Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - propozycje, uwagi, pomysły

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z Was forumowiczów, pamięta jeszcze dlaczego od jakichś 2 lat ten portal stał się strasznym śmietnikiem bredni, wyzwisk, pyskówek itp...? Co takiego się stało że zrobiło się tak źle? Nie da się tego procesu cofnąć? Ma ktoś z Was racjonalne wytłumaczenie skąd wzięła się taka eksplozja wzajemnej agresji i destrukcji?

A może to mnie się pokręciło i wcale nie jest "źle" tylko "cudownie" ???

Pytam bo mówiąc szczerze sam już nie mogę zidentyfikować tego punktu w czasie od którego forum bardzo się zmieniło. Jak dla mnie to na niekorzyść choć rozumiem że koledzy i koleżanki mogą mieć inne zdanie.

Czas chyba zastanowić się czy warto dalej się w to (forum) bawić czy nie.

peperoni.

Szkoda że bocznica zamiast być miejscem wartościowych dyskusji z poza "głównego nurtu", wygląda jak kloaka urządzona przez osoby nie mające szacunku dla innych. Osobiście oczekiwałbym jakiegoś działania w kierunku uporządkowania funkcjonowania tej zakładki. Zakładanie przez kogoś dziesiątków wątków bez sensu i tylko dla własnej rozrywki przypomina mi sikanie komuś na wycieraczkę.

Uzdrowienie tej CHOREJ i PATOLOGICZNEJ sytuacji, zaproponowalem w watku :

"Nowa lista klonow? Kto za?"

Wszystko wzięlo się moim zdaniem z : BRAKU JASNYCH ZASAD oraz WOLUNTARYZMU

i STRONNICZOSCI "wlasciciela", powodujacych - POWSZECHNA DEMORALIZACJE !

Wystarczy - JEDNA otwartoglowa, uczciwa, bezstronna i zdecydowana osoba Moderatora,

aby zaprowadzic na tym forum porządek w ciągu - 5 minut !

peperoni, 28 Cze 2007, 14:49

>Czas chyba zastanowić się czy warto dalej się w to (forum) bawić czy nie.

Właśnie takiej reakcji oczekują Atoposy, Vlady i inne aaanalfredy.

To ich bawi i taki jest ich cel.

Moim zdaniem tak jak opisałeś dzieje się tylko z bocznicą. W pozostałych zakładkach nie widzę jakiegoś specjalnego bałaganu.

No nie wiem Vlad czy jedna otwarta głowa podoła...jak się nawet pobieżnie przejrzy bocznicę to wątpliwości się tylko pogłębiają.

Kiedyś znikały wątki o filozofii czy inne równie niegroźne a teraz? k..wy, ch..je i inne tego typu piękne rodzime zwroty panoszą się w co drugim poście... to razi. Jak sobie ktoś od czasu do czasu machnie mięchem to można powiedzieć ok, zdarza się. Ale tak jak to wygląda teraz to nie jest to nawet poziom szamba tylko znacznie, znacznie niżej. Określenie "szambo" jako określenie Bocznicy jest wielką obrazą dla wspomnianego ścieku.

Ale skoro adminowi to nie przeszkadza, to może czepiam się nie potrzebnie.

Miłego dnia wszystkim,

peperoni.

peperoni, 28 Cze 2007, 17:04

Tak jak napisał gdzieś Jozwa, spora grupa najbardziej aktywnych forumowiczów domagała się wolności na forum.

Lukar na to poszedł i są tego efekty. Pełna wolność i tyle.

Gustaw, nawet w stereo ostatnio wrogość wzajemna dała się zauważyć dużo mocniej niż pamiętam sprzed 2 lat. Bocznica była i jest potrzebna. Nie zawsze i nie koniecznie trzeba rozmawiać wyłącznie o audio czy muzyce bo wówczas rzeczywiście wiało by nudą.

Nie wiem właściwie z jakiego powodu ani w jakim celu niektórzy tak nakręcają Bocznicę. Atopos vel Vlad to trochę inna historia.

Pozdrawiam,

peperoni

>peperoni

>No nie wiem Vlad czy jedna otwarta głowa podoła...

Nie rozumiem w czym widzisz trudnosc !

Przekonaj Lukara aby uczynil mnie Moderatorem, a sytuacja ulegnie radykalnej zmianie w ciągu 1 dnia !

"Pier...lone ch..je, k..wy itp. pojawialy się od kiedy tylko sięgam pamiecią !

Zwracalem na to uwage Lukarowi, a po braku reakcji z Jego strony poprosilem o interwencję jozwe maryna !

