Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie fajne wtyki RCA do IC?

burz

Rekomendowane odpowiedzi

> burz: Teraz czekam na przesylke z kablem - i bede lutowal!!!

to ja doloze na koniec ciut dziegciu i zapytam: a czym to bedziesz lutowal :)

skoro wtyczki nabyte czekamy na odlsuchy!

pozdrawiam

>to ja doloze na koniec ciut dziegciu i zapytam: a czym to bedziesz lutowal :)

Razem z kablem nabylem cyne Cardas Quadeutectic Solder - i nia bede lutowal.

Czy to zla cyna?

No wlasnie: jak z tymi cynami? Nie moge sie doprosic o test w HFiM, chociaz wiadomo ze Kornik cos tam kiedys lutowal no i kurde nie wiem co wybrac. Chcialbym dodac troche powietrza do dzwieku, wiecie, tak dookola instrumentow.

Brzmienie Waszego systemu jest tak dobre/slabe jak brzmienie najslabszego elementu w systemie, ktorym najczesciej sa Wasze lby. Czy zadbaliscie juz o dobrego psychoanalityka?

A tak BTW - oczywiście wyłącznie w celu jątrzenia - to spytam się jeszcze: czy urządzenie posiadające wtyczkę IN/OUT zbudowaną w oparciu o złącze D-SUB (np. 9-pinowe) zasługuje na tzw. audiofilską uwagę? ;-)

"Mam tu na myśli np. profesjonalne nagrywarki VHS/DVD/HDD z wyjściami Ethernet, które w szybki sposób umożliwiałyby dokonanie nagrania do późniejszego przeglądnięcia wszelkiej maści reżyserom, realizatorom i producentom. Którzy po skończeniu prób chcą szybko przeglądnąć materiał - najczęściej na swoim laptopie - i dokonać ewentualnego omówienia. Kto:

1. znajdzie takie urządzenie klasy broadcast (w najgorszym razie profi)?

2. wytłumaczy swojemu szefowi, że trzeba je kupić za zylion $, kiedy w Media Markt takie urządzenia leżące na półce kosztują kilkaset zł?"

Ludziska moji - VHS, DVD w technice profesjonalnej? To jak by Schumacher pytal, dla czego do cholery niema opon i kierunkowskazow na jego F1 Ferarri, by mogl nim przejechac sie do hotelu zamiast przesiadania sie Maserati.

Zapodam prosty przyklad - stacja radiowa grajaca z plyt CD. Przy konsolecie trzy CD odtwarzacze REVOX. Kazdy za zilion - pytanie co takiego potrafi w porowaniu z Technicsem? (10 lat temu takie zapytanie dostawalem regularnie).

Wiec - piosenka trwa srednio okolo 3-4min. W jednej godzine zagra ich sie wiec okolo 15. W jednym odtwarzaczu wiec trzeba okolo 5razy na godzine zmienic plyte i przycisnac tak 10razy guzik Open/Close - wyjechac i schowac szuflade. Tj. 240 razy na dzien = 7200razy na miesiac = 86400 na rok. Bez przerwy, bez wylaczania... Technics robiony do domu liczy sie z dwiema - trzema plytami na dzien i w radiu zdechnie za dwa miesiace. Jak zdechna dwa rownoczesnie - nie ma radia.

Technika profesjonalna to nie tylko wysoka jakosc - to przedewszytkim wytrzymalosc i powtarzalnosc parametrow.

IvanM, 12 Kwi 2006, 19:41

>Ludziska moji - VHS, DVD w technice profesjonalnej? To jak by Schumacher pytal, dla czego do

>cholery niema opon i kierunkowskazow na jego F1 Ferarri, by mogl nim przejechac sie do hotelu

>zamiast przesiadania sie Maserati.

Powiedz to reżyserowi danego wydarzenia, który po próbach chce dostać płytę celem oglądnięcia jej na swoim laptopie. Nie każdy ma przeglądarkę IMX albo Beta Digital w hotelu, a raczej takie maszyny stosuje się do rejestracji ważnych wydarzeń.

>Zapodam prosty przyklad - stacja radiowa grajaca z plyt CD.

Szanujące się i _nowoczesne_ stacje FM nie grają z CD. Twój przykład to teoretyczne nieporozumienie.

Słowem: Wake up everyone!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.