Skocz do zawartości
IGNORED

Kończ Waść ,wstydu oszczędz.....

stefanB

Rekomendowane odpowiedzi

Harvi ---> wybacz ale jak wszyscy to wszyscy. Do tego jeszcze Bartek, Idod i kolejni... Więc albo chcesz wyciąć w pień wszystkich albo daruj sobie akcję bo kolejny relatywizm tylko pogłębi niejasności, podziały i wojny...

Dead_Dog

Tego się nigdy nie uniknie. To że ktoś coś sprzedaje wcale nie musi oznaczać że jest złe, ale tylko że są rzeczy jeszcze lepsze. Natomiast wpływ Forum na Allegro jest niestety widoczny.

Panowie ja tylko podaję przykłady kolegów z forum którzy robią coś odpłatnie, komercyjnie lub z zapału ale mogą zostać ocenieni jako "żerujący na forum". Nie mam ochoty toczyć z nimi wojny i być Świętą Inkwizycją. Nie czuje się uprawniony ....

Swoja droga żenada. Temat sponsorowany to chyba 150zł netto/mc. Wszyscy "komercyjni dłubacze" i ich dzieła mogliby sie w ten sposób reklamowac do woli. Koszt za tego typu reklamę jest naprawdę niewelki. Gorąco zachęcam.

hehe, tylko nie pomyślcie, ze napedzam klientów Lukarowi;)

W zakładce DIY bedzie mniej wpisów nie na temat i rozmów gdzie jaki wpis powinien sie znaleźć.

lancaster, 2 Kwi 2006, 18:59

Swego czasu myslalem zalozyc taki watek i namowic forumowiczow by sie zlozyli i wspolnie zalozyc watek sponsorowany w ktorym wspomoglibysmy tych naszych biednych konstruktorow.

Pomysl caly czas aktualny tylko checi brak. ;)

Pozdrawiam.

Widać, że to forum juz nie długo pociągnie.

Mamy chyba samych komercyjnych Diyowców na tym forum!?

Tylko dlaczego i komu przeszkadzają????

Bo po co jest ten wątek??

Komuś przeszkadzają !!

A widzę, że szanowne grono pedagogicznie nie wie na jakim świecie żyje i chce go zmienić

poprzez cenzure.

Do czego to prowadzi?

Każdy ma swój rozum, niech główka pracuje.

Czyta, składa literki do kupy? Nie potrafi dobrze zinterpretować?

Nie wydaje mi się.

Wszyscy znamy, wiemy kto się czym zajmuje na tym forum.

Jest coś takiego jak ignoruj, fajna sprawa. Jest tez cos takiego jak wolna wola.

Poza tym może oprócz komercyjnych DIYowców

mam też ukryte lobby potencjalnych przyszłych Diyowców komercyjnych, którzy nie

potrafią się przebić? ;-) Czy stoją za tym firmy?

Podsumowując, kiedyś na tym forum można było poczytać ciekawe wątki.

Teraz pojawiło się pełno ufoludków, którzy szukają tylko pretekstu do ataku, bo

to ich bawi, negacja, forum staje sie powoli polem do wyżywania się, szukania zaczepek

i coraz mnie ma wspólnego ze stereo.

Wątek beznadziejny

a potem jeden z drugim biegnie naprawiać czy tuningować sprzęt

u tych złych ludzi

Marduk, forum sie samo obroni... Co do komercyjnych jak ich nazwales "diyowcow"... Powiem to tak, gdybym to ja na forum poswieconym sprawom ktorymi zajmuje sie zawodowo, zaczal ludzikom "reklamowac" sie "odsluchami" to bym wylecial z takiego forum na zbity pysk, a i jeszcze stracilbym "twarz" u ludzi z mojej branzy...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Ale dlaczego tak jest ? Bo my ,, świadomi " na to pozwalamy . W szkoplandii taki ćwok miałby juz na karku urząd skarbowy i policję . A my co ? No przeciez nie zrobimy człowiekowi krzywdy . To świństwo .

A nie świństwo nie płacić podatków , robić kryptoreklamę za darmochę ?

No ale taka mentalność epoki pogierkowskiej - oszukiwać skarb państwa , zatrudniać na lewo, dorabiać na boku jak pracodawca nie widzi.

Ale to tylko nasza wina ... my ,, świadomi " na to pozwalamy .Wątek na forum tu nic nie zmieni .

Ja też nie podjąłem sie walczyć . Ustaliłem adres i kontak do kontroli skarbowej w urzędzie odpowiednim dla miejsca ,,działalności " jednego megakonstruktora i nie zdecydowałem się na więcej.

Łatwiej machnąć ręką i zapomnieć .

...there is no spoon...

Gość

(Konto usunięte)

Marduk

......Jest coś takiego jak ignoruj, fajna sprawa...

Całego świata zignorować nie można , bo trafisz do kaftana.

Z odstępstwami od szeroko pojetej normy , trzeba walczyć , no może za mocno powiedziane , ale przynajmniej ne można przechodzic obojętnie.

Nikt tu nie chce nikogo prześladować , ale dobrze by było , żeby różnej maści " diy-owcy" mieli np. przy nick-u zaznaczone , że są producentami/przedstawicielami/ciągną zysk z..... wtedy forum stało by się bardziej przejrzyste.

foxbat, 2 Kwi 2006, 20:54

Odsłuchy owszem ( umnie , w KAIM , u znajomych), kolumny robię czasem ( raczej sobie , innym niechętnie ), czasem opracuję zwrotkę , czasem ktoś dla mnie zmodyfikuje CD , innym razem ktoś z forum napisze na prywatną pocztę to podpowiem w miarę skromnej wiedzy itp.