Odmowil, krotkim - "nie" !

Trzeci raz juz nie zdązylem, bo zostalem zbanowany za rozmowy o filozofii !

Powtarzam : NA TYM FORUM NIE MA ZADNYCH ZASAD i stąd powszechna demoralizacja !

Co k**wa za problem, zeby za dwie "k**wy" dostawac miesięcznego bana ?! Zaden problem !

Co k**wa za problem, zeby zwrocic komus uwagę na niewlasciwe zachowanie i zagrozic miesiecznym banem ?!

Tyz zaden problem !

Co k**wa za problem, aby KOMPLETNE BYDLE usunąc z forum na zawsze ?! No problemo !

Potrzebny jest tylko wiarygodny, uczciwy i obiektywny Moderator, ktory to zrobi !

A nie jakas moralna menda z kolegami !

Wielu forumowiczow, takich jak Peter Daniel, gutekbull czy rowniez i Ty wyrazalo wielokrotnie bardzo sensowne

opinie, oraz proponowalo zmiany, lecz nie powodowalo to zadnej sensownej reakcji ze strony "wlasciciela" !

Wyjsciowa demoralizacjia powoduje w czasie - coraz wiekszą demoralizacje i stąd mamy teraz to co mamy !

Sytuacja się z pewnoscia nie zmieni w atmosferze "moralnej korupcji" i przedluząjacej się decyzyjnej labilnosci

oraz braku jakiejkolwiek wizji - "kerownictwa" !

Pozdrawiam

>Gustaw

>Właśnie takiej reakcji oczekują Atoposy, Vlady i inne aaanalfredy.

>To ich bawi i taki jest ich cel.

Nie rozpoznałbys co naprawdę mnie bawi, ani mojego "celu",

nawet gdyby oba podeszły i kopnęły Cię w dupę !

>Przekonaj Lukara aby uczynil mnie Moderatorem, a sytuacja ulegnie radykalnej zmianie w ciągu 1 dnia

tiaaaa, to tak jakbyś powiedział mi żebym przekonał ludzkość że Ziemia jest płaska i podtrzymują ją krokodyle...

dla mnie - niewykonalne.

a tak na marginesie - nie dasz rady. serio. co z tego że miałbyś power moderatora? co byś wówczas zrobił? powycinał w pień wszystkich którzy co robią? pytam poważnie. co konkretnie byś zrobił i według jakich kryteriów? wymień w punktach. łatwiej się będzie czytać.

czy aby tym samym nie upodobnisz się do obrazu moderatora którego sam nie znosisz?

peperoni.

>Powtarzam : NA TYM FORUM NIE MA ZADNYCH ZASAD i stąd powszechna demoralizacja !

Widzisz i tym sposobem można odróżnić Człowieka od człowieka...

Są zasady dobrego wychowania, kultury osobistej, komunikacji międzyludzkiej... czy koniecznie należy zachowywać się jak wściekłe psy które zerwały się z łańcucha i gdy już nie ma "zasad" w postaci łańcucha można gryźć dookoła ile wlezie?

Wiesz, ja jestem po prostu inaczej wychowany i stąd mój brak zrozumienia dla tego typu zachowania. Przepraszam.

peperoni.

>peperoni

>a tak na marginesie - nie dasz rady. serio. co z tego że miałbyś power moderatora? co byś wówczas

>zrobił? powycinał w pień wszystkich którzy co robią? pytam poważnie. co konkretnie byś zrobił i

>według jakich kryteriów? wymień w punktach. łatwiej się będzie czytać.

To co ma miejsce na rozmaitych forach (nie tylko tym) to : zle pojeta "demokracja", "polityczna poprawnosc",

zle pojety "kompromis" i "konsensus", ktore wszystkie staly sie wartosciami - przestarzalymi, podejrzanymi i watpliwymi !

Co innego - SPRAWIEDLIWOSC !

Nie pytaj mnie co bym zrobil w kazdej konkretnej sytuacji !

To kwestia zaufania co do posiadania pewnych "jakosci" przez dzierzyciela takiej funkcji !

Ja np. nie mam najmniejszej watpliwosci, ze Peter Daniel czy Ty wypelnialibyscie doskonale te role !

To kwestia (subiektywnego byc moze) rozpoznania pewnych jakosci !

Tego sie raczej nie da "udowodnic" ani nawet wytlumaczyc !

Poza tym, przy tym bezholowiu, rozpasaniu i moralnej degrengoladzie jaka ma miejsce,

nie wymagajmy od razu sprawiedliwosci i roztropnosci jakiegos Chrystusa czy Krola Salomona !

