Skocz do zawartości
IGNORED

CD Technics SL-PG590...

stecko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem nowym forumowiczem i mam takie pytanko:)

Sledze posty nt CD budzetowych i mam pare pytanek :) Posiadam rowniez takowego CD technics sl-pg590, chcialbym go zmienic na inny CD. technics ma slabo schodzacy bas i gra tak "pudelkowo" takie moje odczucie, fakt czyta wszystkie CD-r bez zajakniecia. Chcialbym zamienic na inny CD np cos z YAmahy (cdx- 393,396,490,590) moje pytanie czy te Yamah'y zagraja lepiej niz moj technics? czy jest sens zmiany? Czytalem rozne posty i kazdy chwali co ineego.... ciezko jednoznacznie wybrac ktory model low end jest najlepszy... myslalem tez o pioneer ale zwazywszy na koszta naprawy (laser ponoc drogi jak cholera) to odpada, wazne zeby laser byl tani bo kupujac uzywke trzeba z tym sie wiazac... Naprowadzcie mnie forumowicze czy warto zmienic na yamahe , jezeli tak to na jaki model - oczywiscie z tych tanich ...:) ew inny marka mnie interesuje : marantz czy lepszy od mojego trechnics... oczywiscie modele porownywalne cenowo do technics...

z gory dzieki za odpowiedzi

pozdrawiam

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

https://www.audiostereo.pl/topic/25513-cd-technics-sl-pg590/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to powinno choc troche pomoc..

przekopuj forum, jest tu masa informacji o cdkach budzetowych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam

jeżeli chcesz uzyskać lepsze brzmienie musisz kupić nieco wyższe modele - Yamaha CDX890 (na allegro ok. 250 zł) CDX 993 (pow. 600zł) lub np. Kenwood DP7090 (pow. 300zł). Nie będzie do nich problemów z laserem a klasa dźwięku już wyraźnie wyższa. Osobiście lubię Yamahę za przyjazne brzmienie ale jeżeli chcesz wymienić tani klocek na inny tani klocek to aż takiej różnicy w dźwięku nie usłyszysz !

Oczywiście - kwestia tylko tego czy chcesz mieć odtwarzacz 3-5 letni czy 20 letni. Osobiście dużych różnic w brzmieniu nie stwierdziłem a 993 i 890 znam dobrze i z czystym sumieniem mogę polecić.

ja to bym był za Harmanem 740tka, mialem na pare mieisacy od kumpla tego technicsa i było to totalne dno, jak piszesz pudełkowe granie, na Harmanie mam miekki nisko schodzacy bas, duzo ciepłej srednicy, i miłe dla ucha wysokie tony.

hmm a jak sie maja cd marantz? ponoc sa lepsze od yamahy? cd50,63... prawda to ?:) a jak harman radzi sobie z cd-r?

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

justats32

mowisz ze nie uslysze roznicy ? dlaczego? to dlaczego ludzie zmieniaja co chwile sprzet nawet taki budzetowy, jakas roznica musi byc, ja nie mam niestety porownania bo mam tylko tego technicsa ... a chcialbym go zmienic/ zamienic w tej cenie na innego cd oczywiscie lepszego:) z lepiej schodzacym basem i zeby czytal dobrze cd-r, laser byl tani:)

jak by wypadl marantz cd50 w porownaniu z moim technics sl-pg590 i yamaha 396,393? w sumie pieniadze te same a jakas zauwazalna roznica jest?

Wg mnie gra lepiej od CDX-396/496. CD-50 to inaczej Philips CD-830. Zajrzyj w ogłoszenia, chcę sprzedać swojego.

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Wiim Pro Plus | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

a jak sobie radzi z cd-r? i czy jest z pilotem:) i jak wypada z hd z dolnej polki w tym samym przedziale cenowym?

Jest pilot oryginalny do tego modelu, czyta wszystko łącznie z CD-RW. Mam też harmana HD7400 ale nie słuchałem go, może będzie ku temu okazja. Wiem tylko, że Harman ekspresowo czyta płyty.

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Wiim Pro Plus | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

• 1 miesiąc później...

590 to całkiem spoko kompakt mozna znacznie poprawic jego brzmienie prostym tuningiem...wymiana na Yamahę owszem ale tylko 880 ...ale co do reszty toru amplituner do sprzedazy jak nic ..kolumny zmienic na cos bardziej z sensem jak lubisz polskie kolumny to np hyperiony3 audio academy a jak za drogo to tonsile maestro130 z allegro.

hmmm to mnie zmartwiliscie...:/ wymieic amplituner wymienic kolumny... to bedzie troche kosztowalo a ja niestety nie mam kaski... chcialbym kupic cd 53 lub cd63 marantz a sprzedac mpjego technics, dobrze robie? a co do wzmacniacza i kolumn to musi narazie tak byc... i czy uslysze roznice na moim sprzecie hehe:) jak zmieie tylko ten CD na wlasnie marantz?

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.