Skocz do zawartości
IGNORED

AVANTGARDE ACOUSTIC prezentacja

adamhiend

Rekomendowane odpowiedzi

dziś 02.04 zupełnie przypadkiem w hotelu "Secesja" w Krakowie, byłem na odsłuchu i prezentacji głośników i sprzetu AVANTGARDE ACOUSTIC i ACCUPHASE, ktore przedstawił nowy przedstawiciel na Polske p.Robert z firmy NAUTILIUS z Krakowa cdn...

https://www.audiostereo.pl/topic/25564-avantgarde-acoustic-prezentacja/

A były może monitory aktywne SOLO ?

Może wreszcie będzie można ich posłuchac w Polsce bo wcześniej były niedostepne .

Wiadomo jakie modele będa w polsce do odsłuchu ? i gdzie będzie mozna ich posłuchać ?

Jestem bardzo ciekaw .

jcm>>

były też zapewne solo 2drożny aktywny system 30cm bas i współosiowo umieszczone gwizdki, przedstawione jako najnowsze dziecko Avantgarde, ale niestety nie otrzmaliśmy żadnej informacji technicznej dotyczacej sprzetu Avantgarde(skandal!!) a w natloku informacji jaka otrzymałem nieszło wszystkiego spamietac, wiec po kolei: odsłuch i prezentacja odbyły sie w podziemiach hotelu (i bardzo dobrze wszystkie komorki były uziemione) w sali około 100m2, niezbyt dobrze przygotowanej do prezentacji audiofilskich ale dzieki licznie przybylym milosnikom dobrego sprzetu (robili za wytłumienie), mozna bylo wytrzymać, stoly uginały się pod prawie pełna ofertą sprzętu Accuphase, naszczescie obok stał szwedzki stól rowniez bogato zastawiony (ja dziś troche zaspałem i dopiero po 11ej wybrałem sie bez sniadania na giełdę sprzetu RTV, gdzie byłem umówiony z pewnym "sovietem" w sprawie 300B i tam od kolegów dowiedziałem sie o tej prezentacji i dzieki bogatej ofercie stolu szwedzkiego dozyłem w dobrej kondycji do konca kolo 17ej) cdn...

co mozna jeszcze dodać, wino podawali tylko białe połslodkie, a nie moje ulubione czerwone wytrawne, natomiast herbat bylo ze 6 gatunków (przetestowałem tylko jeden), kawy rowniez bylo dowoli i smietanki i cukru bez ograniczeń (nie slodzę i wypiłem tylko 1 filizankę kawy), natomiast sam odsłuch odbywal sie wyłącznie na sprzecie Avantgarde (z wyjatkiem CD Accuphase DP57, wszyscy sie zastanawiali dlaczego ten model, najniższej kondycji) wzmacniacze to podobno w czystej klasie A (50W) monobloki Avantgarde jak i również przedwzmacniacz z bardzo oryginalnymi gałkami w górnej pokrywie, ktore wystawały troche krawedzią i w ten sposób mozna bylo dokonać regulacji w ilości szt. 2, na moje pytanie czy to jest volumen i balans, otrzymalem odpowiedż, że wstępne wzmocnienie i wzmocnienie właściwe, jak juz wspominałem znalazłem sie tam przypadkiem i bez aparatu fotograficznego, tak że dzisiaj nie bedzie zadnej dokumentacji, ale umowilem się z ludźmi z Nautilusa, że jutro przeslą mi pełny service fotograficzny, więc jutro może uda mi sie coś wkleić cdn...

Kurcze, zapowiedziano jakąś powtórkę?

Może w Nautilusie już bez Szwecji przynamniej...

A jak pytałem w sklepie trzy tygodnie temu czy będzie publiczny odsłuch to nikt nic nie wiedział.

A jak sam sprzęt?

cały sprzet wzmacniajacy byl podłączony do "elektrowni" Accuphase 1210 dającą prad o mocy 1200VA ,230V na moje pytanie co to jest, człowiek od Nautilusa przezwał to kondycjonerem, niewtajemniczonym wyjasniam, że to jest konstrukcja dajaca czysty bez zniekształceń prad do zasilania komponentów audio, ma sprytny przełacznik, który pokazuje zniekształcenia sieci na wejściu urządzenia lub na wyjściu, na wejsciu to z reguły kolo 10% natomiast na wyjsciu zawsze koło 0.1% (oczywiscie do maksymalnej mocy urządzenia), nie wdajac sie w zawilości konstrukcyjne wyjasniam, że to ustrojswo działa na "sztukowaniu" wierzchołka obcietej sinusoidy 50Hz sieci 230V, zniekształcenia powodują wręcz obciecie tej sinusoidy i jej regeneracja, znów przywraca czystość sinusoidy, czyli brak zniekształceń

cynamon>> nic niewiem o nastepnych powtórkach podobno dziś była jeszcze demonstracj o 18-ej

halo!! czy ktos tam jeszcze był? prosze o wrazenia, cdn...

trochę zdjęc sprzetu i wrażeń z odsłuchu Avantgarde Acoustic z zeszłorocznego Audio Schow jest tutaj :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

do tej pory nic nie otrzymałem, dzwoniłem przed chwilą do Nautilusa, jak to u nas bywa nikt nie wiedział kto miał mi wysłać te fotki, ja osobiście znam tylko pana Roberta, a jego akurat niema, ale obiecali się skontaktowac tak szybko jak to będzie możliwe, przy okazji wyjaśniło się, że pomyliłem CD jakie grało nie było to DP-57 jak napisałem, lecz DP-67, zawsze to już 16.5kg żywej wagi, ale nie jest to topowy model, na moje pytanie dlaczego nie przedstawili topowego modelu, odpowiedzieli, że taki otrzymali od dystrybutora na europę, wogule rozpacz ogarnia,że na tak interesujacym pokazie byli zupełnie przypadkowi ludzie, proszę sobie wyobrazić, że w niedzielę było dosyc dużo ludzi, (w przeciwieństwie do soboty) ale już po pierwszej przerwie wybyło gdzieś 50% publiczności, po następnej przerwie nastepna połowa i tak do końca dotrwała garstka audiofilii, każda zmiana głośników była poprzedzona przerwą, można było odprężyć się, napić kawy lub herbaty, wymienic uwagi, jak łatwo zauważyć przy dwu przerwach odsłuch był aż na trzech różnych parach kolumn...cdn

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.