Skocz do zawartości
IGNORED

Denon PMA-860 + TANNOY Mercury M2

matman

Rekomendowane odpowiedzi

matman

Szukasz kolumn do 4000 zł. a kupujesz tannoje za 600 zł. ?

Czy to pomyłka w pierwszym wpisie ?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

xniwax, 29 Mar 2006, 19:02

>Szukasz kolumn do 4000 zł. a kupujesz tannoje za 600 zł. ?

>Czy to pomyłka w pierwszym wpisie ?

Nadal szukam kolumn za 4000 zł, ale skoro nic nie tracę i za podobną cenę jak kupuję odsprzedam Tannoye to chętnie sobie potestuję te kolumienki. A na kupno sprzętu za 4 tysiące chciałbym dać sobie więcej czasu na zastanowienie. Nadal będę przeglądał i analizował oferty dobrych kolumn ale również i wzmacniaczy bo jak się okazuje bez dobrego wzmaka ani rusz w przypadku wymagających monitorów.

Kupiłem sobie też dobre kabelki:

1) 2x4m REAL CABLE BM 250

2) Interconnect La Grange / Neutrik NYS373 (można go zobaczyć np tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

McGyver --->

...ja sprawiłem sobie JMlab Chorus 706S i zestawilem je ze wzmacniaczem Pioneer A-757

No i jestem jak najbardziej zadowolony tymbardziej że jeszcze przedemna kupno kabelków glosnikowych które myśle że też sporo dobrego wniosą w ten zestaw :)

Ale i tak bardzo bym prosił Cię o rade ---> nigdy nie miałem rzadnego starszego NADa ani ROTELa i właśnie sie przymierzam do kupna jakiegos zeby poeksperymentowac na tych moich JMlab'ach i zobaczyc jak zagraja z "angielskim" wzmacniaczem...no i zastanawiam sie który warto kupic:

ROTEL RA-840 BX3

NAD 312

NAD 3240PE

...którego z tych trzech byś polecił ???

Z góry dziękuje za pomoc.

No własnie kupiłem tak tego Pioneera i ciągle poszukuje Denona PMA-925R ale starszego Rotela albo Nada chciałem kupic w sumie tylko z ciekawosci żeby sprawdzic starą "angielską" definicje dobrego brzmienia no i moze akurat przypadnie mi ona do gustu :) ....tylko też nie mam pojęcia o zadnym z tych:

ROTEL RA-840 BX3

NAD 312

NAD 3240PE

....i dlatego pytałem o rade którego kupic bo może ktoś któregos z nich mial albo słyszał :)

A ktos z Twoich znajomych nie mial któregoś z nich?

(...a tak na marginesie...śmiejecie się ze mnie że kupuje co miesiąc inny wzmacniacz - przypomnij sobie ile Ty ich miałeś zanim doszedłes do tego ktory najbardziej Ci odpowiada ;) ...)

Noru, ja pracowałem przez jakiś czas w sklepie hifi, przez jakiś czas handlowałem też używanym sprzętem audio, stąd znam wiele wzmacniaczy, wiele ich miałem w domu choćby tylko do testów. A w domowym systemie miałem na dłużej kilka wzmacniaczy, lecz zawsze kupowałem na podstawie odsłuchu. Jeden jedyny raz kupiłem wzmacniacz na podstawie cudzej opinii i rewelacyjnych wyników testów w gazetach. I to była największa porażka mojego hifi. Nie pozostał u mnie nawet miesiąc, sprzedałem ze stratą.

McGyver, 30 Mar 2006, 00:54

>Matman, gdzie mieszkasz

W Koszalinie. Niestety tu nie ma sklepów ze sprzętem hifi więc kupuję w ciemno. Może znasz jakiś dobry sklep gdzieś niedaleko?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.