Skocz do zawartości
IGNORED

Zwrotnice aktywne

mmx

Rekomendowane odpowiedzi

niestety ten pre ma jedna wadę, w domyslnym ustawieniu czyli jak gra nei da sie ustawic na wyswietlaczu czegos fajnego:) np. logo itp. wyswietla sie routing czyli jak jest rozprowadzany sygnał z wejsc do wyjsc, a ja jestem dres i chce jakies fajne logo:)

Panowie!!!!!!!!

Piekna sprawa!

tak micos nie gralo...

ustawilem sobie podział miedzy srednimi i wysokimi mieszam mieszam i cos nie tak, doczytalem sie ze ten cudak jak mu podepne mikrofon to ustawi fazy i opoznienia miedzy glosnikami. okazalo sie ze glosniki w odwrotnej fazie i jeszcze tweeterka mi opoznil o 0.72ms (przesuniecie o 248mm) zaraz odsluch:d

heheh odbicie od kaloryfera;) ustawilem pozadnie, offset tweetera 30mm - 0.09mS i odwrotna polaryzacja midwoofera tak sie poustawial, podzial mam 48dB/okt L-R na 2.51kHz przetworniki AC 130MKII i Seas H831, szkoda ze nie ustawia poziomu glosnosci przetwornikow bo aurumy graja ze sprzetu o blizej nieokreslonym G i ustawione to jako tako na ucho;) trzeba czekac do soboty az bedzie time zeby skiknac po rezki na kolejne 2kanaly GC.

• 1 miesiąc później...

>uwe300

i jak tam twoja zwrotnica się sprawuje? czy po 3 miesiącach "grania" uważasz że warto było? zastanawiam się poważnie nad wejściem w świat kolumn aktywnych i tym samym taka zwrotnica może okazać się strzałem w dziesiątkę. widziałem że kupiłeś to na allegro za 1050 zł. ja znalazłem to samo za 250 usd, czyli ok 750 zł, niestety w stanach. myślę że nawet z przesyłką wyjdzie jednak taniej niż w polsce. pytanie czy warto.

tutaj w zakładce ProSund jest to cacko:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a może znaleźliby się także inni chętni?

Ukryta Zawartość

za te 100zł roznicy to chyba nie warto czekac i miec pozniej jakies problemy przy ew uszkodzeniu przesylki w tak dlugiej podrozy, pozatym jak z reklamacja itp...

To chyba pierwszy klocek po ktorym nie mialem kaca pozakupowego:) moj best buy, moge zrealizowac kazda koncepcje jaka mi przyjdzie do glowy, wbrew pozorom przy 3way podzial mid-hi jakos malo sie nim bawie, najwiecej roznicy i przyjemnosci z grzebania mam przy lo-mid bez tonowych cewek i kondziorow wielkosci wiadra:)

a tak to na teraz wyglada...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

->Tomant

Bardzo ciekawa sprawa.

Ja chyba bym byl zaintersowany tym:

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

Niestety nie moge wejsc na linka ktorego podales i sprawdzic jak to wyglada cenowo

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

uwe300

tej zwrotnicy używasz jako półśrodek w projektowaniu docelowej pasywnej zwrotnicy elektrycznej czy ma to być rozwiązanie docelowe?

jeśli to tylko półśrodek to może warto było poszukać jakiegoś softu na kompa (potrzebna będzie karta na 6 kanałów) co realizował by to samo...?

ten z zakupu uwe300 to

Ukryta Zawartość

masz rację dla 100 to nie warto ale dla trzech to już bym się zastanowił.

Ukryta Zawartość

=>Molibden

Przepraszam że nie na temat ale zgodnie z filozofią (o tobie) .Potrzebuję pomocy od chemika -jak trawić membrany tytanowe,aluminiowe ewentualnie berylowe żeby uzyskać ich mniejszą masę ,więcej w moim temacie Diamentowy tuning głośników i tam proszę o odpowiedż.

pozostałych tematowiczów przepraszam

pozdrawiam

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• 2 tygodnie później...

u mnie tanio :(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zadam moze lamerskie pytanie... Jak te cysfore zwrotnice beheringera dziela pasmo na podzakresy? Rozumiem że ta zwrotnica-procesor musi być przed wzmacniaczem (miedzy źródłem sygnału muzycznego a końcówką mocy do głosnika). Przy tym w kolumnie każdy głosnik musi być zasilany przez oddzieną końcówkę mocy i to bez wewnętrznego podziału pasma. Czy w ogóle są takie kolumny bez zwrotnic, żeby głosniki w nich można zasilać zupełnie niezależnymi od siebie oddzielnymi końcówkami mocy?

Zaraz tam samemu robić ;) Veteran i Peter Daniel maja takie w "paczkach" ;) Z tych tańszych końcowek jest tez Ri-Audio (takie małe 30W klocki).

przeczytałem sobie mozliwosci ustawień i troche przysiadłem.

Przetworniki C/A AKM, to dobre jakieś ? (są takie na lepszych kartach dźwiękowych). Czyli podaje sygnał z komputera (mozna przez USB?) na te, to, na to COŚ i potem juz na jakieś cztery GC (takie lepsze na LM4780 ;)

Widzę tam wyjścia na XLR? Czyli warto robić symetryczne GC???

PS. Powinni dać taki slogan reklamowy - " jeszcze nigdy DIY nie było tak łatwe" :)

SPDIF z komputera nie podpinałem, tylko z CD, tak wyjscia są zbalansowane ale mozna zrobic kabelki XLR-RCA tak tez miałem, wejscia są analogowe i cyfrowe, dodatkowo moze sumowac dwa kanaly stereo do np subwoofera. to prawda ustawien jest masa! a takich rzeczy jak dynamiczny equalizer to nawet nie ogarniam, jedynie z equalizera to poprawilem baffle step oraz suba ktory w closed zejscia nie mial poczestowalem dawka nizszego basu. fajna funkcja co compare jednym guzikiem czyli po wprawadzeniu kuuupy zmian jednym klawiszem powracamy do poprzednich dzieki czemu latwo wychwycic zmiany.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.