Skocz do zawartości
IGNORED

Kończ Waść ,wstydu oszczędz.....

stefanB

Rekomendowane odpowiedzi

właśnie o to chodzi. Każde rozwiązanie będzie dla jednych absurdalne (choćby IP) a drudzy to nawet na te 5 zł pewnie by i poszli. Trzeba kompromis. Ja jestem Za IP. Nikogo to chyba specjalnie nie skrzywdzi : )

Tez tak uważam.

zauważyłem, nie tylko tu, że wzrost anonimowości powoduje wzrost chamstwa i gąbczenie mózgu w postępie geometrycznym.

gdy zaczynamy być rozpoznawalni, zaczynamy ważyć słowa i dyskusja staje się bardziej merytoryczna i esencjonalna. niezależnie od tematu - audio, samochody, panienki, polityka....

>>Cervantes, 3 Kwi 2006, 16:39

>Wiadomo że MG jest sprzedawcą swych wyrobów. Ale chce pozostać MG-erem gdyż izba skarbowa czai się

>wszędzie : (

wybacz, ale to nie jest mój problem. nie oceniam go i nie krytykuję ale także i nie pochwalam. nie jestem ani policjantem ani urzednikiem skarbówki.

Lukarze. Mam takie prośbę. Jak wejdę np w zakładkę "STEREO" i następnie w jakiś wątek i przeglądam kolejno np 20 stron. I tu się pojawia problem, bo gdy chcę wejść zonowu w stereo to klikam np na Analog i znowu na STEREO, gdyż stereo jest nieaktywne, gdy jestem właśnie na stereo. Gdyby będąc w jakimś wątku na stereo możnaby przejść wprost do stereo, (albo analogicznie we wszystkich zakładkach) Byłoby bardzo miło. : )

Z "interesami" na forum nie należy walczyć - tylko te "interesy" cywilizować

może nowa zakładka "handel" zamiast teraźniejszych "ogłoszenia"

przecież nasi "zaopatrzeniowcy" nie mają poza "DIY" godnego dla siebie miejsca - gdzie do cholery mają się wpisywać? na bocznicy?

nawet ja miałbym coś do opchnięcia - założyłbym na zakładce "Handel" wątek z opisem sprzętu i linkiem do zdjęć, możnaby sie wpisywać krytykować etc.

A jak opchnąłbym sprzęt to dokonałbym symbolicznej wpłaty na rzecz forum (do dyskusji forma etc). Nabywca by napisał opinię czy go nie orżnąłem haniebnie itd. Zaufanie by mi rosło i sprzedaż, kasa dla Admina za miejsce na serwerze by płynęła.

Po co ma zarabiać Allegro a nie Lukar???

ale do tego typu działań - musi być choć IP przy wpisie.

Facet pewnie porządny, mądry. Ale pamiętaj, że jesli zaczniemy doginać wszystko do wyjątków to jest to najprostsza droga do anarchii - hulaj dusza, piekła niet...

To nie jest dobre rozwiązanie.

Ok, Panowie i Panie. Kończę pisanie z *.ssmb.com bo spadam z pracy do domu.

Odezwę się później, z *.atman.pl.... ;)))))) i to będę ja, peperoni a nie moja głęboko skrywana schiza... ;))))

pozdrawiam,

peperoni

Nie muszę kupować od firmy i jak ktos jej nie zakłada a sprzedaje to, jest mi to obojętne, a nawet pochwalam (ratuje gospodarkę), ale trzeba mieć trochę kultury i moralności której niestety pieniądze często pozbawiają. Może zatem zamiast banować, i robić krucjaty założymu fundusz na rozwój kultury u ludzi niespecjalnie w nią opływających. Skoro i tak wszyscy dopłacamy do np operowego biletu po ponad 100 zł za sztukę to czemy by nie dopłacić jeszcze 30 zł i wysłać gagatka na Spektakl. może to pomoże ???

