zmieniając kolumny ale JBL z serii E sprawdzą się raczej tylko do wyżywania muzyką rockową bo ogólnie rozumianego poziomu dźwięku w stosunku do M2 nie podniesiesz. oj nie, nie...:(

Ja miałem E90 i zamieniłem je na obecne Tannoy M5 i w odpowiedniej konfiguracji grają znacznie lepiej, niczym droższe kolumny a faktycznie kupiłem je za 1/2 wartości E90:)

Jeśli chcesz ożywić Tannoy M2 to zmień wzmacniacz na jakiś jaśniejszy czyli coś z Denonów. Uważam jednak że kupowanie do M2 Denona PMA 1560 to daleko posunięta przesada. Kup denona ale niższsy model i po sprawie. Te nie owiane sławą naszego forum chodzą śmiesznie tanio więc może będzie to strzał w dziesiątkę a wydasz mniej. Wg mnie na M2 nie zauważysz że coś jest dużo mocniejsze i ma więcej prądu bo te kolumny grały u mnie z Pioneerem A202 który ma chyba 40W i waży jakieś 5kg:DDD i grało na 23m2 tak że szyby drżały więc kto Ci kazał tyle na wzmak wydawać?? Chyba że po prostu nie wiesz co z kasą zrobić?:))

Jak chcesz podnieść poziom dźwięku to najlepiej zmień wzmak na Pionka 757 ( długo na niego chorowałem a powiem że szkoła brzmienia Pioneera mi pasuje) i dokup porządne kolumny ale nie E30!!!!!!! to są marketowe hałaśniki!!!!!! do Pionka ja bym wybrał na hałasowanie Paradigm Monitor 3 a do kulturalnych odsłuchów jakieś Gale albo Mission M32

=> disco

Miałem na myśli to, że McGyver głównie polecał C 370 a nie stare klocki, do których zyzio i elfan mają uprzedzenia :)) I jeszcze raz dodam, że sam dzieciaczku szukasz zaczepki i prowokujesz przypisując to mnie i elfanowi........żałosne to.......

Zyzio, nie przekręcaj ]:->

Polecałem C370 jako niezły wzmacniacz, ale i też mając nadzieję że jeżeli Noru wyda nieco więcej, to i zostawi sobie go na dłużej ;-))), ale polecałem też Denona PMA1560 i inne starsze klocki, co pomijasz milczeniem.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

mialo byc - lepszy bylby...

reasumujac to co napisalem w drugiej czesci wpisu: zyzio zawsze znajdzie pretekst zeby sie przy... i oskarzac a to ze jestem handlarzem a to ze winduje ceny... wszystko to takie pier... o szopenie... widac ma za duzo czasu a potem onanizuje sie swoimi wpisami... zenada...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

hehehehe i myslisz ze ja wierze ze sluchales???buhahahaha ale sie ubawilem:):):) tylko zartowalem - nie klikne ignora bo mam niezly kabaret z ciebie hahahahahahahaha oj zyzio zyzio (politowanie)

Nie będę Was panowie pouczał bom za młody ale zachowujecie się jak dzieci z piaskownicy a jesteście dojrzali ( niektórzy to chyba nawet za bardzo:) zamiast rozmawiać ad rem wy ciągle ad personam. Najgorsze że te ambicjonalne uniesienia i spory przewijają się przez wszystkie wątki w których uczestniczycie i psują ogólne wrażenie bo każdy z was ma bezcenną wiedzę i szczerze przed nią chylę czoła...wiele się od was nauczyłem i wolałbym kontynuować edukację a nie przyglądać się kolejnym niesnaskom...APELUJĘ: dajcie sobie spokój i pomóżcie koledze...wypowiedzcie się rzeczowo co jest złego w tym Pioneerze 757 bo jak dla mnie to znakomity wzmak w swojej cenie i gdybym miał kupować używkę to kupiłbym właśnie ten model. Jeśli chodzi o zamulanie M2 to z 1 strony domyślam się o co może chodzić ale z drugiej to znam charakter brzmienia firmy Pioneer i nie powiedziałbym że z M2 gra to źle. Jak dla mnie gra bardzo dobrze choć warto zadbać o dosyć dynamiczne źródło z dobrą średnicą...moja opinia jest taka że powinieneś kupić tego pionka i przyzwoitego CD ( tutaj disco pewnie doradzi jakiegoś pioneera). Jeśli okazałoby się że to niewypał w co wątpię to sprzedać tego 757 nie będzie trudno a stracić to na nim chyba nie stracisz:) W razie co może ja od Ciebie odkupię bo już dawno miałem go przetestować a nie było okazji....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.