Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmak so suba na Peerlessie XXLS 12

Absat

Rekomendowane odpowiedzi

Części najszybciej w TME można kupić, PCB jest banalna można ją samemu wykonać Jeśli chciałbyś jakieś bliższe info to napisz na priva - email w o mnie - ewentualnie zgadamy sie na GG albo skype, może będę mógł ci pomóc.

Nie wiem czy jest sens szukać lepszego wzmacniacza niz Holton, PA300 jest na bipolarach ma wiekszą sprawnosć ale co z tego jeśli tranzystory są droższe albo potrzeba szukać zamienników, pozatym Holton sie grzeje ale 165x300mm radiator załatwia sprawę, robiłem mocniejsze suby niż ten na XXLS (wieksze moce głośników) i Holton sprawdzał sie zawsze rewelacyjnie. Mam też własny wzmacniacz na Sankenach 200W powinno wystarczyć :), balanced input, wulkan energi.

Ja ostatnio wykonałem 3 Holtony dwa widoczne na zdjeciu podczas testów :]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wszystko sma kupiłem tylko PCb z altrona. Samemu duzo taniej wychodzi i powime Ci tak ten Holton jest bardzo dobrym wzmakiem nawet do stereo I GC przy nim w stereo wymieka :]

>>> dj_zibi

Ale to co złożyłeś to jest to samo co (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) bo ja zabardzo to aż tak nie chciałbym sam krok po kroczku składać elemencik do elemencika:)

Ukryta Zawartość

>>>dj_zibi

Czyli ten moduł wzmaczniacza mocy i zasilacz symetryczny masz z lepszych elementów zrobiony? Jakiego transformatora użyłeś? Stosowałeś układ miękiego startu i układ zabezpieczenia głośników? Jakis bezpiecznik dla samego wzmaka czy coś takiego?

dj_zibi jak ja lubie ludzi co nie mieli czegoś a opowiadają o tym, jak ktoś się nie umie obsługiwac sprzętem to i mu się zapli wamak, ja mam matronixa i jestem bardzo zadawolony.

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

Ja znalazłem wzmak estradowy z filrem subfonicznym i przełączeniem fazy, luknijcie na to :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

konadrax jak chcesz to dam Ci linki do opini ludzi którzy mieli matronixy i jarały się jak głupie. Tzn czego niemiałem Holtona Matronixa matronixa miał mój kolega i te moce co podaje ich konstruktor sa wyssane z palca :] A co do Holtona to mam z miękkim startem bez zabezpieczenia przed DC. Jak dla mnie wystarczy dac mniejsze bezpieczniki i one zadziałają. Ale koszt zabezpieczenia jest nieduży i można dorobić. A trafo jak pisałem 1500W +-52V Dla 3 układów wzmacniacza.

Jakby ktoś potrzebował, mam trafo EI, 2x47(wysokoprądowe) +1x15V(niskie obciąż.- do ukł pomocn.), 650VA, ekranowany taśmą miedzianą, ogólnie bardzo solidny i ciężki.

Do suba jak znalazł.

>>>saczek_XTRM

A czy HYPEX HS200 ma odpowiednią moc dla XXLSa (175wat w RMS i 350 maksymalnej lub coś takiego-najlipiej sprawdz sam na

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>>Placek

W Akustyku zamówiłem i od ręki praktycznie go kupiłem. Jest super,ma equalizer i reszte baujerów. Moc 400W i współczynnik tłumienia 1000. Normalnie kosztuje 1490zł ale przy zakupie XXLSa np 12" za 990zł to za wszystko płacisz 2000zł jeśli odbiór osobisty,jeśli pocztą to 2200zł.

OO panie. Masakra , tyle kasy wywalić dla akustyka gdy prawie wszystko masz w AC.

Poza tym chyba jest masa innych wzmaków.

Ukryta Zawartość

albo

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>>Placek

W tych wzmakach co sam podałeś jest podany współczynnik tłumienia,moc na poziome 400W i equalizer z czterech różnych pokrętełek??? W dodatku duży radiator-musi sie grzać wzmak. Ja wole odrazu zrobić coś na poziomie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.