Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - propozycje, uwagi, pomysły

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

>Ciekawe co dalej.

Moze ktos nareszcie wezmie za morde natarczywych byznesmenow forumowych...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>>lolo, 23 Sie 2006, 11:15

Aha czyli trzeba doprecyzować... No to nieźle, czyli to tylko taki pic na wodę? To zapytam się inaczej... Czy regulamin (a właściwie jego niedoprecyzowanie) precyzuje po ilu żółtych jest czerwona? Czy to kolejny chwyt reklamowy?

A tak nadmieniając... Śmieszny jest któryśtam pkt regulaminu mówiący o ZAKAZIE posiadania kilku kont. Śmieszny bo przecież wiadomo że niektórzy mają kilka kont i ich używają. Więc co... kolejny chwyt?

>Panowie M...

Uuuuuuu ! Kochani !

Zlekcewazyliscie Inteligenta, kturen wraz z chlopem malorolnym i robotniko-chlopem,

stanowio - ZDROWO SILE Tego Forum !

Zdaje sie, ze nie ma juz innej Alternatywy (nr.4), i trzeba Was (WEZYKIEM ! :) trochu - POGONIC

po sciernisku, zeby Wam Pulkule Muzgowe nieco - DOTLENIC !

Piterkorea z zespolem ATB (odmiana Downa) - zaktywizuje - maruderow !

Ustawiac sie czfurkami przy wyjsciu z Serwerowni !

jedno z forum... i niektóre z pkt regulaminu (wyrywkowo)

#Reklamowanie swoich własnych komercyjnych usług obojętnie w jakiej formie jest zabronione.

# Wszelkie spory nie związane bezpośrednio z toczoną dyskusją należy rozwiązywać tylko i wyłącznie przez system Prywatnych Wiadomości.

#Moderator posiada możliwość usuwania wiadomości lub przenoszenia do działu Początkujący lub na Wesoło jeżeli stwierdzi, że dana wiadomość obniża ogólny poziom forum lub została napisana w sposób niezrozumiały (popełnienie licznych błędów ortograficznych, użycie slangu młodzieżowego).

#Podczas pisania wiadomości nie jest dozwolone:

-pisanie postów niezwiązanych z tematem np. głupie pytania, docinki i uśmieszki

-notoryczne zakładanie nowych tematów oraz zakładanie tematów w niewłaściwym dziale forum

-prześladowanie, obrażanie, i używanie niecenzuralnych słów względem innych użytkowników forum np. za ortografie, lub brak wiedzy fachowej (uwagi tylko na PW)

-popełnianie zbyt dużej ilości błędów ortograficznych

Konsekwencją nieprzestrzegania zasad zawartych w regulaminie jest:

1. Wysłanie ostrzeżenia (żółta kartka) oraz przypomnienie zasad regulaminowych. Każde ostrzeżenie zabiera określoną ilość punktów z konta oraz redukuje liczbę wiadomości. Po kilku ostrzeżeniach może nastąpić zablokowanie konta.

2. Zablokowanie konta czyli utrata zdobytych wiadomości oraz punktów

>> 3. Zablokowanie możliwości ponownej rejestracji poprzez zablokowanie adresu e-mail> 4. Zablokowanie możliwości przeglądania forum poprzez dodanie do czarnej listy numeru IP użytkownika

Po pierwsze to ja tu tylko sprzątam ;-)

A tak na serio to jeśli chodzi o pkt. 13 to wydaje mi się że sporo zależy od interpretacji jaką przyjmą moderatorzy. Nie sądzę aby ktoś się nadgorliwie czepiał. Co innego jak zaczną się bluzgi i wzajemne obrażanie.

Co do kont "mnogich" to będą bany, ale w ostateczności. Tego punktu nie było przedtem (choć to standard w necie) więc trudno z marszu go egzekwować. Jest regulamin, jest jasne że nie wolno korzystać z kilku kont więc każdy kto ma kilka kont powinien ograniczyć się tylko do jednego bez interwencji moderatorów. Natomiast jeśli nie zrobi tego to musi się liczyć z tym że zostaną zablokowane wszystkie jego konta. Tylko po co to komu?

Dzięki saczek. Całkiem rozsądny tekst.

Qubric podobno napisał multum instrukcji i regulaminów w swoim życiu. Może on by to spróbował sformułować i poddał pod dyskusję jak propozycję forumowiczów? ;-)

Swieeeeeze, gorace niki !!! Swieeeeeze gorace niki !!!!

Kupujcie, kochaniutcy ... Swiezutkie i chrupiace !!!

Kupcie Nicka od Sieroty ! NIck jest TANSZY od - kapoty !

