Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-Fi i Muzyka - terminowo

mario

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli już to poniedziałek, bo ja narazie przeczytałem wstępniak i felieton na ostatniej stronie. Ale nie mam specjalnie ochoty na recenzowanie numeru, bo robią się z tego głupie dyskusje.

Pzdr.

Ja jeszcze nie zdążyłem (kupić, przeczytać). Ale trochę przykre, że w pisemku k którym w tytule nie ma słowa o KD przemyca się od czasu do czasu teksty takowegoż dotyczące. Wolałbym więcej tekstów o gramofonach ;-)

Przed podróżą chciałem kupić coś o audio, HFiM było zaklejone banderolą, dlatego w końcu kupiłem AUDIO VIDEO. Nad banderolą przeczytałem coś o płycie testowej w następnym HFiM. Tak więc kupię egzemplarz dopiero za miesiąc.

Kupiłem. Czytałem. Ogólnie troszczkę nudnawo, zwłaszcza w porównaniu z Audio-Video, które chyba nie tylko moim zdaniem znacznie podniosło poprzeczkę ostatnimi miesiącami. Z ciekawością zabrałem się do lektury testu monitorów, która niestety ulotniła się po przeczytaniu pierwszego tekstu. Nadredaktor najwyraźniej postanowił, że jego recenzje mają służyć nie tyle opisowi sprzętu i brzmienia, ile kreowaniu się na luzaka i "śmiesznego faceta". Gdyby odsiać te wszystkie kalambury, odgrzewane dowcipy i dygresje, zostałoby może kilka linijek treści. Trochę szkoda, bo cały czas leżą u mnie numery archiwalne śp. "Studia", gdzie Stryjecki pisywał naprawdę dobre i fachowe recenzje. Czyli jednak można...

Szata graficzna "HFiM" zaczyna powoli dryfować w stronę "Audio". Coraz więcej tu pstrokacizny i nie zawsze wiadomo, na czym wzrok zatrzymać. Relacja z IFA w postaci obrazków do pooglądania to dość dziwny pomysł jak na pismo, które ma przede wszystkim pisać o dźwieku. Może warto było jednak przytoczyć wrażenia z odsłuchu chociaż dwóch czy trzech systemów, które wyróżniały się na wystawie? Widać J. Kłos przyjął metodę japońskich turystów, którzy mkną przez Luwr niczym huragan cykając po drodze tysiące zdjeć.

Trochę deprymuje fakt, że lekturę pisma można w zasadzie zakończyć w połowie numeru. Od 75 strony zaczynaja się już stałe rubryki, typu "Oceny", "Listy", "Ogłoszenia", całostronicowe reklamy itd. Osobiście czuję pewien niedosyt. Zwłaszcza, że Audio-Video zwiększyło w tym czasie objętośc, a co za tym idzie ilośc testów i opisów.

Na razie czekam z niecierpliwością na "Magazyn Hi-Fi". A nuż widelec będzie to strzał w dziesiątkę?

Przejrzałem niespiesznie październikowe Hi-Fi i M.

Podobało mi się jedynie, że już 30 września było w sprzedaży i ładna okładka. Pozostałe wrażenia - mniej więcej jak guttena. Oceniłem proporcje ciekawej zawartości do tabelek i reklam, by stwierdzić, że nie warto.

Za to dwa razy brałem do reki "strażacki" nr S&V o polskim sprzecie, ale ta popieprzona szata graficzna i porozpieprzane opisy tylko wytrąciły mnie z równowagi. sami sobie winni - przerost formy, eeech....

Już po wstępie na stronie internetowej wiedziałem, że AV nie powinno zawieść. I patrzta, co wyczytałem ze wstępniaka: (ciekawe, czy Wy też o tym myślicie i tak odbieracie, jak ja, hihihi... ; ):

"Począwszy od tego n-ru zwiększamy objętość o 16 stron (!!!). Dzięki temu, znajdzie się w AV miejsce na więcej testów i interesujących artykułów. Mam nadzieję, że wybaczycie nam wzrost ceny o symboliczne 90 groszy" Podpisał red.nacz.Filip Kulpa.

I jak tu nie kochać AV ?

Nie dość, że szybko robią co do nich należy, tryskają pomysłami, a nie grzęzną w okowach marazmu i - sorry- nudnych dla mnie konkursach to taka niespodzianka. Co prawda Hi-Fi Im wpadło wreszcie na pomysł płyty testowej, ale jak dla mnie to musztarda po obiedzie - mam już kilka i to mi wystarczy.

Ja tam nie mam ŻADNYCH wątpliwości, kto w Polsce przewodzi innym pismom audio. Nie twierdzę, że doskonałe, ale się nie puszą, a dają pismo na czas (3 dni poślizgu to pryszcz), odwalają równo i sumiennie kawał dobrej roboty, dbając, by było ciekawie. Są słowni i wiem, co będzie w AV za m-c.

Mówta, co chceta, ja swoje wiem.

Brawo F. K. !

Pozdrawiam !

O kurcze, a ja jakiś czas temu odpuściłem sobie AV i od tamtej pory nawet nie sprawdziłem... HFiM - podobne odczucia jak koledzy powyżej. Kupiłem 30 tak z przyzwyczajenia (miłe zaskoczenie było w Empiku, zaszedłem "tak sobie" a tu nowe HFiM na półce). Dziś biegnę po AV.

No i oczywiście cały czas czekam na "Magazyn Hi-Fi", tym razem już bez mojego znajomego o ile wiem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.