Skocz do zawartości
IGNORED

harman kardon hk 970

melotron

Rekomendowane odpowiedzi

"szanowny" Maciek należy do grona forumowiczów którzy pieprzą bzdury dla samego pieprzenia, nie kusząc się na odrobinę konstruktywnej polemiki. melotron chyba wyraźnie określił pytanie? sporo audiofilskich sprzętów ma tandetny wiejski wygląd a są zajebiste bo tu o granie przecież chodzi. mam hk970 i nie gapię sie na niego tylko słucham. nie klasyfikuję go do jakiejkolwiek kasty, ale jeśli biega o wyposarzenie, dźwięk i przyjazność obsługi mnie odpowiada. napewno są lepsze lecz wiele innych droższych potrafi przy nim też odpaść.

wiem jak gra hk970 i ogolnie hk szanuje i uzywam (na 970 poki co mnie nie stac). wybaczcie odrobine zaspanego humoru i nie bierzcie na powaznie kazdego slowa. prawda jest taka, ze sprzet wyglada jak wyglada, co nie znaczy ze gra zle ;)

jak widze na temat macie do powiedzenia tyle co nic, wiec nie rozumiem podstaw na jakich oceniacie moja wypowiedz. jesli jest to urazona duma, to szukajcie wsparcia gdzie indziej.

klasa AB?

przepraszam za ilosc postow, nie ma mozliwosci edycji niestety.

poprzedni post byl skierowany glownie do kolegi blomina.

do melotrona:

o ile dobrze pamietam, glosnosc jest regulowana krokowo i elektornicznie - nie wiem czy mozna to nazwac precyzyjnym potencjometrem ;)

[maciek]

skoro to miała być próbka "zaspanego humoru" to ok, są różne rodzaje sarkazmu, kwiestia dumy jest błędnie odczytaną gdyż urażona duma jest uzewnętrznioną formą ukrytych kompleksów, a ja w tym temacie takowych nie odczuwam. chodzi tylko o to że nader często na pytanie, kogoś szukającego w miarę obiektywnej odpowiedzi wylewa się potok malkontenckich wypocin osób co krytyką się jedynie wykazać potrafią zaśmiecając nierzadko wątek zamiast pomóc, no ale jeśli to była odrobina zaspanego humoru to zwracam hu(on)mor.

[blomin]

Mam jeszcze jedno pytanie. Po kilku godzinnym odłączeniu hk 970 z sieci i ponownym włożeniu wtyczki do gniazda słychać dosyć nieprzyjemny trzask w głośnikach. Czy to normalne zjawisko ? Nie uszkodzę w ten sposób kolumn ? Pozdrawiam.

melotron

u mnie nie ma miejsca taka sytuacja, wprawdzie hk resetuje wszystkie ustawienia po odłączeniu ale zabezpieczenia w postaci opóźnionego załączenia kolumien nie powinny na to pozwalać. powinno być miękkie załączanie. przyczyną może być brak uziemienia na oryginalnym sieciaku. może spróbuj włączyć na odwrót wtyczkę, wiem że to bez sensu ale niekiedy pomaga. jak dalej kicha to zapytaj w serwisie harmana. [email protected]

Zapytam tak przy okazji,czy pomijajac ,ze HK3380 i HK3480 to amlitunery to czy pozostale parametry sa zblizone do modelu HK970,czy moze to zupelnie inne urzadzenia.Na papierze wiekszosc danych wyglada bardzo podobnie.

arekk17

szczerze mowiąc nie chce wprowadzać w błąd ale zawsze wzmak będzie lepiej bujał się od amplitunera. parametry nie są te same np. pasmo przenoszenia, sygnał/szum, rezerwa prądowa ( czyli rzeczywisty nie naciągany sztucznymi watami kop). sama budowa przedwzmacniacza to ponoć odmienna konsrukcja chocby od starszego hk675. ampli są teraz tylko uzupelnieniem ofert producentów, przecież "kroluje kd", a jak chce ktos stereo to kupuje integre. to i roznica musi byc, trzeba by posluchac i porownac

Moje próby bez skutku. Dzwoniłem do serwisu hk oni też niebardzo mogli mi odpowiedzieć. Dodam tylko że tego efektu nie ma po włączeniu wzmacniacza na drugi dzień czyli po dłuższym czasie. Jeśli będą jakieś problemy z dostawą energii z zakładu energetycznego to będę musiał czekać nie wiadomo ile godzin aby ponownie uruchomić sprzęt ? Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

no wlasnie , po co wyciagac wtyczke. w zasadzie moze cos tam pstrykac , przeciez kondensatory musza nabic pojemnosc za kazdym razem od nowa. jaesli boisz sie przepiecia z sieci to kup listwe zasilajaca z zabezpieczeniem i kwita.

Jeśli wyciągasz wtyczkę z sieci to chyba najpierw wyłączasz wzmacniacz przyciskiem, jeśli nie to masz efekt jaki opisałeś.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• 4 tygodnie później...

W moim egzemplarzu HK970 jest cos takiego,ze jak go wylacze, to po pozniejszym wlaczeniu glosniki ustawione sa na "SPEAKER OFF" i za kazdym razem musze je ustawiac na "SPEAKER ON".Taka sytuacja ma miejsce tylko jak przed wylaczeniem potencjometrem zjade do -80db.Probowalem bez sciszania,tak na poziomie mniej wiecej -30,-40 db go wylaczac i wtedy glosniki sa na "ON". Co jest ,ten typ tak ma ? Jak jest u was ? Poza tym innych objawow brak.

• 2 tygodnie później...

Wiem.Nawet powoli sie przyzwyczajam.Jakis czas temu rozmawialem o tym z kims z serwisu Harmana i powiedzieli, ze bez problemu moga wymienic jakis scalak za to odpowiedzialny,ale chyba sie nie zdecyduje,jak wczesniej napisalem podchodzic to tego ,ze TTTM.

>Mam pytanie do jakiej klasy zaliczamy wzmacniacz zintegrowany harman kardon hk 970 ?

Bużdżetowa. Nie do końca rozumiem Twoją intencję. Jak ktoś napisze że HK to hi-end to u Ciebie automatycznie zagra lepiej ?

deep

To ja już nic nie rozumiem. Chyba zadzwonię do producenta bo tu tylko jakieś drwiny. Nie jestem żadnym cwaniakiem tylko człowiekiem który grzecznie zadał pytanie (widać dość trudne), a niegrzeczny też potrafię być.

Raczej niemożliwe, wzmacniacze klasy C, to piecyki dające duzą moc ale o bardzo silnych zniekształceniach. Wykorzystuje sie je np. w układach alarmowych. Wykorzystują całą szerokość charakterystyki.

HK 970 jest to normalny wzmak AB jakich wiele.

Tutaj chodziło chyba raczej " o klasę kosztowności "... A tu mieści sie w " budżetowej", jak zreszta ktoś słusznie zauważył...

• 4 tygodnie później...
Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Witam. Chyba spóźniłem się z włączeniem do dyskusji :/

Jak dla mnie nie istotna jest klasa 970ki. Ważne, że podobają mi się wymuszane przezeń drgania powietrza za pośrednictwem podłączonych doń kolumienek :D

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.