Skocz do zawartości
IGNORED

XD technology ??

dodo

Rekomendowane odpowiedzi

Przez przypadek trafiłem na to :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i pytanie czy to kolejny bajer czy rzeczywiście przełom ?

miał ktoś w ogóle okazję posłuchać tego ? albo zajrzeć do środka ?

Zatanawiająca dla mnie jest podana na A840 |( wykonany w tej technologii ) konsumcja mocy 800W :()

Co mogłoby wskazywać , że to nie przelewki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/25915-xd-technology/

Krell ma swoje sustained plateau bias, wydaje mi się że nic rewolucyjnego tutaj nie wymyślili, być może również zaprzęgli do tego cyfrówkę. Poza tym jakoś nie mogę sobie wyobrazić jak czysta klasa B może mieć niższe zniekształcenia przy wysokich poziomach niż klasa AB. Przynajmniej te wyjaśnienia to jak dla mnie pic dla ludożerki. Epokowe wynalazki tego rodzaju (zwłaszcza jeżeli wyposaża sie je w efekciarską nazwę) zwykle w pomiarach prezentują się całkiem zwyczajnie.

Tak czy siak ja osobiście wolę przyzwoicie liniowy stopień końcowy w klasie AB z dużym biasem rzędu 1A na lateralnych mosfetach. Są one same z siebie bardziej liniowe niż triody mocy (300B) i kompletnie stabilne termicznie. Tylko że niestety koszt tych elementów jest na tyle duży, że księgowy nigdy nie pozwoli konstruktorowi użyć ich we wzmaku średniej klasy. Bo przecież IRF-y kosztują znacznie mniej, a mają tyle samo albo i więcej amperów i watów i jeszcze na dodatek niższe Rds(on). Nie mówiąc już o tym, że większość słuchaczy albo nie usłyszy różnicy, albo nie będą mieli swoich fajerwerków czyli "kopa" z tranzystora bądź "barwy" z lampy - IMHO pochodzących ze zniekształceń.

https://www.audiostereo.pl/topic/25915-xd-technology/#findComment-524087

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.