Skocz do zawartości
IGNORED

Kable zasilające raz jeszcze!

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

mysle ze nie wiele 80zl w zamian dostaje gniazdko w obudowie nylonowej z czesciami z brozu powlekanymi 24 k zlotem i

napis furutech

hihihi

kupilem je tak dla checy ale moze bedzie lepiej z reszta jak szalec to szalec system jest prawie na ukonczeniu zostalo mi jeszcze dobrac odpowiednio pasujace kabelki

jestem ciekaw twojej, zanim je zamontuje minie troche czasu zastanawiam sie nad oddzielna lina pradowa do sprzetu tylko troche czasu brakuje na to by sie do tego zabrac

tak wiec uchyl rabka tajemnicy czy byl jaki kolwiek efekt po wymianie

FI-E30

Gniazdo zasilające SCHUKO do zabudowy. Wszystkie metalowe części wykonano z niemagnetycznego brązu powlekanego 24-karatowym złotem. Wtyczka wykonana jest z Nylonu. Maksymalne obciążenie 15A/250V AC.

80,- / szt.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Panowie widzę, że niedługo zaczniemy robić odsłuchy gniazd w ścianie :-)) hi hi hi

Jest też tańsza alternatywa. Firma ABL produkuje bardzo solidne gniazda, nr katalogowy 1461.

Cena ok. 13-14 zetów. Bardzo podobne do tych jakie montuje PAL w swoich produktach.

Części również wykonane z materiału niemagnetycznego poza chyba śrubą i podkładką dociskową.

Ukryta Zawartość

pozdrawiam jodel

Ukryta Zawartość

No właśnie. W zwiąku z tym mam pytanie. Jak w waszych systemach słychać rodzaj wtyczki prądowej? Czy te złocone są lepsze? Czy może lepsze są mosiężne? Czy rodzaj śruby do przykręcania dtutów ma wpływ na brzmienie?

:):):)

Bo we wpływ kabla nie wątpię.

Jodel

Żartuję przecie ,ale ze względów estetycznych warto fundnąć sobie takie gniazdko ( nawet furutecha ).

A ,że u nas ,ludzi uzależnionych działa psychofizyka ,to i przyrost jakościowy pewno będzie wielki i czarne tło powiększy się z pewnością.

"Lepiej być słyszącym trolem niż głuchym guru :)"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zyzio, 18 Kwi 2006, 19:52

>Nie ma różnic - przynajmniej między Neelem 7 ES a 7 ES Gold :)

Uuu, radziłbym ostrożniej z takimi stwierdzeniami, bo można obrazić czyjeś uczucia i narazić się na wyklęcie od trolli! ;-)

Może po prostu masz za słaby system żeby te gniazda okazały pełnię swojej muzykalności? :)

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

A swoją drogą, to dziwne, że jak dotychczas, żadna prasa o tematyce audio nie testowała wtyków?

Testują platformy, stoliki, absorbery, podkładki pod kable a wtyków nie.

nie no, dawno się tak nie uśmiałem jak przy tym wątku.

zaraz mi powiedziecie ze wtyki w sieciówkach grają ;P

ja wam powiem co gra: KASA I TESTY W GAZETACH.

na ślepym teście 8 sieciówwek, która lepsza, która gorsza, byście kwiczeli.

Ale zaraz mi powiecie że ślepy testy są be bo są be i burzą wasz matrix...

>Zydelek

Owszem, wtyki były testowane, bodajże przez Audio w ramach Audioszołka. Nie było różnic pomiędzy porównywanym wtykami. WBT nie dostarczył wogóle swoich produktw do tego testu. Tako przewód testowy służył wysoki IC dostępny ze szpuli, nie pamiętam jaki.

W sprawie kabli zasilajacych - uczestnicy dyskusji dziela sie na tych, ktorzy nie doswiadczyli (a zatem domniemaja) oraz tych, ktorzy doswiadczyli a zatem wiedza.

Stad spory miedzy tymi co im sie wydaje, ze kable nie maja znaczenia a pozostalymi sa bezprzedmiotowe.

pzdrw

soso

No to juz po testach

Czas odkryc tajemnice.

Kabel zrobil sobie moj sasiad do zelazka. Cena oczywiscie razem z zelazkiem. Doskonaly wplyw kabelka na czystosc pary wodnej oraz na kanty prasowanych spodni.

Oczywiscie zelazko ma wmontowane zlote gniazdka co przydaje sie przy prasowaniu mankietow ;-)

Pozdawiam wszystkich ktorych trollowanie jak widze jednak ubodlo :))))))))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.