Skocz do zawartości
IGNORED

Kończ Waść ,wstydu oszczędz.....

stefanB

Rekomendowane odpowiedzi

Jazz -> "Wszystkim robiacym cokolwiek (DIY), sprzedajacym cokolwiek zwiazanego z audio, lub chcacym opisac szerzezj swoj produkt, osobiscie zapraszam na forum. Zachowajmy godnosc, solidarnosc i uczciwosc. Zazdrosc, zawisc, donosicielstwo, etc - sa cechami definiujacymi prostaka."

Gdyby to napisał Lukar i do tego wyrazili chęc inni forumowicze to czemu nie ? :) Ja też podałem jedno rozwiązanie dla takich osób jak ja - narazie bez echa ...

Bartek1 ---> napisałem przykładowo i bez osobistych wycieczek. Przeprosiłem na końcu tych, których wziąłem na przykład zjawisk.

"Czy piszesz o mnie? Wydaje mi sie ze tak. Jeśli tak to powiem ci krótko, bałwan jest i nie wiesz nic jak to naprawdę wygląda i twój wpis jest po prostu śmieszny" - więc proszę nie obrażaj mnie. Podałem tylko przykłady nabijania "jeleni". Tylko dlaczego poczułeś się urażony?

Gipsy2 - odniosłem się tylko do tego co mówił arturp o rzekomym łamaniu przez MC waszej hmmm "ugody". w sprawy techniczne nie wnikam:) to znaczy się zacznę jak może przyjdzie nam ubić jakiś interes:)

Pozdrawiam wszystkich. Wychodzę z tego wątku - nie wnosi on nic nowego, a sam nie chcę dolewać oliwy do ognia. Powiem wam tylko tyle - nie wierzyłem, że tyle zalezy od kabelków - dzisiaj pożyczyłem porządny IC i to jest szok. Zajmę się więc słuchaniem. Mój sprzęt dostał kopa:P

Przyganiał kocioł garnkowi i to na własne rzyczenie!

Ja przynajmniej nawet w żartach nie muszę się prosić i prowokować a potem udawać niewiniatka cwaniaku :-)

>Jaro4444

Podałeś mnie jako przykład (ewidentnie) i zasugerowałeś pazerność i zdzierstwo na kablach i na Philipsach.

To ci przyblizyłem jak to zdzierstwo i pazerność wyglądaja, ano tak ze własciwie juz się tym nie zajmuję bo przynosiło zbyt mały dochód żeby sie tym zajmować, czyli było mało OPŁACALNE

Bartek ---> nie nieguję absolutnie Twoich umiejętności. Chciałem pokazać pewne zjawiska. Jeśli poczułeś się osobiście urażony to przeprosiłem wcześniej.

>Kurt Dupel

>Przyganiał kocioł garnkowi i to na własne rzyczenie!

Kolejny (ktory to juz ?) raz informuje : "zyczyc" piszemy bez r - niepismienny matole !

Chyba, ze chodzisz dopiero do Zerowki, to jestes nawet nad wiek rozwiniety ! :)

Seba78 -> żeby znaleść odpowiedź na to pytanie o łamanie ugody poprostu przeczytaj cały temat "kolumny od gipsy2" - sam tam znajdziesz odpowiedź ;). Pozdrawiam .

Atopsie, nie nazwe ciebie matolem, poniewaz byloby to w twoim przypadku nie tylko komplementem, ale tez pewna nobilitacja. Nie broniac nikogo, chce ci jednak przypomniec, ze wg ciebie ty nie wszedles, ale "weszles". Teraz pownienes wyjsc.

>Jaro4444

Osobiscie to mnie to nie dotkneło, ale jakie schematy chcesz pokazać? przecież to jakieś bzdury.

Sprzedaż tuningowanego CD Philipsa w cenie 1400-1500zł uważasz za zdzierstwo w momencie gdy CD kosztował 500zł, drugie 500zł zostało w niego włozone i 1,5-2 tyg ciężkiej pracy i do tego jest super efekt warty subiektywnie znacznie więcej pieniedzy. To jakie to jest zdzierstwo i o jakie schematy Ci chodzi bo nie rozumiem???

Abstrachuję juz kompletnie od umiejętnościo bo to inna sprawa.