PROSTE, CZYTELNE ZASADY !

Nie wolna klac ? Po drugim wyzwisku wylatujesz na miesiac (a nie w zaleznosci czy sie zlozyles na Tuner) !

Gdzie tu miejsce na jakas watpliwosc ?!

Wklejasz komus uporczywie i z premedytacja w kazdym watku zdjecia ekskrementow okraszone wyzwiskami -

wylatujesz na zawsze ! Niesprawiedliwe ? Watpliwe ? Ktos czegos nie zrozumial ?

Nie demonizujmy sytuacji ! Jest tylko KILKU uzytkownikow zachowujacych sie w sposob odrobine destrukcyjny.

Czy ktos z zarzadzajacych zwrocil im kiedykolwiek uwage (oprocz uwagi poczynionej przez lukara jacchowi !) ?

Skad ten lament, ze NIC sie nie da zrobic ?

Nikt nawet nigdy sensownie - NIE PROBOWAL !

Co do tzw. "destrukcji", czy naprawde nikt nie widzi roznicy np. miedzy zalozeniem przeze mnie watku :

"Co To Wszystko Znaczy" a wklejaniem przez jacha zdjec kup albo 100 watkow "Dupa dupa, tra la la" ?!

Tu tez potrzeba choc odrobiny WYCZUCIA !

Nie wydaje mi sie abym dzialal destrukcyjnie na tym forum !

Wydaje mi sie, ze sie samo-ograniczam !

Jesli dolaczam sie do "kretynskich" watkow, to glownie aby uwypuklic caly absurd tej sytuacji !

Ja - posiadam jak mi sie wydaje hamulce i zdolnosc do konstruktywnej komunikacji !

Problem w tym, ze nikt z odpowiedzialnych za to forum, do zadnej "komunikacji" sie nie kwapi !

Sytuacja przypomina gadanie dziada do obrazu !

Pozdrawiam

Vlad

>Nie wydaje mi sie abym dzialal destrukcyjnie na tym forum !

>Wydaje mi sie, ze sie samo-ograniczam !

>Jesli dolaczam sie do "kretynskich" watkow, to glownie aby uwypuklic caly absurd tej sytuacji !

>Ja - posiadam jak mi sie wydaje hamulce i zdolnosc do konstruktywnej komunikacji !

>Problem w tym, ze nikt z odpowiedzialnych za to forum, do zadnej "komunikacji" sie nie kwapi !

>Sytuacja przypomina gadanie dziada do obrazu !

Powiem tak: jeśli napisałeś to na serio, to trudno nie przyznać ci racji.

Ja mniej lub więcej jakiś czas temu już poznałem kierunek Twoich działań, patrz wyżej.

To samo tyczy się tego co napisałeś wcześniej w swoim poście. Sprawiedliwość w traktowaniu użytkowników była i jest mocno zachwiana. Powodów nie znam. Na żaden tuner się nie składałem (nawet nie za bardzo wiem o co chodzi...).

Cóż mogę dodać, chyba tylko to że Twoja metoda nie skutkuje, a właściwie odnosi skutek odwrotny. Pamiętaj, jest takie mądre przysłowie:

Nigdy nie dyskutuj z debilem ani chamem, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a następnie pokona doświadczeniem!!!

Rozmawialiśmy nie raz, jesteś myślącym facetem więc pomyśl lepiej co zrobić żeby było "lepiej" ale inną drogą ;) na pewno jakaś się znajdzie.

Please, bo Bocznicy to już naprawdę strawić się nie da...

peperoni.

Lukar,

a czy można wprowadzić taką poprawkę, aby osoby "ignorowana" z "ignorującą" nie mogły sobie wzajemnie przesyłać PW? to zdecydowanie zwiększyłoby skuteczność "ignora"; nie lubię sytuacji, gdy osoba, z którą nie mam ochoty utrzymywać żadnych kontaktów chamsko i namolnie zasypuje mnie niekulturalnym PW...

z góry dziękuję i jak zwykle jestem pod wrażeniem, szybkości z jaką ta zmiana zostanie wprowadzona w życie ;-)

x.

aaalfred,

widzisz, w tym problem, że nie z każdym można kulturalnie rozmawiać... wówczas nie zostaje nic innego jak mieć w dupie takiego namolnego klienta ;-) a Astraroth Cię nie interesuje...? ;-D

x.

a tak w ogóle, to po preparacie na egzemę, Lukar tym razem proponuje Forumowiczom... memorial site.

no pochlastam się, jak na forum audio wybór nieziemski, nie wiadomo tylko - umierać, czy leczyć egzemę?!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.