Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - propozycje, uwagi, pomysły

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

>andrea29

Przede wszystkim aby Wam przypominac, panowie M. jakie swinstwa robicie Ludziom na tym forum !

Ponad 24 godziny temu - LaBanBa ( Malgosia ) nasza kolezanka na forum, zadala wam Panowie pytanie,

na jakiej podstawie ( i jakiego punktu Regulaminu ) zostala DOZYWOTNIO ZBANOWANA !

Prosila o PILNA ODPOWIEDZ !

Czy NIKT z was nie ma cywilnej ODWAGI ani UMYSLOWYCH KOMPETENCJI aby Jej nawet - ODPOWIEDZIEC ?!

Czy nie widzicie, ze jest to kontynuacja - TOTALNEGO GOWNIARSTWA i NIEKOMPETENCJI, jakie soba reprezentujecie ?!

Od samego poczatku waszego powolania - KOMPROMITUJECIE zarowno Sie, jak i to Forum !

Widzisz, teraz-Sopota, za co Was nie lubią - krzyczycie, zarzucacie bóg-wi-co... Bierz przykład z Leszka - jak szybko pomógł zagubionemu koledze Moderatorowi - i już pewnikiem ma kupon na użycie w poście słowa "kupa" (raz).

>MariuszJ

To tylko gra pozorow ! :)

Leszek i Gucio to "funkcjonariusze" po cywilnemu !

Prawie zawsze chodza parami (co 2 glowy to nie jedna !), czasem zabieraja z soba nawet, jakiegos "psa" z - M-ka !

Inna, powracajaca wciaz wersja mowi, ze to po prostu zapasowe nicki - 2 aktualnych Moderatorow,

pod plaszczykiem ktorych moga gadac JESZCZE wieksze glupoty, niz pod swoimi oficjalnymi !

>Leszek

>" ...nie wien o co chodzi!Wiesz ja nie błyskotliwym jest ..."

Pamietaj Leszku, o ograniczonym miejscu na serwerze !

Po co powtarzac - oczywistosci !

Pisz tylko o tym czego - NIE WIEMY ! :)

Mariusz, słyszałem, ze są tacy co rozmawiają, ale na szczęscie służby porządkowe są czujne.

Ja bym tych wszystkich filozofów normalnie zbanował. Najpierw lekkie ostrzeżenie, a potem ban.

Bardzo lubie czytać opisy jak ktoś się zamlaskuje nad sprzętem. Najbardziej lubie, jak robi to sam producent pod innym nickiem.

Wtedy czuc ta pasję i te wpisy są najbardziej wartościowe, przynajmniej od strony emocji.

Natomiast filozofów bym znakował jak bydło. Normalnie co za forum, nie chcemy tu takich madrali, lepiej jak w naszej osadzie wszyscy wiedzą co maja robić. Widziałem kilka filmów o malych społecznosciach i tam tak fajnie było pokazane kto rządzi. Potem w takim filmie najczęściej do tej spokojnej wioski przyjezdża jakis madrala z wielkiego miasta i filozofuje. Wiadomo, ze daleko z takim podejściem nie zajedzie i bardzo dobrze. Głupek jeden filozof kurna.

Na miejscu jozwy umowiłbym się z tą Małgosia tak jak chce i powozil ją w bagażniku po Warszawie. Od razu glupie pomysły jej miną i zamiast pisać o głupotach pójdzie do salonu i posłucha kilku wzmaków. Potem recke napisze i juz jest z nami, a nie tam będzie jakieś artyzmy rozpowszechniać, nawet nie wiadomo czy legalnie.

Pozdrawiam

>MariuszJ

I tu jest jak mi sie wydaje LUKA w Regulaminie, ktora mozemy wykorzystac !

To co napisal lancaster, nie jest rozmowa O filozofii, a jest sama - filozofia !

Zaden punkt regulaminu nie mowi, ze na forum nie wolno UPRAWIAC filozofii,

nie wolno tylko, ROZMAWIAC - O !

Kolejne punkty regulaminu, powstaja jako kolejne KAPRYSY - wlasciciela !

(choc Paganini ani Goya, to On nie jest !)

Gdybysmy zaczeli np. rozmowe o tych gownianych reklamach, uniemozliwiajacych,

normalne, bezstresowe korzystanie z forum, z pewnoscia natychmiast pojawil by sie punkt :

14 d - Na tym forum nie rozmawiamy o gownianych reklamach ! Od tego sa inne miejsca w sieci !