Zresztą nie istotne juz, moze trochę źle Cię zrozumiałem. Ja w każdym razie ze swojej strony starałem się nigdy nie wspominac na forum o tym co sprzedaję, czyli głównie kablach, nawet jednym słowem czy wpisem i moge być zadowolony z tego ze mi sie to udało, bo forum t dla mnie prywatna spraw gdzie się z biznesami nie wchodzi, chyba ze w wątkach sponsorowanych.

MCGYverowi zwracałem nawet uwagę, ze takich rzeczy się nie robi bo prędzej czy później sie to obróci przeciwko niemu. Każdy sam sobie pracuje na swoją reputację, a moim zdaniem forum powinno być bardzo "prywatne" i niezależne i słuzyć do wymiany informacji. Jeśli juz cos produkuję i sprzedaję to przynajmniej nie poruszam tego tematu wogóle na forum, takie moje zdanie.

>lancaster

A gdzies ty tego papieza znalazl ?

Nie przypominam sobie zebym cokolwiek pisal o Papiezu !

Chyba, ze to taki infantylny zart z twojej strony, ze nie mam polskich znakow na klawiaturze ?! :)

Ha ha ha ha ! :)) Dawno sie tak nie usmialem ! :)))

>>Bartek1, 4 Kwi 2006, 17:38

Sorry, bedzie trochę offtopic:

Obiecałem sobie że nic już w tym wątku nie napiszę, jednak nie mogę sie powstrzymać.

Barwny opis wysokich kosztów materiałów i niewolniczej robocizny to czysta demagogia. Ciekaw jestem ile kabli wykonałeś zanim okazało się że jest to nieopłacalne (na szczęście nie dałeś się wrobić w więcej niż 4-5 Philipsów). Piszesz że koszty całkowite przy kablu to ok.300-350 pln, zatek czysty zysk to prawie500pln. Tylko że jeszcze ok. 40 h morderczej przcy, w które absolutnie nie wierzę. Toż to ok 10 cm kabla na godzinę (na Chińczyka się nie nadajesz). Zastanawia mnie też ile cyny używasz do jednego kabla. Musi być to spora ilość skoro przeaz 2-3 miesiące wykonasz (wg Twoich danych) nie więcej jak 10 kpl. kabli (zakładam że robisz też inne rzeczy np. śpisz) zużywając cyny za 350pln. Ale to wszystko nic. "Dobiły" mnie koszty opakowania przesyłki. Jeśli już też piszesz "koszt całkowity kabli" to nie wymieniaj nastepnie dodatkowych (cło itp). Zmiana kolejności wykonywania działań fałszuje wynik :-). Zorientowałeś się tez, że aby zwróciły sie koszty materiałów, trzeba gotowe wyroby sprzedać. Genialne, tylko że zdecydowana większość forumowiczów o tym wie od dawna. Jeśli chodzi o wspomniany debet na karcie, to istna żenada.

Na koniec mała nauczka: Jeśli z góry zakładasz że przeciwnik jest głupszy od Ciebie, to już przegrałeś...

Nie traktuj nas jak małe dzieci. Jeśli ktoś zgóry założy

PE, racja dopiero teraz spojrzałem pisał Mistrz Waldemar. Przecież MW, atoposowi i wielu innym mówimy zdecydowane: NIE:)

Całkowicie sie od nich odcinając. I słusznie:))

D L A J A S N O Ś C I o IP

adres pierwszy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - pokazuje aktualne panów IP ( ~ adres internetowy, ~ panów komputera)

adres drugi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

- w okienko proszę wpisać uzyskany powyżej IP ( te cyferki z kropkami) i dostaną Panowie szczegóły (jakieś tam) o tym skąd (z jakiego kompa) łaczycie się z siecią

Chciałbym by przy każdym wpisie po lewo tam obok "o mnie" i przy statystyce było IP (w takiej czy innej formie)

wyglądałoby to np. tak jak w tym wątku przy osobach "gość" np. (do-futuro.nandu.com.pl)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Public Enemy, 4 Kwi 2006, 18:43

>>lancaster

>

>A gdzies ty tego papieza znalazl ?

>Nie przypominam sobie zebym cokolwiek pisal o Papiezu !

