Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD Sony czy Technics

darek2

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie pomóżcie mam możliwość wyboru odtwarzaczy CD używanego w bardzo dobrym stanie Technics SL- Ps 50 (za 200 zł) lub nowego ze sklepu

Sony CDP XB 720 (690 zł) może miał ktoś możliwość odsłuchu wyż.wym.odtwarzaczy .Podłączyłbym go do amplitunera Yamaha 730,słucham różnych odmian rocka.Technisca mam od dwóch dni i go testuje,brzmienie mnie zadawala ,tylko że odtwarzacz jest 6 letni i boję się o awaryjność i do tej pory nie słyszałem Sony a widziałem go w sklepie i ma pare rzeczy co nie ma Technics tj.wyjście cyfrowe coaxial i CD text tylko nie znam brzmienia odtwarzaczy .Z góry dziękuje za porady.

https://www.audiostereo.pl/topic/2591-odtwarzacz-cd-sony-czy-technics/

Cześć:) Słuchałem różnych odtwarzaczy Sony'ego i bardzo mi się podobały.Były wywarzone, kulturalne, muzykalne, miały dobry bas, ogólnie sądzę, że są to CD warte swojej ceny, a poza tym są dość niezawodne.Z serwisem też nie powinno być kłopotu.Co do Technicsa, to mam mieszane uczucia.Ilekroć go słuchałem dźwięk był suchy, precyzyjny, po prostu "techniczny".Gdybym miał go słuchać dłuższy okres czasu to pewnie bym skapitulował:) .Zaletą może być funkcjonalność oraz niezawodność.Pozdrawiam:)

A moje wrażenie są odmienne. Porównywałem kiedyś Technicsa SL-PS670D z Sonym CDP-900 i fakt, Sony grał jakby "żywiej", dynamiczniej, lecz na dłuższą metę męczył mnie. Technics tego nie robił, był przyjemniejszy, łagodniejszy (a kosztował mniej niż Sony). Co kto woli.

"Z serwisem też nie powinno być kłopotu" (Sony) - dlaczego, sami sobie odpowiedzcie :-) (wystarczy, że lookniecie na allegro - masa cedeków Sonego ma jakieś tam uszkodzenia... niestety moje odczucia są podobne, co nie znaczy, że to reguła)

Marek2 - prawda jednak jest taka, że SL-PS50 jest dwukrotnie starszy niż podałeś.

A może SL-PS7? Jest super.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.