hihi. co za watek :)

well .. faktycznie mamy tu "grupe_wzajemnego_wsparcia" i dyskusja z nimi przypomina kopanie ziemniakow golymi rekami przy minus 30 w ziemi. ba, pomijam kwitnacy "handelek" i tu trzeba zrozumiec, w trakcie polemiki na forum nie moze sie okazac, ze ktos z "nich" nie ma racji, albo gada bzdety. jak by to wygladalo? mozna smialo zalozyc, ze jesli wdasz sie w dyskusje o wyzszosci sznurka konopnego nad kablem moczonym w swieconej wodzie, wymiana zdan skonczy sie dosc przykro.

i tu apeluje! zrozummy ich sytuacje! nie probuje nawet wyobrazic sobie jaka walke tocza kazdego dnia. to czy kupia kaszanke na kolacje zalezy od tego czy uda im sie pozyskac klienta, ktory powierzy im swego cd playera do tunigu. czy kolejny przetwornik d/a, z plyty pazdzierzowej i gipsu znajdzie swojego nabywce? czy marysia zje dzisiaj zupke? zwracam sie z prozba o tolerancje i milosierdzie! skoro sa ludzie chcacy wydac kase na zmiane zwotnicy w kolumnach i tacy co taka usluge oferuja, to pozwolmy im na to. niech sie odnajada :) niech te forum ich polaczy, zapewniajac lepszy los dla jednych i poczucie uczestnictwa w misterium dla drugich. niechaj cewka sterownika z kolejki piko wytycza dzis gorne pasmo glosnika niskotonowego :))

:)))))) ja tez was kocham :D

ps. tak powaznie.. wiadomo nie pisze tu o normalnych sprawach i nie chce obrazic ludzi z diy. zreszta wiecie o co mi biega i do jakis ludzi "pije".

Czytając wpisy mam sam delikatne rozdwojenie jaźni...

1. Jako nowicjusz na forum dałem się nabrać osobie w tym czasie szanowanej na forum (a tak naprawdę możnaby go spokojnie nazwać naciągaczem) i meczę się z ta "sprawą" od stycznia 2005... i patrząc przez pryzmat tego wydarzenia chciałbym aby forum było wolne od "handlarzy" aby było bardziej idealne... aby nie było kółek wzajemnego interesu!!!

2. Jako liberał myślę, że wolnośc powinna istnieć i gdyby TE osoby postepowałyby bardziej etycznie byłyby nieocenionym źródłem informacji dla pozostałych forumowiczów..., bo wiedzę często mają wyższą niż średnia forumowa. Niestety obiektywizm pewnych wypowiedzi jest dyskusyjny...

POZOSTAJE UFAĆ WŁASNYM USZOM (tego się tu nauczyłem) I DO PEWNYCH SPRAW PODCHODZIĆ Z DYSTANSEM .

muls, 3 Kwi 2006, 14:33

>Leszek> nie zawsze choroba to jest choroba psychiczna,ale coś w tym jest psychologicznego( pomijam

>aspekt marketingowy, ale nie wszyscy w końcu na tym forum i na tej liście sprzedają) jak rozdwojenie

>czegoś tam lub zwykłe tchórzostwo ,bo po co komu drugi nick<

Na przykład po tożeby jechac na takich tępych mułków kiedy jakiś uzytkownik zabierze nicka (na forach nierejestrowanych bardzo czeste). Albo kiedy lukar zbanuje. Albo żeby nie pisac o dupie maryni z nicka który chce się dowiedzieć o sprawch audio...

Ale najbardziej po to żeby mułki wysilały umysły - z kim tez tym razem rozmawiają i kto na nich jedzie :))) Bardzo zabawne. A najzabawniejsze sa adresy współdzielone - z całym osiedlem albo swiatem :))) To jest dopiero jazda. No i dynamiczne IP - też ciekawe jest. Z tym ze najciekawsze są kafejki internetowe, firmy informatyczne - zwłaszcza kiedy się w nich pracuje.