>Chyba, ze to taki infantylny zart z twojej strony, ze nie mam polskich znakow na klawiaturze ?! :)

>Ha ha ha ha ! :)) Dawno sie tak nie usmialem ! :)))

Patrzcie państwo na Trolla kaligrafa ortografa.

Nawet argumenty te same od czasów 1go nick'a

>gallegro

Niestety wszystko to prawda. 10kompletów wmiesiacu...he he , średnio to było jeden, czasem dwa.

Większość zamówień zagranicznych było na min. 300$ i jak sie trafiało zapłacic clo i podatek od tej sumy to sobie dolicz. Czasem jak nie dałem radę poświęcić 8-10 godzin za dnia to robiłem parę kabli i tydzień, wiedzą ci co czekali nie raz bardzo długo. A co do cyny to tygielek do ściągania izolacji z drutów zżera jej bardzo duzo. Koszt przesyłki był zawsze wliczony w cenę kabli (10-15zł), plus dodatkowe koszty taśm, papierów i sznurków do pakowania...to wszystko trzeba przewidziec również. A debety an mojej karcie za materiały sa prawdziwe jaknajbardziej. Nikt nie musi w to wierzyc to juz każdego prywatna sprawa. byc moze moje kable są dość skomplikowane , ale nie umiem zrobić prostszych któe graja tak samo dobrze.

Pozdr

Podam ci przykład. Zrobienie samych tylko wyprowadzeń na końce pary kabli to docięcie 240 odcinków drutu (połowa 20cm a połowa 22cm) następnie obcynowanie kazdego z nich na obu końcach w tygielku z wrzacą cyną, która jednocześnieśnie ściąga z drutów emalie którą mają, następnie skręcanie z nich wiazek po 30 sztuk. To tylko na same wyprowadzenia (końcówki)

Bartek1 ---> teraz z humorem ;)

"ale nie umiem zrobić prostszych któe graja tak samo dobrze"

No to podciąga pod kryptoreklamę ;) Gdzie Zyzio i inni strażnicy moralności? :)

D L A J A S N O Ś C I o IP

adres pierwszy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - pokazuje aktualne panów IP ( ~ adres internetowy, ~ panów komputera)

adres drugi

Ukryta Zawartość

- w okienko proszę wpisać uzyskany powyżej IP ( te cyferki z kropkami) i dostaną Panowie szczegóły (jakieś tam) o tym skąd (z jakiego kompa) łaczycie się z siecią

Chciałbym by przy każdym wpisie po lewo tam obok "o mnie" i przy statystyce było IP (w takiej czy innej formie)

wyglądałoby to np. tak jak w tym wątku

Ukryta Zawartość

przy osobach "gość" np. (do-futuro.nandu.com.pl)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Jazz :-)

Powiedz Jazz, ale szczerze, przeciez zadna praca nie hanbi ! :)

Zanim doszedles do tej krysztalowej karawki, musiales sie przeciez imac roznych zawodow !

Ile lat byles wykidajla w tej spelunie, gdzie nauczyles sie tego : "won" i "teraz powinienes wyjsc" ?! :)

Moge Cie tylko pocieszyc, ze poznalem kiedys przypadkiem jedna byla prostytutke i tez nie mogla

sie pozbyc pewnych przyzwyczajen z dawnego miejsca pracy !

Uwazam, ze Twoja dawna posada BYLA dla Ciebie nobilitujaca i jej lekkomyslne porzucenie,

doprowadzilo Cie do degregolady i do tej zalosnej roli chwalidupa-pijaczka, z ktorej nie potrafisz

Sie otrzasnac ! Podejmij mocne postanowienie : "NIE bede wiecej pil !" i "Nie bede wiecej bajerowal

dzieciakow - samochodami !" Jesli to zrobisz, masz tu wielu przyjaciol i Wszyscy Ci pomozemy ! :)

Glowa do gory !:)

Pozdrawiam

Public Enemy, 4 Kwi 2006, 19:05

Ale ty też jesteś prostytutką, tylko tak żałosną że jej nawet nikt za darmo nie chce i musisz kombinować :)))

Ciekawe gdzie ty nabrałeś tych przyzwyczajeń :) :) :)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.