Przepraszam, że mnie chwilkę nie było, ale musiałem popełnić kilka odwracających uwagę wpisów na Stereo.

Ale cóż ja tu mogę dodać, skoro Lancaster tak ślicznie to spuentował? Ale! Czy to, co on tam nie napisał to - nie przypadkiem - FILOZOFIA ???

Tak sobie czytam watek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i nie mogę oprzec sie wrażeniu, że wszytko kiedyś już było. Pouczająca lektura, w szczególnosci w odniesieniu do obecnej sytuacji. Rzeczywiście stało się jak się miało stać. I na moderatorów wybrani zostani ci, co mieli być wybrani.

Tu pewna refleksja. Przytoczę wpis z tamtego wątku inzyniera. Ciekawe, czy nadal ma takie samo zdanie?

" "Chyba już "po kisielu", ale dodam swoje trzy grosze:

Moderowanie - TAK

Mechanizm wyłaniania moderatorów powinien być *automatyczny*, wycofywania ich - także. Propozycja Łukasza wyliczania odpowiedniego współczynnika idzie w tym kierunku, choć podzielam wątpliwości i zastrzeżenia Ururama.

Automatyczny dlatego, że ma działać także wtedy, gdy Lukar nie ma czasu albo go w ogóle nie ma.

Ingerencja moderatora jest jawna - wiadomo kto i kiedy coś usunął/przeniósł/dał ostrzeżenie itp.

Automat wyznaczający aktualnych moderatorów będzie ich wskazywał, ale nikogo nie zmusi do przyjęcia funkcji.

Ten sam automat wycofa moderatora, jeśli jego działalność zostanie negatywnie oceniona przez innych (np. za pomocą mechanizmu "ufam/nie ufam").

Lukar może także ręcznie ingerować w działanie mechanizmu wyznaczania moderatorów.

Tematy i wpisy na BOCZNICY nie podlegają takiej moderacji; tam ingeruje wyłącznie Admin."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>jar1

Jarku, moim zdaniem glownym problemem tego forum jest niemal calkowity brak : TRANSPARENCJI !

Transparencji w MECHANIZMACH i transparencji w LUDZIACH !

Jezeli DOZYWOTNIO ZBANOWANA osoba nie moze sie nawet MIESIACAMI dowiedziec ZA CO zostala zbanowana,

znaczy to ze KTOS nie chce ujawniac PRAWDZIWYCH MOTYWOW swego dzialania, tylko bedzie nas

teraz mamil "demokratycznymi algorytmami" wyznaczania moderatorow itp. duperelami !

Ja osobiscie wierze w uczciwosc tych mechanizmow, jak w wolne wybory na Bialorusi !

Jezeli ktos stojac i rozmawiajac z Toba niemal twarza w twarz, bez przerwy sciemnia, kreci, klamie,

albo wogole nie odpowiada, to jakie mozemy miec zaufanie do "obiektywnosci ' mechanizmow stworzonego

przezen - kodu ! To forum powinno byc przezroczyste jak cudnie wyszlifowany krysztal !

W przeciagu SEKUND powinienem sie moc dowiedziec niemal WSZYSTKIEGO o forum, co mnie tylko zainteresuje !

To bylaby demokracja ! Na razie twor ktory mamy, to cos miedzy Bialorusia, Korea i Chinami z Wielkim Murem !

Czemu mamy sie opierac na slepych mechanizmach, zaprogramowanych w dodatku przez kogos kogo trudno

darzyc pelnum zaufaniem, gdyz jako CZLOWIEK sie zupelnie nie sprawdza ?!

Dlaczego nie rozmawiamy o WARTOSCIACH ?!!! Moderacja nie powinna wg. mnie, miec nic wspolnego, na zadnym

etapie z jakimikolwiek algorytmami ! Moderacja wymaga WYJATKOWYCH KOMPETENCJI, a nie demokratycznego glosowania !

Glosowanie wyloni ludzi - PRZECIETNYCH ! A takich juz MAMY ! (z widomym skutkiem !)

Ps. Czy lista "zaufanych" forumowiczow jest jawna ? Czy kazdy moze sprawdzic jaki ma "stopien zaufania" ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.