Jeden znajomy opowiadał mi admini blokowali mu kolejne IP w komputerach. A siedział w pokoju gdzie miał ich dwadzieścia :)))

No i jak tam mułek twój wysiłek umysłowy? :)))

Qubric, 3 Kwi 2006, 19:00

>Jeden znajomy opowiadał mi admini blokowali mu kolejne IP w komputerach. A siedział w pokoju gdzie

>miał ich dwadzieścia :)))

Ale masz maczo kolege :D Pewnie to byly IP sieci prywatnych klasy C ;)

Ja tam nie wiem co wy chcecie uzyskac poprzez dodanie nick+IP wpisach, dla mnie to chodzi tylko o jakies przyblizenie geograficzne skad dany kolo pisze :D No i latwiej klona wylapac ;) Ciekawe ze McGyver jeszcze sie nie wypowiedzial w sprawie graftonMcGyver.... :P

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

A ja dodam że Qubric ma tak smieżnie prosty login do chasła że nawet jakis tam mulls może się go domyśleć i pisac z jego konta :)))

Nawiasem mówiąc chodzi mi po głowie zrobienie "nicka publicznego" W ten sposób każdy będzie mógł napisać z niego co bedzie chciał.

Podam hasło i już :)))

Pasi???

foxbat, 3 Kwi 2006, 19:08

Eeeee - jakiej klasy???

:)))

To była pewna znana firma komputeryzująca inną bardzo znaną firmę, w której wszyscy kiedyś będziecie ;)

Qubric, w sumie ciekawy pomysl :D Tylko mysle ze po upublicznieniu, nick dostalby bana :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Qubric, jesli ta firma jest na P, a ta druga co to wszyscy w niej beda na Z, to ja nie mam najlepszego zdania na temat P :D

Qubric, no jeszcze ktos by Ci zszargal reputacje bedac milym pod nickiem Qubric :D

foxbat, 3 Kwi 2006, 19:13

Tak. To te dwie wielkie firmy :)

W dodatku nie korzystają z jednej sieci, podsieci czy co tam jest w tym necie, bo ich oddziały i podwykonawcy znajduja się / znajdowali w wielu różnych miejscach. Żeby jeszcze było śmieszniej to z jednego kompa i biurka w firmie korzystało kilka osób, które czasem widziały się raz na tydzień, a czasem wcale. Tak pracują wdrożeniowcy :)))

ubric, 3 Kwi 2006, 19:16

>foxbat, 3 Kwi 2006, 19:13

>

>Tak. To te dwie wielkie firmy :)

>

>W dodatku nie korzystają z jednej sieci, podsieci czy co tam jest w tym necie, bo ich oddziały i

>podwykonawcy znajduja się / znajdowali w wielu różnych miejscach. Żeby jeszcze było śmieszniej to z

>jednego kompa i biurka w firmie korzystało kilka osób, które czasem widziały się raz na tydzień, a

>czasem wcale. Tak pracują wdrożeniowcy :)))

Czy to mialo mnie rzucic na kolana? :D

sprawa nierozwiązywalna, bo jak w życiu są naganiacze i naciągacze, trzeba mieć oczy wkoło d.

jak nie jeden użytkownik o wielu nickach i IP to kilku w zmowie :))

Forum to samo życie, nie ma co się napinać.

Jak ktoś chce coś sprzedać lub relkamować to wiadomo, że powinien odpalić % włascicielowi strony

IMHO jakiś tam kompromis to więcej tematów sponsorowanych :) i moderatorzy

jak ktoś trafnie zaproponował jak jest "zgłoś nie na temat" to i powinno być "zgłoś jako rekalma/marketing"

foxbat, 3 Kwi 2006, 19:14

>Qubric, no jeszcze ktos by Ci zszargal reputacje bedac milym pod nickiem Qubric :D

Wiesz, mnie się zdaje że moje hasło ktoś już odgadł... Mam takie wrażenie bo nierozpoznaję niektórych swoich wpisów.

Zaraz wpadnie mulls i wpisze że to znany mu objaw schizofrenii - ciekawe skąd on tak dobrze zna te objawy. Zawsze mnie to ciekawi ilu tu jest psychiatrów amatorów :))) Pewnie z doswiadczeń pobytu na oddziale zamknietym ;)

foxbat, 3 Kwi 2006, 19:17

>Czy to mialo mnie rzucic na kolana? :D

Miałem nadzieję że już lezysz :)

Wyobraź sobie zdziwienie ludzi którzy siadali do swojego kompa i nie mogli się dostać na ulubione forum bo im jego admin IP zablokował :)

Mnie to śmieszy - a ciebie?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.