Skocz do zawartości
IGNORED

Kończ Waść ,wstydu oszczędz.....

stefanB

Rekomendowane odpowiedzi

co znaczy rozdrapuj stare rany?- gada jakiś dowolny nawiedzony facet o ekonomii,polityce ,o odwadze, o uczciwości, gani , poucza i tratata, a tak naprawdę to ciekaw jestem co by gadał tak z imienia i nazwiska .Bo samo krycie się za nickami to już, że tak powiem, łatwizna ale za dwoma- to choroba.

Harvi, 3 Kwi 2006, 14:16

>Lista potwierdzila, ze niektore osoby maja 2-3 nicki i w wiekszosci przypadkow sa to osoby

>czerpiace jakies tam korzysci finansowe.

Harvi ---> w zasadzie lista niewiele wyjaśniła :(

w moim pryzpadku dowiedziałem się jedynie że oprócz peperoniego na moim osiedlu mieskza jakaś audiofilka ;)

zdezintegrowany_3PO

> muls

"co znaczy rozdrapuj stare rany?" - to znaczy Lukar nie publikuj listy za np 2004rok

>a tak naprawdę to ciekaw jestem co by gadał tak z

>imienia i nazwiska

dokładnie tak - oprócz IP powinno być imię i nazwisko - to by ukróciło bajzel na forum

>muls

"Bo samo krycie się za nickami to już, że tak powiem, łatwizna ale za dwoma- to >choroba."

Nie koniecznie muls !

Niektorzy zostali do tego po prostu zmuszeni !

Jak pamietam atopos uzywal Pojedynczego nicka w swoim Jedynym watku :

"Co to Wszystko Znaczy" ! Dopiero gdy jego watek zostal w CALOSCI zniszczony,

a on sam - zbanowany, zaczal uzywac mozgu, dochodzac widocznie do wniosku,

ze sama dobra wola i przestrzeganie Regulaminu - na Tym Forum - NIE WYSTARCZA ! :)

Pozdrawiam

Dead_Dog, 3 Kwi 2006, 13:40

>Myślę że pozostaje tylko jedno wyjście

>foxbat, 2 Kwi 2006, 22:06

>>jedno na tym forum bym chcial :D By admin przy kazdym wpisie zaznaczal

>>adres IP wpisujacego, bez ostatniej cyferki bo to niefajnie cale, tyle mi starczy :)

I co to da? U mnie w domu wystarczy jeden klik żeby mi tepsa przyznała inne IP :) Poza tym są kafejki, kumple, komputer u dziewczyny.... chyba popadacie w jakąś paranoję. A jak ktoś bezkrytycznie przyjmuje entuzjastyczne opisy od osób których nie zna w semisponsorowanych wątkach i na ich podstawie ślepo kupi jakiś sprzęt, to już jego problem.

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

zdezintegrowany

nie rób sobie nadziei. nie mieszka u nas na osiedlu. to kumpela z pracy. przyjechała do mnie którejś soboty prosić o pomoc z felernym denonem, na temat którego wpisała posta z mojego kompa. sam jej to doradziłem.

później pokazałem jej wątek o "schizofrenicznych" nickach i dziewczyna się przestraszyła, że będę mial przez nią kłopoty. od tamtej pory się nie udziela, z resztą nie ma takiej potrzeby.

co do samej listy:

panowie, rozumiem, że wielu z Was to nie informatycy ale, proszę, pomyślcie sekundę...i popatrzcie na zawartość

ta lista pokazuje w ogromnej większości nazwy domen/podsieci do jakich użytkownik jest przyłączony. nic kompletnie to nie mówi o tym, że jeśli sa tam 2 lub więcej nicków to jest ta sama osoba. stwierdzenie takiego faktu jest możliwe ale nie takie proste i napewno nie na tej podstawie.

pozdro, peperoni.

y tam ta lista musi coś mówić,coś pokazywac oznaczać...pomyślmy może wszyscy razem.tak jak jeden mózg.trochę wysiłku, musimy przecież kogoś wskazac takie poczynania bez rezultatu, no co wy panowie.

>"*.neoplus.adsl.tpnet.pl | lenam, Misfit"

Jeśli tylko nie cierpię na niezdiagnozowaną schizofrenię (w Rosji sowieckiej była słynna "bezobjawowa"), to powyższy zapis wprowadza w błąd. Kolegę Misfita miło wspominam z naszych krakowskich spotkań odsłuchowych, ale do swego komputera usiąść bym mu nie pozwolił, zbyt intymna sprawa. No, chyba że bywa u mnie w domu pod moją niebecność. Muszę przesłuchać małzonkę... zaraz, co jest, do cholery!

zwolennik łagodności

Leszek> nie zawsze choroba to jest choroba psychiczna,ale coś w tym jest psychologicznego( pomijam aspekt marketingowy, ale nie wszyscy w końcu na tym forum i na tej liście sprzedają) jak rozdwojenie czegoś tam lub zwykłe tchórzostwo ,bo po co komu drugi nick jeśli pierwszy nie jest jakoś tam "spalony". Ciekawy jest sam problem, że niektórym przychodzą takie pomysły do głowy i nie widzą w tym nic wielkiego a niektórzy nawet przez chwile o tym nie pomyślą. Ale to jak w życiu-jeden chłop wali żone w ........i nie widzi nic w tym niestosownego a inny wręcz przeciwnie. No może to nie jest choroba, może to taka kultura jak choroba.

pewnie, ze zartuje.

Tak naprawde lista nie daje zadnej gwarancji, ze nicki z jednej linijki to ta sama osoba. JEdnak jesli podejrzewalem ze jakas osoba ma 2 -3 nicki i znalazla si en aliscie w jednej linijce to utweirdza mneri to iz maielm racje

> Misfit - da to tyle że sami ze sobą nie będą niektórzy dyskutować;)

i jeszcze jedno - jak zmienisz IP to ta zamiana będzie widoczna - jak IP będzie się zmieniało co minutę to wiadomo ktoś jedzie na kilku kontach i coś kombinuje

co do kafejek, kumpli itp. - nikt nie będzie ganiał w te i wewte by zamieścici kilka wiarygodnych wpisów - bo to się nie opłaci czasowo.

w tym samym czasie i przy zachowaniu "stałego" IP dla danej postaci - nie będzie mozna robić gnoju na forum.

>>saczek

*.aster.pl mówi tylko, że te osoby mają modem kablowy w sieci aster i korzystają z usług tej zacnej firmy, podobnie jak kilkanaście tysięcy innych ludzi!!! TO NIE MÓWI NAWET O TYM ŻE TO Z TEGO SAMEGO KOMPUTERA ANI NAWET ŻE Z TEGO SAMEGO MIASTA!!!

wiesz ile jest komputerów w domenie *.ssmb.com - ? prawdopodobnie kilkaset tysięcy....

janek - to chyba odwrotnie - jest to lista numerów IP do tkórych przypożadkowanych jest więcej ników. Więc jakby z twojego kompa ktoś korzystał i się zalogował wtedy byś figurował na niej. A to, że twój nick może pisać z różnych IP - nie ma to znaczenia dla tej listy.

Nie mogę się doczekac kiedy wyjdę z pracy i sobie puszczę coś do słuchania. Stosu nie ma, żadnych czarownic chyba nie spalą tu dzisiaj;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.