Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz cd63 orginał czy ruszany?

golos

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem posiadaczem od dzisiaj Marantza cd63 i ma pytanie do znawców. Chciałem pogrzebać przy nim trochę, zdjąłem obudowę i... patrzę kondensatory Elna Cerafine, Silmic i trochę zwykłych kondów Elny. Czy może ktoś potwierdzić, że w tym modelu od nowości były te kondy czy też ktoś to już wymienił? Podobno nawet w Marantzach kondy były budżetowe więc skąd Cerafine i Silmic? A może były od nowości, bo oprócz tych kondów nic innego tam nie zauważyłem co by wskazywało, że ktoś coś robił. Op-ampy siedzą te co były. Jak będę miał więcej czasu to zajrzę pod płytę to pewnie będzie widać czy było grzebane ale może ktoś mi to od ręki powie.

Jeśli też ktoś już tuningował ten model też mógłby napisać parę słów.

Odtwarzacz miał mieć problemy z cd-r ale właściwie na początku miał ze wszystkim. Rozebrałem mechanizm, sprężone powietrze na laser, złożyłem i w zasadzie działa bez zarzutu.

https://www.audiostereo.pl/topic/25587-marantz-cd63-orgina%C5%82-czy-ruszany/

W zasilaniu 2szt Silmic 470uF/35V. Przy opampach 4szt chyba 100uF Cerafine. Na samym wyjściu 4szt 220uF16V cerafine. To wszystko, reszta zwykłe brązowe Elny. Tak było w oryginale. Dużo pisałem (inni również) o upgradach tego modelu, odpal wyszukiwarkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.