ZA DARMO.

To hobby.

Skąd ci przyszedł do głowy pomysł ,że ja na tym zarabiam ?

...there is no spoon...

>jacch

bardzo dobry pomysl, zdecydowanie popieram. na pewno pomoze to nowym uczestnikom forum,ktorzy nie posiadaja takiego obeznania jak stali bywalcy. tutaj to jednak lukar musialby zabrac glos ...

foxbat, 2 Kwi 2006, 21:09

No ale co ? Zrobiłem kolumny dla magazyniera bo on robi tuning mojego Cambridge Audio CD3 . Jedyna kasa to rozliczenie za materiały , obudowy , kondensatory itp. Nikt tu nie zarabia . To szlachetne podejście do idei DIY :-).

No chyba ,że ty wiesz o czymś o czym ja nie wiem . Powiedz.

...there is no spoon...

>jacch - w "o mnie" w pierwszej linijce stosowna informacja o prowadzonej działalności o ofercie i mieście - łatwiej by było potrzebnego fachowca znaleźć - bo teraz to jak w stogu siana trudno się połapać kto jest kto.

foxbat, 2 Kwi 2006, 21:29

Nie... czasem cos sie razem zrobi , ktos wpadnie, zdjecia sie na forum wstawi . Ale ogólnie to dokładam, jak to hobby . Tylko własnie sobie uświadomiłem ,że jeśli ja zrobie dla magazyniera głosniki a on dla mnie zmodyfikuje CD to juz nie jest DIY ;p

...there is no spoon...

arturp, biorac kategorie ogolne to nie DIY, biorac kategorie tego forum to jest DIY ! :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>Marduk

taki wpis w "o mnie " - to darmowa reklama jak najbardziej wskazana - przynosi przecież same korzyści obu stronom - to po co kogokolwiek zmuszać do takiej darmowej super reklamy? przecież i telefon tam też powinien być i mail etc. - taka reklama to sam miód przecież dla umieszczającego te podstawowe informacje.

To bardzo wygodne, znalezc sobie taka nisze, nie byc oficjalnie firma, no przeca to statystycznie zacny forumowicz :) A i cos fajnego wrzuci, schemacik, to tu to tam :) Otoczy sie kilkoma klakierkami, jakas mante dla plebsu stuninguje za smieszne 1500zl... i byznes sie kreci.. aby do lata...

Nie rozumiem oburzenia forumowiczów, którzy ganią za reklamowanie swoich produktów na forum w sposób jawny, czy ukryty. Gdyby nie część tych osób to forum byłoby martwe już dawno.

Mamy swój rozum i nie musimy korzystać z ich usług. Mamy swój rozum i mówię Wam, że kierując się nim możemy czerpać garściami wiedzę, którą świadomie, lub nieświadomie przekazują poprzez to forum pozostałym.

Osobiście jestem w stanie nawet zapłacić nie za produkt, bo to jest tylko przedmiot, ale za wiedzę. Mało kto pisze na tym forum ile się dzięki niemu nauczył. Myslicie, że bez tych dłubaczy i składaczy z DIY byłoby tyle ciekawych inicjatyw na składanie różnych klonów itp...? Czy bez nich ktoś, kto kupował klocki w salonie dowiedziałby się co to tuning, a później niejednokrotnie zainteresowałby się samodzielnymi modyfikacjami?

Wydaje mi się, że byłoby trudno, a już na pewno ograniczony byłby dostęp do ich wiedzy.

Nie chcę demonizować niektórych osób, ale osobiście wcale się nie dziwię, że wiedzę, którą zdobywali przez lata bez dostępu do takiego jak to forum, z wykorzystaniem własnych środków - chcą wykorzystać do celów zarobkowych.

Kto nie dłubał samodzielnie i nie kombinował, ten nie wie ile trzeba wydać kasy i ile poświęcić czasu, żeby zdobyć jakieś praktyczne doświadczenie.

Jeśli sformalizujemy wszystko - to będziemy mieli tylko: tuning za pieniądze, porada za pieniądze.

Osoby, które dotychczas udzielały porad będą raczej milczeć, bo nie będzie im się chciało udzielać porad, które ktoś inny może wykorzystać i robić na tym interes.

Nie będę przynudzał, ale mam wrażenie, że jak to w Polsce - tym smutnym kraju - zawiść jest na porządku dziennym i to ona powoduje powstawanie takich wątków.

Już wiem, co miał na myśli mój kolega, który wyemigrował trochę lat wstecz z naszej ojczyzny mówiąc, że ma dość układów, zawistnych spojrzeń sąsiadów, gdy coś się uda i skrywanej radości gdy się noga podwinie.

Co nam przeszkadza działalność tych osób? Jak coś spartolą - nie bójmy się napisać, jak uda się jakiś produkt - nie bójmy pochwalić. Mieszkamy w kraju, gdzie nie tak łatwo przejść z garażu do fabryki, bo nasze państwo na to nie pozwala. To dlatego wielu młodych wybywa - niektórzy próbowali, ale zabiły ich na starcie podatki i ZUS, ltóre są bezwzględnie egzekwowane w przeciwieństwie do długów prywatnych wierzycieli.

Koniec

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.