Cena do uzgodnienia ! (piszcie na priva, napewno jakos sie - dogadamy ! :)

>lolo

Punkt 13-sty Regulaminu nie mowi NIC o bluzgach i "obrazaniach" !

Na tym forum DZIESIATKI TYSIECY wpisow dotyczy : POLITYKI, RELIGII i FILOZOFII !

Wiec moze niech KTOS (!), nie ROBI SOBIE z Nas - JAJ !

(i nie upiera sie, jak pewien przemily zwierz parzysto-kopytny, robiacy tak : iii..ha, yyiii-ha, jjjiiii-ha ! :)

Powiedz jeszcze lolo, a z KIM jest NAJWIEKSZY problem jesli chodzi o uzywanie - WIELU nickow ?!

>jar1

>Arsen, ja bym wziął ten: "Ban Ban Tulipan" :-)

Dobry wybor, Jar ! :)

Ten rowniez nalezy do moich - ulubionych !

Problem Tylko w tym, ze jest przez to - najdrozszy !

Tak po starej znajomosci - 2000 papierow !

Albo Wzmacniacz Ugoda (moze byc bez obudowy) i tauzena !

Jak to widzisz ?!

PS. Nick jest swiezutki, zarejestrowany, okres "karencji" - odczekany !

Mint condition ! Nowka ! Na priva moge podeslac - zdjecia !

Jakos sie dogadamy ! (nie jestesmy przeciez jakimis - morderatorami !)

Arsen,

Ja już napisałem - napiszcie projekt jakiegoś regulaminu i przedyskutujmy go. Przecież usunięcie pkt. 13 (lub pozostawienie) nie rozwiązuje problemów tego forum. Jeśli o mnie chodzi to uważam że każdy dyskutuje o tym o czym chce, ważne tylko aby nie obrażał drugiej osoby (lub czytającego).

Qubric bardzo sensowanie napisał ze regulamin i jego postanowienia musza być mozliwe do wykonania i taki należałoby stworzyć.

Regulamin kultury nie zastąpi ani jej nie zagwarantuje. Kulturę się nabywa i przyswaja latami.

Było juz w histori ludzkości wielu cymbalistów (nie wspominają o jankielu), którzy na siłe próbowali ludzi kultury uczyć - z opłakanymi skutkami.

>lolo

W porzadku, mozemy sie wspolnie zastanowic, ale wiadomo jak to jest w Polsce z - TWORZENIEM !

Co starsi, moga nie doczekac !

Czemu nie usuwac rzeczy zwyczajnie - GLUPICH i OBSTRUKCYJNYCH ?!

Jak chcesz "podkladke", to moge wyslac oficjalne Pismo, ze punkt 13-ty "obraza moje uczucia religijne" (i filozoficzne ! :)

A co jest głupie? Rzecz dosyć arbitralna ;-) Nie jestem fanem pkt. 13 i nie zamierzam go bronić. Qubric w swoim ostatnim poście zwrócił uwagę na regulamin na audiomanii. Przeglądałem i jest dosyć prezycyjny. Tylko nie wiem czy to jest to o co Wam chodzi. Zerknijcie w wolnej chwili okiem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

21. Administrator zastrzega sobie prawo do zmian zapisów w regulaminie oraz dodawania w miarę potrzeb nowych zapisów o czym zobowiązuje się informować użytkowników forum audiomania.info poprzez ogłoszenia na stronie głównej forum audiomania.info przez czas nie krótszy niż 48 godzin.

I dlatego m.in. nie bywam tam ;-)

>lolo

>A co jest głupie?

Na tym Forum nie piszemy o : Polityce, Religii, Filozofii i Innych .......

Naprawde ?! Naprawde ???!!! N A P R A W D E ???????!!!!!!!!!!!!!!!!

Widze, ze nawet liczba wykrzyknikow (czy innych znakow interpunkcji, spacji etc. !),

jest moderowana ! (ograniczana)

Ciekawe byloby sprawdzic ile razy mozna uzyc we wpisie np. litery : "a" ?!

(i po ilu jest sie - banowanym ?! :)

Coś za coś. Ten regulamin jest precyzyjny więc później raczej nie ma pytań "a dlaczego?", które u nas zdarzają się często. Natomiast z drugiej strony reguluje prawdopodobnie wiele rzeczy co do których użytkownicy chcieli by mieć swobodę albo też regulowanie ich jest dziecinadą. Także trzeba pewne rzeczy wypośrodkować.

IMHO bardzo dobry i przejrzysty regulamin. Co do końca zrobić z bocznicą to sam nie wiem. Na pewno być powinna. Mogłaby też służyć za "zlew" wątków nie na temat etc. No i skoro bocznica to chyba na wszystkie tematy poza audio.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.