Skocz do zawartości
IGNORED

wasz ostatni worst buy

Croolick

Rekomendowane odpowiedzi

Była utalentowaną interpretatorką poezji śpiewanej ,no ale zły duch podpowiedział :zostanę to ja gwiazdą wokalistyki jazzowej.No i maszyna poszła w ruch ,została gwiazdą,rewelacyjne recenzje ,nagrody,duże nakłady płyt ,czyli sukces.Przesłuchałem wiec "Upojenie" ,żadna rewelacja ,to wszystko wtórne i nudne.Parę dni temu pożyczyłem "Farat" i to się stał mój ostatni "WORST BUY" numer jeden.

Nadal uważam AMJ za interesującą wokalistkę ,ale osobiście uważam ,że powinna poruszać sie w innym materiale muzycznym,jazz nie jest jej domeną.

Moje worst buy to Zappa Pics by Larry Lalonde.........Cholera zarówno lubię Franka jak i Primusa ale to..........Zestaw ulubionych nagrań Zappy zebranych przez Lera............No bez sensu, nic nowego nie wnosi........Chociaż muszę przyznać że kupowałem to lekko wstawiony i zrozumiałem że jest to zappa zagrany przez Primusa............:)))

The odd get even.

poza tym zgadzam się z Kazikiem i pre millenium tension Trickiego..............Nie da się słuchać............Do tego bym dopisał Angels with dirty faces........Obie płyty mnie zabiły, nie byłem w stanie przesłuchać ich w całości......

The odd get even.

Trzy płyty z klasyką, seria EMI Classics, Red Line.

Realizacja - zupełna tragedia. Płaskie jak naleśnik. Dynamika żadna, scena zupełnie dwuwymiarowa. Nie angażuje absolutnie, nawet gdy gra dość głośno. Wieje nudą. Interpretacja w porządku, ale cały efekt zmarnowany.

Skusiłem się, bo były tanie. A mówiła mi babcia: tanie mięso psi jedzą! Po raz kolejny okazało się, że miała rację! Jeszcze jedno powiedzenie by tu pasowało: biednego nie stać na tandetę. Kupił bym jedno takie jak z Rachel Podger, to bym nie wyjmował z odtwarzacza. A tak to nie zdejmuję z półki.

Marillion "Mistplaced Childhood" Virgin Vinyl 180 g - lepiej bym zrobił kupując butelkę wina - ból głowy po użyciu byłby znacznie mniejszy...Brzmi znacznie gorzej niż "lekkie" vinylowe wydania!

Morrissey "Southpaw Grammar " - kupiłem w 1995 r i do dzisiaj nie przesłuchałem do końca ...

Simple Minds "Neapolis" - tutaj Manitou czuwał i po średnim " Good news from the next world " kupiłem na próbę Neapolis produkcji zabużańskiej- na szczęście ;-( Wishing Tree " Carnival of souls" - słowo nuda nie oddaje w pełni walorów tej płyty - nuda do sześcianu ?

• 3 tygodnie później...

Phil Woods and his European Rythm Machine at the Montreux-Zawartość muzyczna perfekcyjna,wyśmienity koncert.Płyta zremasterowana i wznowiona przez Verve/96kHz24bit.Efekt szokujący! Słychać w większości czasu jeden kanał,bas praktycznie dudni przez całe 39minut .Najgorsza jest górka,w pierwszej chwili miałem wrażenie spalenia kopułki wysokotonowej.Przestrzegam przed kupowaniem tego wydawnictwa,podejrzewam dystrybutora o wprowadznie towaru obniżonej jakości na nasz rynek.Płyta jest wydana w kartoniku/replika asfaltu/ i można ją nabyć za 23zl.Pomimo znakomitej zawartości muzycznej radzę omijać z daleka.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chodzi mi o koncert Glassa. Skrzypek gra z rezerwa, o wiele lepszy jest Kremer.

Ukryta Zawartość

(Cale szczescie kupilem na wyprzedazy).

Ukryta Zawartość

Alexander Nevsky po angielsku, byc moze jest to zabawne.

Ukryta Zawartość

(Wole Horovitza i Tzimona Barto).

Ukryta Zawartość

(liczylem na Electric Quitar Phase i sie przeliczylem).

Ukryta Zawartość

Slychac montaz.

Ukryta Zawartość

Kupiona na wyprzedazy, ale nie byla tego warta.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...

Praktycznie większość produkcji Johna Zorna(pseudo-intelektualny bełkot).

Trudne do zrozumienia połączenie zupełnie przeciętnych muzyków(instrumentalistów) ze świetnymi wirtuozami(D.D).

Bardzo płytkie kompozycje,aż dziw bierze,że w Polsce twórcy tej miary urastają do postaci kultowych.

Drugi "rodzynek" to Knot V-5(cholera mnie bierze ile kasy wtopiłem w jego dzieło-na całe szczęście znalazłem idiotę na ten zbiór).

Niestety wiele lat minie nim pozbędziemy się tak niezdrowego snobizmu muzycznego.

Szkoda zresztą pisać,net jest wyjątkowo opanowany przez muzycznych "guru"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.