Skocz do zawartości
IGNORED

koniec Nightwish ;(

Fr@ntz

Rekomendowane odpowiedzi

Wookasch, 27 Maj 2007, 12:06

> Spojrzmy prawdzie w oczy: Nightwish jest bardzo kiepski muzycznie, slodkie brzmienie "przebojow".

Szczerze mówiąc - mam to w d... :) W mojej płytotece jest sporo kiepskich muzycznie zespołów, kiepskich wokalistów, etc. I co? I super. Mnie w muzyce nie chodzi o doskonały warsztat, tylko o coś, co łapie za duszę i każe wracać do płyty po raz kolejny i kolejny.

A Theriona próbowałem i mi totalnie nie podszedł. :-P

Zastanawia mnie, czy starczy jej charyzmy by "godnie" zastąpić poprzedniczkę, ale słuchając tych sampli chyba będzie nieźle, przynajmniej muzycznie. Niestety jeśli chodzi o głos to niewiele odbiega od standartow tego gatunku co wcześniej wyróżniało ten zespol. Poczekamy zobaczymy.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Nightwish jest okropny - taki ochydnie płaski, plastikowy i zupełnie bez wyrazu. Trochę się w scenie "gotyckiej" i metalowej obracam i powiem że taka kaszana często się nie zdarza jak ta "kapelka". Te piękne melodyjki od słuchania których chce mi się rzygać - gdy tego słucham czuję się, jakby moją papę ktoś wysmarował kremikiem. W tej muzyce nie ma absolutnie żadnej głębi. Sytuację dobija damski wokal - sądziłem że metal to jest "ciężka" muza - wg mnie damskie wokale (no może czasem oprócz anii orthodox) nie nadają się do tego rodzaju grania zupełnie.

Nightwish jest dobry do słuchania pod warunkiem że biorę sztangę .Ponieważ dobrze wybija rytm do ćwiczenia i można bardziej potrenować . Ale jakby wywalili tego klawiszowca byłoby jeszcze lepiej . Co do samej muzy posłuchajcie nasz rodzimy zespół DARZAMAT to jest dopiero wykop.(Oniriad jest najsłabszym ich dokonaniem)

>do gotyk1

nie dziwie ci się że nie możesz słuchać nightwish'a skoro masz pioneer'a za wzmaka . W swojej historii miałem tylko jednego pionka A-676 (z serii Reference ) i to naprawde było troche zawodzące (kontekście niskich tonów było rozczarowanie- zamulenie niższych częstotliwości) ale jak przesiadłem sie na rotele to była juz inna bajka. Co do kolumn zainwestuj sobie w paradigmy (miałem koda E 686XT i jak słuchałem to niższe rejestry było słychać w kuchnii a nie w moim pokoju).

Ps. Możliwe że masz ten problem ze sprzętem

• Redaktorzy

no i kilka dobrych (chyba) wiadomości - "Dark Passion Play" ukaże się 28 września nakładem wytwórni Nuclear Blast Records. Dla świętego spokoju przypomnę, że to pierwszy album Nightwish z wokalistką Anette Olzon (a.k.a. Anette Blyckert)

Oto pełna tracklista "Dark Passion Play":

1. The Poet And The Pendulum

2. Bye Bye Beautiful

3. Amaranth

4. Cadence Of Her Last Breath

5. Master Passion Greed

6. Eva

7. Sahara

8. Whoever Brings The Night

9. For The Heart I Once Had

10. The Islander

11. Last Of The Wilds

12. 7 Days To The Wolves

13. Meadows Of Heaven

ale .... „Dark Passion Play” jest już w przedsprzedaży! Można go zakupić jedynie na stronie www.nwshop.fi lub www.moremusic.fi. Dostępne są: CD, 2CD Digipak oraz 2LP-picture vinyl version. Są również dodatki, o których można przeczytać na stronie Nightwish Shopu oraz na oficjalnej stronie zespołu. 21 czerwca trafił również do przedsprzedaży singiel „Amaranth”. A to jego tracklista:

CD1:

1. Amaranth

2. Reach ("Amaranth" Demo Version)

3. Eva (Orchestral Version)

4. While Your Lips Are Still Red

CD2:

1.Amaranth (Orchestral Version)

2.Eva (Demo Version)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

i jeszcze okładka:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.